YLE > Finland

Monday, 22 April, 14:22

YLE - 15 apr 19 kl. 05:52

Blå framtid säger sig ha en framtid som parti medan Juha Sipilä vägrar kommentera Centerns valresultat - följ med stämningarna efter valet live härHur kommenterar partier och experter valresultatet dagen efter valet? Följ med vår liveblogg här..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Juha Sipilä, Centerns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blå, framtidsäger sig ha en , framtidsom , parti, medan Juha Sipilä vägrar kommentera Centerns valresultat följ med stämningarna efter valet live här
YLE - 21 aug 17 kl. 04:53

Blå framtid ska återerövra väljare på landsbygden - “Pinsamt” tycker Sannfinländare

Blå framtid har satt in en ny växel för att hitta väljare på landsbygden men möter på motstånd från sina gamla partikamrater. Att få ihop de femtusen namn som krävs för att grunda ett parti var en lätt match, men att bygga upp en ny partiorganisation från noll blir det nya partiets stora utmaning. Det är mulet och så gott som tomt, både på folk och bilar på parkeringsplatsen utanför den stora matbutiken i Mäntyharju i Södra Savolax.

Skånskan - 22 mar 16 kl. 14:00

Nytt parti ska vara klart redan i vår

Skurup Det finns ett tilltänkt namn på det nya partiet vars kärnfråga är kvalitet i välfärden – till låg skattesats.– Det ska vara ett icke-socialistiskt parti, betonar Anders Christiansen.
Fokus kommer att ligga på hög kvalitet i kärnverksamheterna i kommunen, skola och omsorg, en konkurrenskraftig skattesats och ett idogt arbete för att få inflyttning till kommunen.

Expressen - 09 sep 18 kl. 21:20

Fyra av tio väljare har bytt parti sedan 2014

Fyra av tio väljare har bytt parti sedan förra valet, enligt SVT:s valundersökning.  Det är den högsta siffran sedan mätningarna startade. Samtidigt bestämde sig 38 procent av väljarna för vilket parti de skulle rösta på i dag eller under den sista veckan.

Barometern - 07 feb 14 kl. 08:09

Idrottsprofiler startar parti

Ett nytt parti har sett dagens ljus. Tre idrottsprofiler från norra Öland ska driva frågorna för norra ön och hoppas få en vågmästarroll i kommunfullmäktige. Framtid Öland heter det nystartade partiet.

YLE - 15 nov 17 kl. 14:13

Blå framtid blev Finlands sjuttonde politiska parti

Justitieministeriet har godkänt Blå framtid som parti. Blå framtid blir det sjuttonde politiska partiet i landet. Partiet berättar de närmaste dagarna om när den första partikongressen ska hållas..

YA - 26 okt 11 kl. 06:30

Utan historia ingen framtid

Har man inga visioner blir det till att väcka liv i det förflutna, gärna då ett ärofullt sådant. Kanske var det därför som Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten i en intervju med DN.se hävdade att partiet var med och genomförde fri och lika rösträtt.

BT - 24 okt 12 kl. 00:30

Ljunggren: Ett annat parti kan ta över efter S

Jag gick med i Socialdemokraterna efter valet 1982 när det stod klart att partiet i valrörelsen ljugit om sin inställning till ett svenskt attackflyg. Eftersom jag var försvarsvän ? på vänsterflanken ?

GöteborgsPosten - 18 nov 16 kl. 14:52

Är ditt parti kompetent nog?

Granska ditt parti oavsett tillhörighet. Har det kompetenta personer att besätta eventuella ministerposter med? Det handlar om att förvalta ett lands framtid, skriver GP:s retorikexpert Elaine Eksvärd..

Kristianstadsbladet - 11 feb 13 kl. 19:49

"Blockpolitiken har ingen framtid"

Foto: Lasse Ottosson
Jobben, skolan och klimatet blir de stora frågorna i valet nästa år, tror språkröret Gustav Fridolin (MP). På måndagskvällen gästade han Kristianstad och talade med lokala partikamrater om valplattformen.
?

YA - 12 sep 13 kl. 03:55

Svensk kärnkraft utan framtid

I dag kommer nära hälften av den svenska elproduktionen från kärnkraft. Om man kräver att kärnkraften ska avvecklas bör man direkt få motfrågan: Hur ska svensk industri kunna överleva utan tillgång till billig och driftsäker elproduktion?
När Stefan Löfven i början av 2012 utsågs till partiledare för Socialdemokraterna var det många som förväntade sig att partiet nu äntligen skulle sätta ner foten och ta ställning för fortsatt kärnkraft i Sverige eftersom Löfven sedan tidigare var en varm anhängare av kärnkraft.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 5 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 16 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 16 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.