DN > Utrikes

Monday, 22 April, 14:56

DN - 15 apr 19 kl. 18:17

Psykologen vädjar till anhöriga: Att resa till Syrien kan förvärra situationenFlera anhöriga till svenska IS-stridande och deras barn som sitter fast lägret al-Hol i Syrien vill nu åka ner för att försöka hjälpa dem. – Jag förstår deras desperation, men jag avråder bestämt, säger Yassin Ekdahl, psykolog..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Syrien, IS, Hol, Yassin Ekdahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Psykologen, vädjartill , anhörigaAtt , resatill , Syrienkan , förvärra situationen
BT - 04 feb 14 kl. 06:36

Anhöriga glöms bort i cancervården

Närstående till cancersjuka erbjuds sällan hjälp, visar en ny enkät. - Det vi struntar i här och nu kostar resurser, pengar och lidande i framtiden, säger psykologen Patrik Göransson.De närstående är en viktig kugge i dagens cancervård.

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 06:35

Anhöriga glöms bort i cancervården

Närstående till cancersjuka erbjuds sällan hjälp, visar en ny enkät. - Det vi struntar i här och nu kostar resurser, pengar och lidande i framtiden, säger psykologen Patrik Göransson.
De närstående är en viktig kugge i dagens cancervård.

SvD - 12 jan 16 kl. 09:43

”Mördaren får stöd – inte de anhöriga”

Anhöriga till mordoffer får inte alls det stöd de borde få. I stället är det mördaren som hamnar i samhällets fokus och erbjuds professionella stödinsatser. Det menar psykologen Björn Lagerbäck och Ewa-Britt Gabrielsen, ordförande i RAV, Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade..

YA - 14 nov 18 kl. 00:01

Föreläsning med Bo Hejlskov för anhöriga

Psykologen Bo Hejlskov håller den 28 november en gratis föreläsning som riktar sig till anhöriga till personer med funktionsvariationer. .

UNT - 04 feb 14 kl. 06:35

Anhöriga glöms bort i cancervården

Närstående till cancersjuka erbjuds sällan hjälp, visar en ny enkät.-Det vi struntar i här och nu kostar resurser, pengar och lidande i framtiden, säger psykologen Patrik Göransson..

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 14 kl. 06:37

Anhöriga glöms bort i cancervården

Närstående till cancersjuka erbjuds sällan hjälp, visar en ny enkät. — Det vi struntar i här och nu kostar resurser, pengar och lidande i framtiden, säger psykologen Patrik Göransson..

GöteborgsPosten - 04 feb 14 kl. 06:37

Anhöriga glöms bort i cancervården

Närstående till cancersjuka erbjuds sällan hjälp, visar en ny enkät. -Det vi struntar i här och nu kostar resurser, pengar och lidande i framtiden, säger psykologen Patrik Göransson..

SVT - 22 sep 14 kl. 22:29

Psykologen svarade på era frågor om medberoende

Vilka kännetecken finns det för medberoende? Läs chatten med Bo Blåvarg som är psykolog och verksamhetschef vid Ersta Vändpunkten, en stödverksamhet för anhöriga till missbrukare..

YLE - 17 nov 15 kl. 07:43

Berättelse 28: Jag skäms inte längre över att jag mår dåligt

Egentligen har jag väl gått på samtalsterapi sedan jag gick i lågstadiet. Det hela började med att jag rasade i vikt och blev allvarligt sjuk och tillika kände mig väldigt utanför i skolan. Men då var det annorlunda.

Nyheter 24 - 08 jun 12 kl. 08:13

Efter 22 juli-dåden: Sjukhusen vägrade lämna patientlistor till polisen


Anhöriga underättades inte förrän sent på natten till den 23:e. OSLO. Kort tid efter terrordåden den 22 juli bad polisen flera olika sjukhus om patientlistor för att kunna underrätta de anhöriga.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Minst två döda i skalv i Filippinerna

Ett jordskalv har inträffat i Filippinerna. Minst två människor dödades när ett hus rasade samman, enligt myndigheterna..

DN - 3 timmar sedan

Minor förvärrar krisen i Jemen – hundratals dödade

Huthirebellernas minor har dödat och skadat hundratals civila och förhindrat nödhjälp från att nå utsatta, larmar Human rights watch (HRW). Minorna har använts både i strid mot jemenitisk lag och mot det internationella förbudet mot antipersonella minor..

DN - 4 timmar sedan

Efter påskhelgen – räkna med köer på vägarna

Påskhelgen går mot sitt slut och på annandagen vänder många påskresenärer hemåt. Trafikverket manar bilister att ta det lugnt och räkna med köer. Hittills har påsktrafiken avlöpt lugnare än vanligt, uppger Trafikverket..

DN - 5 timmar sedan

Man misstänks ha kidnappats i Blekinge

En man har hittats blodig vid en vägkant i en tätort i Karlskrona kommun. Han hade blivit utkastad från en bil, och polisen misstänker att han kidnappats..

DN - 7 timmar sedan

Hertl sänkte Vegas i femte perioden

91 minuter och 17 sekunder, eller drygt en och en halv övertidsperiod, behövdes för att få fram en vinnare mellan Vegas och San Jose. Då kontrade Tomas Hertl in 2–1 för San Jose och fixade en sjunde och avgörande match mellan lagen..

DN - 8 timmar sedan

Värmen och solen ligger kvar på annandag påsk

Här är goda nyheter för annandag påsk: Solen och värmen ligger kvar över nästan hela landet. Med det varma och torra vädret kommer även ökad brandrisk i stora delar av Sverige..

DN - 8 timmar sedan

Dödssiffran stiger i Sri Lanka: Minst 290 har mist livet

Minst 290 personer dödades och 500 skadades i söndagens bombattentat mot flera kyrkor och hotell i Sri Lanka. Polisen har gripit 24 personer efter dåden. UD avråder från ”icke-nödvändiga resor” till landet..

DN - 8 timmar sedan

Flera filmade dödsolycka – polisen vill pröva ny lag

Polis och räddningspersonal har länge larmat om svårigheter att arbeta vid olyckor på grund av människor som tränger sig fram för att fotografera. Nu vill polisen pröva om en ny lag kan sätta stopp för det..

DN - 9 timmar sedan

Fem bästa tipsen innan du deklarerar

Deklarationsdags igen - och här listar vi de bästa avdragen och vad du bör tänka på. DN:s Dan Lucas ger dig de bästa tipsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.