Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 April, 18:19

Nyan - 15 apr 19 kl. 17:00

Nej till undantag vid trollingInför Åland Events årliga evenemang Trollingträff Åland ansökte man om undantagslov för trollingfiske inom Signilsskär-Märket naturreservat, som är ett fiskekortsområde. Landskapsregeringen har dock beslutat att avslå ansökan eftersom undantag inte kan motiveras. Där finns särskilda naturvårdsvärden att bevara för framtiden, skriver landskapet i beslutet. Trollingträff Åland har anordnats sedan 1993 och är den näst största trollingtävlingen i Östersjön med 80 deltagande lag. (ff)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland Events, Trollingträff Åland, Signilsskär-Märket, Åland, Östersjön, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nejtill , undantagvid , trolling
The Local - 27 jan 18 kl. 14:28

Swedish Social Democrat staff admit social media trolling

Two members of staff with Sweden's governing Social Democrat party have admitted to being behind an account used for 'trolling' on social media..

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 05:10

MP kräver undantag

Statsminister Reinfeldt träffade Tysklands förbundskansler Angela Merkel i går kväll och i dag samråder EU-nämnden med finansminister Anders Borg. Ämne: Europakten.
Miljöpartiet ställer villkor för ett deltagande.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 08:48

Nytt danskt nej till EU i en folkomröstning

Danmark 53,1 procent av danskarna som deltog i torsdagens folkomröstning sade nej till att avskaffa det så kallade rättsförbehållet i EU-avtalet. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tillhör den förlorande ja-sidan och måste nu inleda förhandlingar med EU om ett specialavtal för att Danmark ska kunna fortsätta vara med i polissamarbetet Europol.

Valresultatet visar på en klyfta mellan majoriteten i Folketinget och det danska folket.

BT - 17 jan 12 kl. 18:19

S-nej till pakt slag mot regeringen

Socialdemokraternas nej till svenskt deltagande i europakten är ett bakslag för statsminister Fredrik Reinfeldt. ? Jag känner inte igen Socialdemokraterna, säger Reinfeldt.

BT - 19 sep 14 kl. 07:26

Skottland röstade nej

Skottland röstade nej till självständighet. Det står klart sedan nej-sidan fått mer än de 1,8 miljoner röster som krävs, enligt BBC. Nu blir den den stora utmaningen för Storbritannien att hålla de löften men gett om ökat självstyre för Skottland.

SmålandsPosten - 10 jan 15 kl. 09:42

Undantag, undanträngning och utanförskap

Folkpartiets förlag om att slopa skatten för de nya svenskar som väljer att starta eget företag är både bra och dåligt, bra som princip men dåligt om en grupp ska åtnjuta det men inte andra. Förslaget vore utmärkt om det gällde samtliga nystartade fåmansföretag, likabehandlingsprincipen bör följas, skriver Suzanne Karlsson (M), ordförande i Revisionen, Alvesta kommun. Jag är statsvetare samt ekonom och har i flera år följt de olika försök som gjort för att minska utanförskapet på arbetsmarknaden.

YLE - 08 apr 16 kl. 04:44

Nytt bankkontor i Malax ett undantag - antalet servicepunkter krymper

Under de senaste tio åren har omkring 40 bankkontor dragits in på olika håll i svenska Österbotten. Samtidigt har många av de kontor som finns kvar begränsade kassatjänster. För en del äldre är utvecklingen en katastrof.

YLE - 15 jun 17 kl. 06:49

SFP gjorde undantag för Jörn Donner - inte i enlighet med valfinansieringslagen

Att som Jörn Donner (SFP) frånsäga sig ansvaret för sin valfinansiering är inte i enlighet med valfinansieringslagen. Det här uppger Statens revisionsverk. SFP gav ett löfte till Donner innan kommunalvalet att han "inte behöver beblanda sig med de praktiska sakerna kring kampanjen".

UT - 10 dec 13 kl. 07:02

Definitivt nej till vindkraft i Timmele

Efter viss diskussion är vindkraftsprojektet i Timmele historia. Kommunstyrelsen säger nej med tydlig majoritet. Efter att ha röstat för två av fyra ansökta vindkraftverk för två veckor sedan kom någon på att de är lite för höga i förhållande till den nyligen antagna vindkraftsplanen
I går, när kommunstyrelsen sammanträdde igen, blev det nytt beslut och denna gång nej till alla fyra.

YA - 12 dec 13 kl. 10:13

Kommunen tackade nej till gratis renovering

Skurups kommun beslöt nyligen tacka nej till att få den gamla postlokalen renoverad på hyresvärdens bekostnad samt till att få hyran för lokalen reducerad under tio år.
– Vi står för hela ombyggnaden upp till ett tak på några miljoner kronor. Vi justerar hyrorna neråt i tio år.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Nyförvärv med försvunnen kulturmiljö

Önningebymuseet har fått två ny tavlor av Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), som kom med i kolonin från början 1886 och vistades i Önningeby under längre perioder fram till 1892. Hösten 1901 besökte hon åter Åland – då tillsammans med sin italienske make Raffaello Gambogi, berättar Kjell Ekström vid museet i ett pressmeddelande. Han betecknar nyförvävven, som har inköpts från två privatpersoner, som ”betydande”: en oljemålning från 1892 med motiv från Västra Hinders (kvarn och mangårdsbyggnad) samt en större kolteckning från 1889 som visar en suggestiv interiör med två spinnande kvinnor.

Nyan - 7 timmar sedan

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - 8 timmar sedan

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 23 timmar sedan

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - Igår: 18:00

Mindre kapacitet på Töftölinjen

Från onsdag 24 april till tisdag 30 april på förmiddagen är Töftölinjens ordinarie vajerfärja ur trafik för planerat underhåll. Den ersätts av en reservfärja med 60 tons kapacitet, som trafikerar utan turlista och matpauser. Ordinarie vajerfärja beräknas åter vara i trafik på eftermiddagen den 30 april.

Nyan - Igår: 17:00

Hemsida stärker krisberedskapen

Landskapsregeringen i samarbete med Statens ämbetsverk på Åland upprättar nu webbsidan kris.ax. Tanken med hemsidan är att det ska gå att samla all aktuell information vid en krissituation på ett ställe så att den ska vara lätt att hitta.

Nyan - Igår: 15:32

Ansgar nyanställer på norra linjen

– Fantastiskt roligt men på samma gång lite svårt att glädjas fullt ut i nuläget, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist om att rederiet vunnit upphandlingen om norra linjen. .

Nyan - Igår: 15:12

Perander ny ÅMHM-chef

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander till ny chef för ÅMHM.
Filosofie kandidat Susanne Perander ersätter Stig Abrahamsson som lämnade ÅMHM för att börja som miljöingenjör på landskapets miljöbyrå. Åtta personer sökte tjänsten som myndighetschef och bland dem sågs Susanne Perander som mest meriterade i fråga om ”skicklighet, förmåga, i praktiken visad ledarförmåga och ledarerfarenhet utgående från anställningsförhållanden, referenstagning samt vid intervjun framkomna aspekter”, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Nyan - Igår: 13:29

Falskt larm om skottlossning

– Flera personer har öppnat eld på Cinderella och personer har dött på grund av skottlossningen. .

Nyan - Igår: 12:21

Varning för gräsbrand på Åland

Nu gäller varning för gräsbrand på flera håll i Finland och även på Åland, detta på grund av torkan i skog och mark. Varningen är utfärdad av Finlands Meteorologiska Institut. – Varning betyder för Ålands del en upplysning till allmänheten om att man bör vidta stor försiktighet i samband med att man hanterar öppen eld utomhus, skriver tf alarmmästare Johan Ehn i ett pressmeddelande från landskapsalarmcentralen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.