YLE > Svenskfinland

Friday, 19 April, 18:57

YLE - 15 apr 19 kl. 16:30

Battlefieldskaparna fastnade för Jukka Rintamäkis industriella och hänsynslösa musik – genom lekfullhet och rutiner skapar han soundtrack som hörs världen överFrån tv-spelet Battlefield till moderna dansföreställningar, vasabördige kompositören Jukka Rintamäki gör musik som hörs världen över. Rutiner är viktiga, berättar han när vi besöker honom i hans studio i Stockholm där han jobbar åtta till fyra varje dag..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jukka Rintamäkis, Battlefield, Jukka Rintamäki, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Battlefieldskaparna, fastnadeför , Jukka, Rintamäkis, industriellaoch , hänsynslösa, musik, genom lekfullhet och rutiner skapar han soundtrack som hörs världen över
YLE - 09 feb 17 kl. 09:17

På tv i kväll: Lyckas Marjamäkis lejon bryta trenden?

Under Lauri Marjamäkis tid som chefstränare har hockeylandslaget inte lyckats vinna över Ryssland en endaste gång. Inte i World Cup och inte i de två tidigare EHT-turneringarna. Är det dags nu?

YLE - 11 feb 17 kl. 10:09

På tv i dag: Putsar Lejonen Marjamäkis skamfilade rykte?

Finland inledde Sweden Hockey Games med en 1-2-förlust mot Ryssland. Under nya chefstränaren Lauri Marjamäkis ledning har Lejonen vunnit endast två av sina 13 matcher. Betydelsen av EHT-matcherna må vara föremål för debatt, men för Marjamäki skulle en seger idag över Tjeckien vara välkommen.

YLE - 25 okt 16 kl. 14:55

Kvinnan som åtalas för att ha mutat Peltomäki: Min djupa tro orsak till att jag hjälpte

Leila Tuominen som står åtalad för att ha mutat Jukka Peltomäki hördes i Helsingfors tingsrätt på tisdagen. Hon berättade hur hon som djupt troende ville hjälpa sina kära vän Peltomäki, som varit biträdande stadsdirektör och stadsdirektör i Vanda. - Vi är nära vänner och har haft ett förhållande.

YLE - 19 dec 12 kl. 06:28

"Kreditkort är till för att användas"

I fjol använde Vandas sex stadsdirektörer sitt kreditkort för sammanlagt 27 742 euro. I år har kreditkortsanvändningen varit mer återhållsam. Det här framkommer i en granskning som Yle Huvudstadsregionen har gjort.

YLE - 21 jun 17 kl. 13:14

Ex-stadsdirektör får fängelse för grovt mutbrott

Den tidigare stadsdirektören i Vanda, Jukka Peltomäki, döms till två år och sex månaders fängelse för grovt tagande av muta. Forma Futuras ägare Leila Tuominen döms till två år och tio månaders fängelse för grovt givande av muta. Helsingfors tingsrätt gav sin dom i målet på onsdagen.

Dalarnas tidningar - 01 mar 16 kl. 10:12

Företagsläkare föreläser om kvinnors sjukskrivningar

"Kvinnors sjukskrivning - myter - möjligheter" är rubriken på Jorma Rintamäkis föreläsning. Han kommer att ge en nulägesbild, men även en historisk tillbakablick med färre sjukskrivningar bland kvinnor några år..

DalaDemokraten - 01 mar 16 kl. 10:12

Företagsläkare föreläser om kvinnors sjukskrivningar

"Kvinnors sjukskrivning - myter - möjligheter" är rubriken på Jorma Rintamäkis föreläsning. Han kommer att ge en nulägesbild, men även en historisk tillbakablick med färre sjukskrivningar bland kvinnor några år..

YLE - 27 sep 16 kl. 08:11

Ex-stadsdirektör kan ha mutats med hundratusentals euro - nu inleds rättegången

Nu inleds den egentliga rättegången mot Vanda stads före detta stadsdirektör Jukka Peltomäki. Peltomäki åtalas för grovt tagande av muta och för brott mot tjänsteplikt. I slutet av augusti har en förberedande session ordnats och då blev åtalsskriften offentlig.

YLE - 13 okt 16 kl. 15:53

Mutåtalad ex-stadsdirektör i rätten: Jag tänkte inte ens på att jag var jävig

Mutåtalade Jukka Peltomäki säger att orsaken till häxjakten på hans nära vän Leila Tuominen, som misstänks ha mutat honom, beror på könsdiskriminering. Han kom inte ens på tanken att jäva sig när det gäller Tuominens arkitektbyrå Forma Futura. Varför hon betalat tiotusentals euro till honom kan han inte svara på.

YLE - 10 nov 14 kl. 13:07

MOT: Huhtamäki och SRV har avtalat om skatter med Luxemburg

Förpackningstillverkaren Huhtamäki och byggbolaget SRV har gjort åtminstone ett förhandsavtal med det luxemburgska skatteverket, enligt uppgifter som Yles granskande program MOT har tagit del av. De hemliga avtalen gör det möjligt för bolagen att betala mindre i skatt. Förhandsavtalen härstammar från det internationella revisions- och konsultföretaget PriceWaterhouseCoopers.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - 6 timmar sedan

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - 11 timmar sedan

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 23 timmar sedan

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - Igår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - Igår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - Igår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - Igår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

YLE - Igår: 11:59

Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt..

YLE - Igår: 10:01

Stabil ekonomi i Österbotten – men allt svårare brist på arbetskraft oroar företagsledarna

Brist på kompetent arbetskraft bromsar nu tillväxten vid hälften av de österbottniska företagen. Det visar en konjunkturbarometer som Österbottens handelskammare genomfört i april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.