YLE > Svenskfinland

Friday, 19 April, 19:19

YLE - 15 apr 19 kl. 15:45

Vasa centralsjukhus får sitt H-hus – det stora byggprojektet drar igång i majVasa sjukvårdistrikts fullmäktige klubbade igenom byggandet av H-huset på måndagen. Får vi inte nya och friska utrymmen är det onödigt att ens diskutera om sjukhuset får omfattande jour eller icke, säger fullmäktigeordförande Gösta Willman..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Gösta Willman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasa, centralsjukhusfår , sitt, H-husdet stora , byggprojektetdrar , igång i maj
YLE - 20 mar 17 kl. 14:40

Vasa centralsjukhus nya U-byggnad öppnar snart för patienter

Den nya U-byggnaden vid Vasa centralsjukhus är klar att tas i bruk. I maj anländer de första patienterna. U-byggnaden är det mest krävande byggprojektet som har genomförts i Vasa sjukvårdsdistrikts historia.

YLE - 29 maj 15 kl. 13:30

Vasa centralsjukhus mår dåligt

Över hälften av byggnadsmassan är i dåligt skick. Åtta byggnader ska rivas. 150 miljoner ska satsas i renoveringar och nybyggen.

YLE - 29 sep 14 kl. 15:15

Vasa centralsjukhus tar över jouren

Från och med onsdag är det Vasa centralsjukhus samjour som sköter alla jourpatienter kvällstid och helger. Den egna hälsocentralen tar fortsättningsvis emot patienter i behov av akut vård dagtid. Överläkare Karolina Lönnberg ser många fördelar med de nya arrangemangen.

YLE - 24 nov 16 kl. 05:54

Hus står och svajar vid Vasa centralsjukhus

När folk dansar och hoppar i gymnastiksalen på högsta våningen i H-byggnaden på Vasa centralsjukhus svajar hela huset. Sedan år 2003 har det varit förbjudet att hoppa i salen i fråga men det förbudet hålls inte alltid. Redan år 2003 gjorde en konsult en utvärdering av huset och förbjöd sådan användning av gymnastiksalen där en stor mängd människor hoppar i takt.

YLE - 22 jan 17 kl. 15:26

Mindre personal och färre bäddar kan bli verklighet på Vasa centralsjukhus

Vasa centralsjukhus står inför stora sparkrav. Hur man ska spara är ännu osäkert, men det kan bli aktuellt med mindre bäddplatser, sammanslagna polikliniker och personal som lånas mellan avdelningarna. Januari har varit en tung och svår månad för Vasa centralsjukhus och dess personal.

YLE - 06 okt 16 kl. 04:44

Morgonkollen: Vasa centralsjukhus engagerar, Norge förbjuder heltäckande slöja i skolor

Läget inrikes: Nu står man upp för Vasa centralsjukhus på flera håll. Under helgen ordnas en manifestation på torget i Vasa och från Vasa läkareförenings sida har man uppvaktat regeringen med ett brev. Det har kommit nya detaljer om den planerade vårdreformen.

YLE - 10 nov 16 kl. 06:26

Vasa centralsjukhus får ny byggnad för 130 miljoner

Ett nytt hus ska uppföras på Vasa centralsjukhus område. Det kallas Österbottens SOTE-hus och beräknas kosta 130 miljoner euro. Den effektivering huset medför ska minska sjukhusets personal med 165 årsverken.

YLE - 10 nov 16 kl. 06:26

Vasa centralsjukhus får ny byggnad för 130 miljoner euro

Ett nytt hus ska uppföras på Vasa centralsjukhus område. Det kallas Österbottens SOTE-hus och beräknas kosta 130 miljoner euro. Den effektivering huset medför ska minska sjukhusets personal med 165 årsverken.

BT - 15 okt 12 kl. 10:12

Berusad utlöste larm i sitt eget hus - då hittade polisen cannabisodling

Mannen var inte helt nykter och utlöste av misstag inbrottslarmet i sin egen villa. Då ryckte polisen ryckte ut och hittade en narkotikaodling i hans hus i Boråsområdet. Mannen i 40-årsåldern greps som misstänkt för ringa narkotikabrott och lades in för tillnyktring.

ÖstersundsPosten - 24 nov 15 kl. 16:04

Tände på sitt eget hus – får ut försäkringen

Det var i juni 2010 som en äldre man i länet tände eld på sitt eget hus och sedan dess har han stridit mot sitt försäkringsbolag för att få ut sin hemförsäkring för skadorna..

Corren - 13 sep 11 kl. 12:07

Tände eld på sitt eget hus

Den 47-årige mannen tände eld på sitt eget hus. Nu har han dömts för mordbrand till fängelse i tre år..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - 7 timmar sedan

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - 12 timmar sedan

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 23 timmar sedan

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - Igår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - Igår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - Igår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - Igår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

YLE - Igår: 11:59

Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt..

YLE - Igår: 10:01

Stabil ekonomi i Österbotten – men allt svårare brist på arbetskraft oroar företagsledarna

Brist på kompetent arbetskraft bromsar nu tillväxten vid hälften av de österbottniska företagen. Det visar en konjunkturbarometer som Österbottens handelskammare genomfört i april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.