DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 18:20

DI - 15 apr 19 kl. 15:23

Chefsanalytiker till anfall mot Ingves: ”Flytande ondska”Den handelsviktade reala kronan är rekordsvag. Det skriver Nordea i ett marknadsbrev. Banken räknar nu med att euron kostar 10,80 vid halvårsskiftet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ingves, Nordea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefsanalytikertill , anfallmot , Ingves, Flytande, ondska
Cornucopia - 14 sep 18 kl. 09:57

Alla varnar för ny finanskris - Ingves: Sverige mer sårbart nu

Nu varnar "alla" för att en ny finanskris är på gång. Riksbankschefen Stefan Ingves säger att Sverige är mer sårbart än förra gången och har ett antal egna interna problem med bostadsbubblan/skuldbubblan, arbetsmarknadens matchning och den usla skolan som gör att Sverige inte klarar sig i konkurrensen.
Tjuren rusar rakt in i väggen.

Dagens PS - 11 maj 17 kl. 10:28

Glädjechock för Ingves – men snart kan det vända

Inflationen rusade oväntat upp till 2 procent i april efter att i mars ha uppvisat svaga 1,5 procent. Att målet nås för andra månaden i år – senast i februari – tar både Riksbanken och analytiker på sängen som båda trodde på en inflation på 1,8 procent, skriver Di.se.

DI - 29 aug 14 kl. 13:39

Toppekonomens käftsmäll mot Ingves

Pär Magnusson, chefsanalytiker för Skandinavien på Royal Bank of Scotland, riktar svidande kritik mot Riksbankschefen Stefan Ingves."Ingves skjuter under inflationsmålet och riskerar att skapa deflation i Sverige", säger han..

Affärsvärlden - 21 jan 11 kl. 14:23

Danskes chefsanalytiker: Ingves är svårersättlig

Det bör inte vara något större problem för Riksbanken att två ledamöter i direktionen byts ut vid årsskiftet, men om även Riksbankschefen Stefan Ingves skulle välja att lämna sin post skulle det vara mer besvärligt..

DI - 03 jan 12 kl. 10:16

Nordeas analytiker: Inte självklart Ingves vill sänka

Nordeas chefsanalytiker menar att riksbankschefen Stefan Ingves tror på svenska ekonomin, även om direktionens ledamöter nu medger att ekonomin bromsar in..

DI - 29 sep 17 kl. 12:55

Experter kritiska till att Ingves mandat förlängs

Stefan Ingves förlängda mandat som riksbankschef innebär att han kommer att ha suttit hela 17 år på posten när hans tid är över, något som experterna kritiserar. ”Ett svaghetstecken”, säger Andreas Wallström, chefsanalytiker på Nordea..

Realtid - 30 dec 15 kl. 14:31

Nordea: oväntat utspel av Ingves

Nordeas chefsanalytiker Martin Enlund är förvånad över att riksbankschefen kände sig tvungen att kommentera kronförstärkningen..

HBL - 10 nov 13 kl. 06:02

Ex-Närpesbon Ingves vill att svenskarna betalar sina lån

Svenskarna borde ta efter finländarna och amortera på sina bolån. Det säger svenske riksbankschefen Stefan Ingves i en Hbl-intervju. Ingves har rötter i Närpes, men säger att penningpolitik, det kan man inte diskutera på närpesiska.

Ekonomistas - 11 nov 14 kl. 15:18

Ingves försöker försvara sig

Riksbanken och riksbankschefen Stefan Ingves har den senaste tiden utsatts för en intensiv inhemsk och internationell kritik för sin penningpolitik (se t.ex. här, här, här, här och här).

Ekonomistas - 26 aug 14 kl. 08:34

Märklig reservation av Ingves och af Jochnick – deras räntebana tycks innebära en mer expansiv penningpolitik

[English] Vid det senaste penningpolitiska mötet reserverade sig Stefan Ingves och Kerstin af Jochnick mot beslutet att sänka reporäntan till 0,25 procent och mot reporäntebanan i den penningpolitiska rapporten. Rimligtvis menade de att den räntebana de istället förordade skulle innebära en mindre expansiv penningpolitik än majoritetens bana. Men deras räntebana innebär av allt att döma tvärtom en mer expansiv penningpolitik.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 4 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

DI - 5 timmar sedan

Hotellägaren lockar kunder med lyxskor – ”mustigt och sexigt”

TROSA. När Kristin Boman blev änka och förlorade energin som entreprenör kom funderingarna – var det läge att sälja hotellet? Svaret blev nej, och ur en nyfödd lust initierades satsningen att bli allt vad ett insomnat landsortshotell inte är..

DI - 6 timmar sedan

Anticimex konkurrent nära miljardaffär

Sveriges näst största skadedjursbekämpare efter Anticimex är på väg mot en försäljning uppger källor för Di. Det handlar om Nomor, som ägs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor och som räknar med att omsätta en halv miljard kronor i år..

DI - 7 timmar sedan

Nystart för Bukowskis - säljer mäkleriet

Efter alla förlustår visar Bukowski Auktioner för andra året positiva resultat. En trend som man hoppas håller i sig efter årets rivstart, där en höjning av utropspriser och en avyttring av fastighetsdelen redan genomförts. .

DI - 7 timmar sedan

Italiens konsumentförtroende minskar

Italiens konsumentförtroende minskade mer än väntat i april..

DI - 8 timmar sedan

Udda säljstart: Skåneproducerat jakkött

Gustaf Jerenäs har valt ett udda djur för sin nystartade köttproduktion. I en vidsträckt hage utanför Svedala betar 23 jakar. Målet är att börja sälja lokalproducerat jakkött till hösten, rapporterar lantbrukets affärssajt atl.

DI - 8 timmar sedan

Toyota storsatsar i Uber

Den amerikanska taxitjänsten Uber får ett tillskott på 1 miljard dollar (cirka 9,3 miljarder kronor) till utvecklingen av en förarlös tjänst. Bakom investeringen står japanska telekom- och it-bolaget Softbank tillsammans med fordonstillverkaren Toyota och bildelstillverkaren Denso..

DI - 9 timmar sedan

Nintendo fick Japan att jubla

Tokyobörsen steg på fredagen. De nya jobbsiffror som på torsdagen stärkte Wall Street gav eko även i Tokyo. Börsen gladdes även åt Nintendo, vars aktie steg med 14 procent efter beskedet att företagets spelkonsol Switch ska börja säljas i Kina..

DI - 9 timmar sedan

Tre experter: Så räddar du dig från en pensionskatastrof

Med en hotande höjning av pensionsåldern blir det privata pensionssparandet helt avgörande för vad du får att röra dig med efter arbetslivet. ”Man behöver vara väldigt vaksam”, säger en pensionsspecialist till Di. Di har pratat med tre proffs om hur du räddar ålderdomen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.