VA > Ekonomi

Friday, 19 April, 18:18

VA - 15 apr 19 kl. 16:48

Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardärDoldisarna blir miljardärer när EQT köper upp deras Superföretag. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Sveriges, EQT, Superföretag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Köpte, företagetför 1 , kronanu är han Sveriges , senaste miljardär
Sydsvenskan - 01 jul 13 kl. 06:30

När morfar blev miljardär

Sommaren 1923 for morfar söderut. Svenska och tyska lärare skulle hålla kongress i sydtyska Bad Herrenalb. Morfar blev sjösjuk när färjan lämnade Trelleborg och kräktes åtta gånger under överfarten, vilket han detaljrikt meddelade sina nära och kära efter ankomsten till Berlin och hotellet.

Dagens PS - 18 feb 18 kl. 13:38

Miljardären Philip Green kan sälja Topshop

Miljardären Philip Green och hans bolagsimperium Arcadia Group för förvärvssamtal med textiljätten Shandong. Det rapporterar brittiska tidningen Sunday Times utan att ange källa. Green kan tänka sig att sälja hela eller delar av Arcadia Group till den kinesiska textiljätten, vilket inbegriper märken såsom Topshop, Miss Selfridge och Burton.

Dagens PS - 16 apr 19 kl. 12:49

Svensk doldismiljardär köpte sitt bolag för 1 krona

I en budstrid om svenska Dellner Couplers står till slut riskkapitalbolaget EQT som segrare. Prislappen landade på ungefär 7,5 miljarder kronor. Det rapporterar Dagens Industri.

Alliansfritt Sverige - 09 maj 14 kl. 08:45

Friskolkoncern pludrades på en halv miljard innan konkursen

Det är något allvarligt fel med det svenska skolsystemet när man i Dagens Industri kan man läsa att John Bauer-koncernens tidigare ägare plundrade bolaget innan det gick i konkurs. Och det var ingen liten summa pengar, utan närmare en halv miljard kronor. JB-education har ett nära samband med moderaterna.

Dagens PS - 11 sep 17 kl. 13:18

Okänd miljardärsdotter: ”Varför fokus på mig?”

Dottern till en av Sveriges rikaste personer har aldrig gjort någon större intervju. Förrän nu. Det skriver Svenska Dagbladets Birgitta Forsberg som har träffat Charlotte Söderström, dotter till H&M-ordföranden och storägaren Stefan Persson och bror till vd:n Karl-Johan Persson, på klädjättens huvudkontor i centrala Stockholm.

DI - 04 jan 18 kl. 22:12

Bob Persson köpte skog och kraft för en halv miljard

På några veckor har Persson Invest köpt skog och kraft för närmare en halv miljard kronor i affärer med Holmen och Skanska.  Bob Persson flaggar nu för ett lugnare tempo i familjeföretaget. Åtminstone ett halvår framöver.

Opinionen.se - 20 jan 14 kl. 09:24

Etrion-emission drar in halv miljard


Solenergibolaget Etrion, en del av Lundin-sfären, har dragit in 80 miljoner dollar (drygt en halv miljard kronor) i en nyemission, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Emissionspriset per aktie på 4:15 kronor innebär en rabatt på 9 procent jämfört med snittpriset för Etrion-aktien på Stockholmsbörsen under de senaste 30 handelsdagarna. Ägare med koppling till familjen Lundin köpte 23 procent av de totalt 124,6 miljoner nya aktierna som emitterades och behåller därmed sin position som största ägargrupp.

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 09:19

Etrion-emission drar in halv miljard


Solenergibolaget Etrion, en del av Lundin-sfären, har dragit in 80 miljoner dollar (drygt en halv miljard kronor) i en nyemission, skriver bolaget i ett pressmeddelande.Emissionspriset per aktie på 4:15 kronor innebär en rabatt på 9 procent jämfört med snittpriset för Etrion-aktien på Stockholmsbörsen under de senaste 30 handelsdagarna.Ägare med koppling till familjen Lundin köpte 23 procent av de totalt 124,6 miljoner nya aktierna som emitterades och behåller därmed sin position som största ägargrupp.

Trelleborgs Allehanda - 20 jan 14 kl. 09:19

Etrion-emission drar in halv miljard


Solenergibolaget Etrion, en del av Lundin-sfären, har dragit in 80 miljoner dollar (drygt en halv miljard kronor) i en nyemission, skriver bolaget i ett pressmeddelande.Emissionspriset per aktie på 4:15 kronor innebär en rabatt på 9 procent jämfört med snittpriset för Etrion-aktien på Stockholmsbörsen under de senaste 30 handelsdagarna.Ägare med koppling till familjen Lundin köpte 23 procent av de totalt 124,6 miljoner nya aktierna som emitterades och behåller därmed sin position som största ägargrupp.

BT - 20 jan 14 kl. 09:21

Etrion-emission drar in halv miljard

Solenergibolaget Etrion, en del av Lundin-sfären, har dragit in 80 miljoner dollar (drygt en halv miljard kronor) i en nyemission, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Emissionspriset per aktie på 4:15 kronor innebär en rabatt på 9 procent jämfört med snittpriset för Etrion-aktien på Stockholmsbörsen under de senaste 30 handelsdagarna.Ägare med koppling till familjen Lundin köpte 23 procent av de totalt 124,6 miljoner nya aktierna som emitterades och behåller därmed sin position som största ägargrupp.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 11:56

Amazon flyr Kina – klarar inte konkurrensen från Alibaba och JD.com

Lägger ned kinesiska sajten från och med juli i år. .

VA - Igår: 10:33

Greta spränger drömgräns, skrotat BNP-mått och världens viktigaste affärsidéer – har du koll på vad som hänt i VA:s värld?

Veckans Affärers uppskattade quiz är tillbaka! Testa dina kunskaper med 10 frågor. .

VA - Igår: 10:07

Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet

Carl-Oscar och Carl-Franz Lawaczeck är i färd att ta fram ett luftskepp för lyxresor till Nordpolen. Första avgång sker 2023. I nästa steg ser de luftskeppen som nyckeln till flygets gröna omställning, såväl för transporter som för passagerare.

VA - Igår: 09:22

Påskbörsen öppnar nedåt – här är vad som ligger bakom

Verkstadsbolaget Sandviks rapport är huvudnumret i torsdagens handel innan börsen stänger för påsk. .

VA - Igår: 09:01

Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier

Fondjätten T Row Price har stordumpat Tesla-aktier, visar nya siffror. .

VA - Igår: 08:27

Facebooks nya blunder: Laddade av misstag upp 1,5 miljoner mejladresser

Berörda användare ska ha kontaktats av sociala medier-jätten. .

VA - I förrgår: 16:33

”Du blir en bättre människa på berget” – möt entreprenörerna som kombinerar jobb med äventyr

Ingenjören, fotografen och pr-konsulten. Här är tre kvinnor som lyckas förena sin passion för äventyr och upptäckande med en entreprenörslivsstil. .

VA - I förrgår: 15:52

Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier - vill slippa ”algoritmernas tyranni”

Brittiska skönhetsjätten Lush - med 202 000 följare på Twitter, 569 000 följare Instagram och 423 000 likes på Facebook - stänger ned sina konton på sociala medier. Experter varnar för att Lush begår ett stort misstag, men redan förra året beslutade sig pubkedjan JD Weatherspoon för att göra samma sak. .

VA - I förrgår: 15:22

10 globala problem som snart är ett minne blott – tack vare teknikutveckling

Bota demens och förutspå jordbävningar? Snart kan lösningarna till flertalet globala problem vara här, åtminstone om vi ska tro ansedda tidskriften MIT Technology Review. .

VA - I förrgår: 14:16

Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens

Smarta mobiler i alla ära, men snart blir vi människor ännu smartare. Genom att koppla upp våra hjärnor direkt mot molnet kan vår intelligens fortsätta att accelerera i all oändlighet, spår en av världens främsta tänkare, Googles innovationschef och superfuturisten Ray Kurzweil. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.