Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 19 April, 18:59

Affärsvärlden - 15 apr 19 kl. 15:04

Så tror analytikerna om Handelsbankens rapportHandelsbanken kan i det första kvartalet ha fått stöd av fortsatt robust tillväxt i utlåningen kombinerat med relativt stabila marginaler. På kostnadssidan kan eventuellt viss press från ökade personalutgifter och utökad allokering till Oktogonen att märkas. Det är sammantagna bilden som framkommer i analytikerkommentarer inför onsdagsmorgonens rapport från SHB..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Handelsbankens, Oktogonen, SHB

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , tror, analytikernaom , Handelsbankens, rapport
Affärsvärlden - 20 maj 16 kl. 14:03

Så tror analytikerna om H&M-aktien

På torsdagen föll Hennes & Mauritz aktie till den lägsta nivån nästan tre år. Analytikerna tror dock att aktien åter ska stiga..

PrivataAffärer - 08 apr 19 kl. 16:05

Nu tror analytikerna på H&M:s prognoser

Inför rapporten för det första kvartalet pekade estimatsnittet för helåret på ett sjunkande rörelseresultat, på tvärs mot H&M:s egen bedömning att rörelsevinsten 2019 skulle bli bättre än 2018. Men efter att första kvartalets rörelseresultat slagit förväntningarna med 326 miljoner kr har helårsestimaten i snitt justerats upp med 750 miljoner, vilket är tillräckligt för att 2019 ska överträffa 2018. Enligt Infront Datas färska konsensus där 16 analytiker bidragit spås H&M nu redovisa en rörelsevinst 2019 på drygt 16 miljarder kronor, jämfört med 2018 års 15,5 miljarder.

Affärsvärlden - 15 maj 13 kl. 13:49

Så tror analytikerna om Swedish Match

Analytikerna har reviderat sina vinstprognoser för Swedish Match snusverksamhet 2013..

IDG - 20 okt 14 kl. 16:32

Så tror analytikerna om Apples kvartalsrapport

Inför kvällens kvartalsrapport räknar analytikerna med att försäljningen av Iphone och Mac ökar, men att försäljningen av Ipad minskar..

IDG - 25 jan 16 kl. 19:38

Så tror analytikerna om Apples kvartalsrapport


Inför tisdagens kvartalsrapport från Apple räknar analytikerna med rekordhög omsättning..

Kristianstadsbladet - 26 jan 18 kl. 12:43

Analytikerna: Nu sänker H&M utdelningen

För första gången sedan börsnoteringen 1974 kommer klädjätten H&M att sänka sin utdelning till aktieägarna. Det tror analytikerna inför bolagets delårsrapport nästa vecka. I Reuters prognos tror analytikerna i genomsnitt på en utdelning på 9:62 kronor mot förra årets utdelning på 9:75 kronor.

Affärsvärlden - 26 jan 18 kl. 12:58

Analytikerna: Nu sänker H&M utdelningen

För första gången sedan börsnoteringen 1974 kommer klädjätten H&M att sänka sin utdelning till aktieägarna. Det tror analytikerna inför bolagets delårsrapport nästa vecka..

VA - 11 apr 11 kl. 08:26

Konsensus tror på högre marginal

11 april Schulthess väntas höja sin ebit-marginal till 14,0 procent under 2011, från den justerade siffran på 10,9 procent året innan. Det skriver Nibe i pressmeddelandet om budet på det schweiziska bolaget och hänvisar till konsensusprognoser. Vidare tror analytikerna i snitt att Schulthess bruttoförsäljning ska öka till 307 miljoner schweizerfranc, från 302 året innan.

GöteborgsPosten - 22 nov 13 kl. 09:31

Experter tror inte på räntesänkning

Riksbanken låter reporäntan vara oförändrad på 1 procent på nästa räntemöte i december. Den bedömningen gör 13 analytiker enligt en enkät som nyhetsbyrån Reuters har genomfört. I stället tror analytikerna på en höjning till 1,25 procent nästa år..

Affärsvärlden - 25 jan 13 kl. 07:25

Så tror analytikerna om H&M

SME Direkts sammanställning visar på analytikers inställning till H&M inför stundande rapport..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:17

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - Igår: 15:05

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - Igår: 11:00

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - Igår: 11:04

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - Igår: 14:47

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - Igår: 14:38

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - Igår: 14:06

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - Igår: 14:02

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - Igår: 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - Igår: 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.