YLE > Finland

Monday, 22 April, 15:03

YLE - 15 apr 19 kl. 17:49

"Det är viktigt för västnylänningar att rösta lokalt" - forskningsexpert Lauri Rapeli kommenterar regionens valresultatI Västnyland röstade man sin vana troget lokalt och på svenskan. Den analysen gör raseborgaren och forskningschefen Lauri Rapeli vid Åbo Akademis institut för samhällsforskning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lauri Rapeli, Västnyland, Åbo Akademis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är viktigtför , västnylänningaratt , rösta, lokalt, forskningsexpert Lauri Rapeli kommenterar regionens valresultat
YLE - 29 apr 14 kl. 20:00

Västnylänningar ivriga inför EU-valet

Den 25 maj, om några veckor, är det dags att ta sig till valurnorna. Enligt Patrik Mattson från Tenala är Europaparlamentsvalet kanske det viktigaste valet i dagens Finland.Tis 29.

YLE - 08 nov 16 kl. 20:25

Framtidsplan ska trygga Raseborgs sjukhus

För att HNS Raseborgs sjukhus ska ha en framtid måste det ha tillräckligt med patienter och ingrepp. Att bli en del av Helsingfors universitets centralsjukhus HUCS kunde garantera sjukhusets framtid, slås fast i en färsk framtidsvision. Hangö, Ingå och Raseborg bildar Västra Nylands sjukvårdsområde, VNS.

YLE - 09 okt 15 kl. 04:47

Axxell: Arbetslösa i Västnyland drabbas hårt av kursnedläggning

Det är både dyrt och svårt för arbetslösa västnylänningar att ta sig till huvudstadsregionen för att delta i arbetskraftsutbildning. Många kan låta bli att utbilda sig då NTM-centralen inte köper utbildning för arbetslösa i Västnyland nästa år. - Hårdast drabbas alla arbetslösa i regionen.

HBL - 10 jun 13 kl. 15:48

Metallnätverk ska fånga nya jobb

BORGÅ. Samarbete ger bättre resultat, det tror man på inom den östnyländska metallbranschen.
Metallföretag i Östnyland har nytta av mera samarbete, det visade en utredning som utvecklingsbolaget Posintra gjorde förra året.

YLE - 13 jan 14 kl. 14:17

Y-tågen måste finnas kvar, betonar SDP-politiker

Om lokaltågen från Karis till Helsingfors dras in försämrar pendlarnas möjligheter. Det betonar västnyländska socialdemokrater i ett pressmeddelande. Om de 12 dagliga turerna med Y-tåget försvinner blir det svårt för pendlare att kombinera arbets- och familjeliv, poängterar SDP-organisationerna.

YLE - 27 okt 16 kl. 05:36

Vårdreformen kan sänka intresset för kommunalvalet

Vårdreformen kommer absolut att påverka viljan att ställa upp i kommunalvalet, säger Arja Alho (SDP) i Sjundeå. Riikka Slunga-Poutsalo (Sannf) i Lojo anser att det är just därför man ska vara med i politiken. Om social- och hälsovården flyttar från kommunerna så kan man ändå vara med och utveckla den egna hemorten.

YLE - 04 jun 14 kl. 13:09

Friidrott på nationell nivå i Karis

På söndag smäller startskottet då friidrottstävlingarna Karis Telefon Games kör igång på Karis centralidrottsplan. Det är frågan om en deltävling i Tähtikisat-serien, den näst högsta serien i Finland. Glenn Lignell, verksamhetsledare för IF Raseborg som arrangerar tävlingen är förväntansfull inför söndag.

YLE - 02 apr 15 kl. 10:00

SFP satsar på kvantitet i Västnyland

Hela tio västnylänningar finns med på Svenska Folkpartiets lista över hugade kandidater som vill ta sin plats i plenisalen. I förra riksdagsvalet gick SFP bakåt i alla kommuner i Västnyland utom i Lojo, men nu kavlar man upp ärmarna och går till ny kamp. I Raseborg ställer SFP upp sex kandidater.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:16

Vind för våg i Hangö

Temat för Hangö teaterträff är i år vind för våg och det syns på många olika sätt. Hangö teaterträff del 1 - Antonia Ringbom och Robin Sandberg9 minuterSpela upp klipp på Arenan: Hangö teaterträff del 1 - Antonia Ringbom och Robin SandbergHangö teaterträff del 2 - Matilda Sundström och Maria Lundström10 minuterSpela upp klipp på Arenan: Hangö teaterträff del 2 - Matilda Sundström och Maria LundströmHangö teaterträff del 3 - Anna Hultin och Niklas Åkerblom9 minuterSpela upp klipp på Arenan: Hangö teaterträff del 3 - Anna Hultin och Niklas ÅkerblomDet är 23:e gången som scenkonstnärer och teaterintresserade samlas i Hangö i början av juni. Under den fyra dagar långa teaterträffen ordnas runt 30 olika evenemang; det är pjäser, konserter, diskussioner,

YLE - 13 jun 14 kl. 04:00

Feldt-Ranta: Det är fel i vårt budskap

Sossedrottningen i Västnyland, riksdagsledamoten Maarit Feldt-Ranta ser fram emot att snart återvända till riksdagen och lokalpolitiken.
Feldt-Ranta fick i höstas återfall av cancer men är nu på bättringsvägen. Hon vill fortfarande rädda välfärdssamhället och samtidigt lyfta socialdemokraterna på benen igen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 6 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 17 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 17 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.