DI > Ekonomi

Thursday, 18 April, 18:22

DI - 15 apr 19 kl. 17:24

Lukas Lundin efter miljardköpet: Vi kan bli större än BolidenLundinsfärens gruvbolag Lundin Mining förvärvar den brasilianska koppar- och guldgruvan Chapada från kanadensiska Yamana Gold för 7,4 miljarder kronor. ”Gruvan har varit underinvesterad, så jag tror vi kommer att utveckla produktionen mycket”, säger styrelseordföranden Lukas Lundin till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lundin, Boliden, Lundin Mining, Chapada, Yamana Gold, Lukas Lundin, Di

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lukas, Lundinefter , miljardköpetVi kan bli större , än, Boliden
DI - 28 nov 18 kl. 11:14

Lukas Lundin pekar ut uppköpskandidater för Lundin Mining

Gruvbolaget Lundin Mining letar sedan en längre tid efter nya tillgångar, men har sedan köpet av chilenska Candelaria för fyra år sedan haft svårt att hitta attraktiva större projekt till rimligt pris. Bland annat har två försök att köpa en kopparfyndighet i Serbien misslyckats. Lösningen kan dock finnas nära till hands..

SN - 23 jan 14 kl. 17:50

Finsk oro efter miljardköpet

Analytikerna jublar över SSAB:s storaffär, köpet av finska Rautaruukki. Men från finskt håll skymtar en sårad stolthet och man konstaterar att Sverige drog det längsta strået inför den eventuella landskamp som nu väntar om jobben..

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 07:28

Familjen Lundin fortsätter att öka i Lundin Petroleum

Det framgår av Finansinspektionens insynslista där köpet är registrerat på oljebolagets styrelseordförande Ian Lundin. Köpet av de 81.313 aktierna gjordes på Nasdaq Stockholm till kursen 231 kronor.

PrivataAffärer - 03 dec 18 kl. 07:49

Familjen Lundin ökar i Lundin Petroleum

Det framgår av Finansinspektionens insynslista där köpet är registrerat på oljebolagets styrelseordförande Ian Lundin. Köpet gjordes på Nasdaq Stockholm till kursen 237 kronor och var således värt totalt 159 miljoner kronor. Enligt en sammanställning i Bloomberg uppgick familjen Lundins innehav via Nemesia till lite mer än 94 miljoner aktier, motsvarande cirka 27 procent av utestående aktie i Lundin Petroleum, i slutet av september..

DI - 10 okt 14 kl. 16:51

Meda: Miljardköpet är slutfört

Medas köp av det italienska specialistläkemedselsbolaget Rottapharm har slutförts. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 16 okt 14 kl. 13:08

Betalar kontant för miljardköpet

Hyundai Motor kommer att använda kontanter när företaget köper en större bit mark i Gangnam-distriktet. Marken kommer att användas för att bygga ett nytt huvudkontor, skriver Bloomberg..

Expressen - 23 feb 17 kl. 15:51

De är kvinnorna som avgör miljardköpet av Opel

Det är fyra kvinnor som avgör mångmiljardaffären i bilbranschen. Och en man. PSA-gruppens köp av Opel handlar om mycket mer än bara 36 000 biljobb i Europa..

DI - 21 jun 17 kl. 18:01

Miljardköpet gör Scandic till Nordens största hotellkedja

Hotellkedjan Scandic gör ett miljardförvärv i Finland och blir största hotellkedjan i Norden. ”Efter den här affären kommer vi fortfarande att ha lite krut kvar”, säger Frank Fiskers, vd på Scandic..

Aftonbladet - 16 sep 17 kl. 18:18

Barcelonas mardröm: Miljardköpet skadad

DI - 08 nov 17 kl. 20:32

Gustaf Tapper: Miljardköpet av luftvärn väcker många frågor

Varför gör regeringen valet av luftvärn och hur motiveras valet? Hur kan Sverige betala ett så högt pris för så lite och utan att ens några missiler ingår i affären?.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Socialistiska Bernie Sanders är miljonär

Den självutnämnde socialisten Bernie Sanders, som är en av dem som aspirerar på att bli demokraternas presidentkandidat i nästa års val, har miljoninkomster i dollar..

DI - 15 minuter sedan

Positiv skärtorsdag i Europa

Europeiska börser var generellt upp med några få undantag på skärtorsdagen. .

DI - 15 minuter sedan

Finland uppåt när Oslo och Köpenhamn höll stängt

Den finska börsen steg på skärtorsdagen med verkstadsbolagen Valmet och Wärtsilä i topp. .

DI - 45 minuter sedan

Svenskar gör whisky med hjälp av AI

Mjuk och ”vaniljig”. Så smakar världens första AI-producerade whisky, från svenska Mackmyra, som lagras på ekfat och lanseras till hösten..

DI - 45 minuter sedan

Det finns bara nedsida för Trump

När nu Rysslandsutredningen offentliggörs kommer fler kunna bedöma huruvida Robert Mueller verkligen ”frikänt” Donald Trump, vilket han har hävdat.  På så sätt finns bara nedsida för Trump. Men det lär krävas något stort för att förändra bilden av att han har gått segrande ur striden..

DI - 1 timme sedan

Analyspodden: Två flugor i en smäll för Lundberg

Handelsbankens inställda avsättning till personalstiftelsen Oktogonen innebär att storägaren Fredrik Lundberg slår två flugor i en smäll. Han ökar nämligen sin makt och minskar också risken, konstaterar Di:s analytiker Ulf Petersson i veckans Analyspodden..

DI - 2 timmar sedan

USA:s ledande indikatorer i linje med förväntningarna

USA:s ledande indikatorer steg 0,4 procent i mars, jämfört med månaden före. Analytikerna hade spått att de ledande indikatorerna skulle ha stigit 0,4 procent jämfört med månaden före, enligt Reuters prognosenkät. I januari steg de ledande indikatorerna 0,2 procent.

DI - 1 timme sedan

Sandvik-vd:n: ”Viktigt att vara på tårna och ha örat mot rälsen”

Sandviks delårsrapport frälste börsen. En nöjd, fortsatt optimistisk men alert vd Björn Rosengren skissar nu på bolagets nya mål. För Di berättar han hur han tänker.

DI - 2 timmar sedan

Förvirring kring M-topps boenden - åklagare utreder

Det råder oklarheter om var Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson, Erik Bengtzboe, egentligen bor. Likaså om han har rätt till den omfattande ersättning han fått från riksdagen för sitt dubbla boende, har Aftonbladet kunnat visa. Nu inleder åklagare en förutredning av fallet..

DI - 2 timmar sedan

Marijuanaaffär för 32 miljarder - aktien rusar

Kanadensiska marijuanabolaget Canopy Growth köper branschkollegan, amerikanska Acreage Holding. Prislappen uppgår till 3,4 miljarder dollar, eller närmare 32 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.