Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 19 April, 18:19

Dagensanalys.se - 15 apr 19 kl. 16:24

EU har nu klubbat igenom nya upphovsrättsdirektivetFastän Sverige och fem andra länder röstade nej till de nya upphovsrättsregler har EU nu slutgiltigt klubbat igenom beslutet. Nu måste alla medlemsländer anpassa sina lagar efter direktivet. Tanken med det nya direktivet är att anpassa de gamla lagarna till dagens digitala verksamhet. Ja-sidan menar att det nya direktivet kommer ge ökat skydd för författare, konstnärer och fotografer. Nej-sidan oroar sig för länkavgifter och uppladdningsfiler.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Sverige, EU, Google, Facebook, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU har nu klubbat, igenomnya , upphovsrättsdirektivet
Cornucopia - 13 apr 19 kl. 11:11

Facebook stöder upphovsrättsdirektivet - slår ut konkurrenter

Riksdagen har uppdragit åt regeringen att säga nej till EU:s upphovsrättsdirektiv, men sannolikt kommer regeringen strunta i detta, för att inte förlora inflytande, och få frågor i KU som straff. Samtidigt framkommer det att regeringen och justitieminister Morgan Johansson går Facebooks lobbyisters ärenden när de stöder upphovsrättsdirektivet. Det stöds nämligen i av Facebook, som hoppas att att framtida konkurrenter kommer slås ut.

Computer Sweden - 26 mar 19 kl. 12:57

Klart: Europaparlamentet röstar ja till nya upphovsrättsdirektivet


Efter många turer har Europaparlamentet nu röstat igenom det nya upphovsrättsdirektivet gått igenom med rösterna 348 mot 276. Fem röster fattades när det röstades om att någon punkt skulle förändras..

SVT - 26 mar 19 kl. 13:32

Starka reaktioner efter EU-parlamentets godkännande av upphovsrättsdirektivet

Efter tre års utdragen debatt är nu den nya upphovsrättslagstiftningen klubbad: Det omdiskuterade upphovsrättsdirektivet godkändes under tisdagen i EU-parlamentet. Förslagets godkännande genererade efter omröstningen starka reaktioner. ”Detta beslut riskerar att undergräva både det fria ordet på nätet och öppen tillgång till information” skriver EU-parlamentariker Jakop Dalunde (MP) i ett uttalande..

Dagens Media - 26 mar 19 kl. 15:31

Detta är det nya upphovsrättsdirektivet

Upphovsrättsdirektivet har lett till både massiva protester och stark support. Motståndarna menar att det bland annat kan leda till överdriven censur..

YLE - 26 mar 19 kl. 18:30

"Ett dåligt och obalanserat förslag" - Fem finländska EU-parlamentariker röstade mot det omstridda upphovsrättsdirektivet

Fem finländska Europaparlamentariker röstade mot det omstridda upphovsrättsdirektivet i den avgörande omröstningen i EU-parlamentet. Direktivet godkändes ändå med rösterna 348-274 vid parlamentets session i Strasbourg..

Dagens Media - 15 apr 19 kl. 10:59

Klart: Upphovsrättsdirektivet går igenom

Ministerrådet har röstat ja till att uppdatera dagens upphovsrättsdirektiv. Nu har EU:s länder två år på sig att anpassa sig efter de nya reglerna..

YLE - 15 apr 19 kl. 13:22

Upphovsrättsdirektivet slutgiltigt godkänt - SVT: Sveriges regering tvingades ändra sin linje

Idag röstades EU:s omstridda upphovsrättsdirektiv igenom i ministerrådet..

YLE - 15 apr 19 kl. 13:22

Upphovsrättsdirektivet slutgiltigt godkänt - Finland sade nej och Sveriges regering tvingades ändra sin linje

Idag röstades EU:s omstridda upphovsrättsdirektiv igenom i ministerrådet med rösterna 19-6. Finland, som har fört en kamp mot direktivet, röstade nej..

SVT - 26 mar 19 kl. 06:00

Så kommer svenska EU-parlamentarikerna rösta om kontroversiella upphovsrättsdirektivet

I dag tisdag röstar EU-parlamentet om en förnyelse av upphovsrätten på nätet. Delar av förslaget, framför allt artikel 11 och artikel 13, har blivit kontroversiella. Kritiker menar att det fria internet kommer att förändras i grunden, medan upphovsrättsinnehavare ser det som en möjlighet att få betalt för sitt jobb.

SVT - 26 mar 19 kl. 06:00

Nu röstar EU-parlamentet om upphovsrättsdirektivet: Detta står på spel

Under tisdagen röstar EU-parlamentets ledamöter om huruvida det omdiskuterade upphovsdirektivet ska förverkligas eller ej. I centrum av direktivet står frågan: Är det upphovsrätten som ska skyddas – eller är det friheten på internet som ska värnas?.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Glad Påsk och lite påskläsning

Vi på Dagens Analys önskar Glad Påsk till alla våra läsare. Vi hoppas att ni får en härlig påskhelg! Eftersom vi inte kan dela ut några påskägg tänkte vi istället lista några av våra härliga guider.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Här förklarar han varför Elon Musk är vår tids viktigaste person

Elon Musk är mer känd som visionären som tog fram Tesla och skjutit upp några raketer till rymden. Här förklarar Neil deGrasse Tyson varför han anser att Elon Musk är vår tids viktigaste person. Det finns mer än Tesla bakom Elon.

Dagensanalys.se - Igår: 16:58

”För mig är UX-design affärskritiskt och en vital del av den digitala upplevelsen”

UX-designbyrån Osynlig tar in grundaren av Head Agent-gruppen, Susanna Liljestam Heigard, till sin styrelse. Här växlar vi några ord om visionen och satsningen. Susanna är grundare av Executive Search-koncernen Head Agent gruppen, som grundades 2010 och som idag omsätter 65 miljoner.

Dagensanalys.se - Igår: 16:24

Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa

Stripe, som levererar infrastruktur för onlinebetalningar, tillkännager idag en serie uppdateringar av sitt produktutbud för företag som är verksamma i Europa. Den 14 september 2019 träder SCA i kraft i Europa och förändrar då radikalt hur människor köper och säljer online. Mer än 300 miljoner europeiska konsumenter måste snart bekräfta sin identitet för flertalet av de inköp de gör online genom att använda minst två av följande: något de vet (som ett lösenord), äger (som en mobil) eller är (som […] Inlägget Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 16:18

Stripe förvärvar – Touchtech Payments – med fokus på SCA

Stripe har förvärvat Dublinbaserade Touchtech Payments – ett mjukvaruföretag som levererar avancerad SCA-färdig autentiseringsteknik för några av Europas ledande fintech-företag, som N26, Transferwise och många andra. Genom att tillhandahålla avancerad autentiseringsteknik för kreditkortsutgivare erbjuder Touchtech Payments bättre betalningsupplevelser för sina kunder utan att behöva välja mellan säkerhet och användarupplevelse. “På det moderna internet borde betalningar vara allt det man kan förvänta sig: enkla, säkra och fullt ut anpassade till det senaste regelverket.

Dagensanalys.se - Igår: 03:18

Salesforce köper MapAnything

Salesforce har köpt företaget MapAnything för att hjälpa företag att skapa ”location-based workflows”. Och när behöver man ett ”location-based workflow”. Jo, när du exempelvis ska planera och organisera hur dina säljare ska hantera ett geografiskt område.

Dagensanalys.se - Igår: 03:04

Dela citat eller utvalda texter på Twitter

Att dela ett citat eller en välskriven text på Twitter fångar fler ögon än att dela en länk. Det tror Twitter som nyligen köpt Highly. We are excited to welcome the Highly team to Twitter.

Dagensanalys.se - Igår: 02:36

Netflix som står för 30 procent av alla streaming-tv är ändå lillebror

Netflix har idag 148 miljoner betalande användare runt om i världen. Tillväxten är fenomenal men trots dessa siffror är tjänsten en lillebror i sammanhanget. Netflix har ökat med 26 procent jämfört med föregående kvartal och om du lägger till gratis-tittare (testabonnemang) till antalet betalande är de nu uppe i 155 miljoner användare världen över.

Dagensanalys.se - Igår: 02:21

Google ändrar om i AMP och börjar leverera vanliga URLer

För att göra internetsidor snabbare uppfann Google en standard som de kallar för AMP. Men ingen har gillat att Google ändrade URLen från originalet. Det är nu fixat.

Dagensanalys.se - Igår: 19:08

Videoappen TikTok förbjuds in Indien

Den populära kinesiska videoappen TikTok går inte längre att ladda ned i Indien, detta efter ett domstolsbeslut från den indiska regeringen. Apple och Google tvingas nu ta bort appen från sina appbutiker i Indien. De indiska politikerna menar att videoappen har opassande innehåll och uppmanar till barnpornografi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.