SVT > Kultur

Friday, 19 April, 18:47

SVT - 15 apr 19 kl. 14:46

Biblioteksbladet hotas av nedläggningFolkbibliotekscheferna i Stockholm, Göteborg och Malmö vill lägga ner Biblioteksbladet, Svensk biblioteksförenings medlemstidning..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholm, Malmö, Biblioteksbladet

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biblioteksbladet, hotasav , nedläggning
Sydsvenskan - 15 apr 19 kl. 15:34

Biblioteksbladet hotas av nedläggning

Biblioteksbladet, Svensk biblioteksförenings medlemstidning, hotas av nedläggning, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna. Det är folkbibliotekscheferna i Stockholm, Göteborg och Malmö som anser att det är för dyrt för Svensk biblioteksförening att lägga tre.

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 19 kl. 15:34

Biblioteksbladet hotas av nedläggning

Biblioteksbladet, Svensk biblioteksförenings medlemstidning, hotas av nedläggning, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna. Det är folkbibliotekscheferna i Stockholm, Göteborg och Malmö som anser att det är för dyrt för Svensk biblioteksförening att lägga tre.

DN - 15 apr 19 kl. 15:45

Biblioteksbladet hotas av nedläggning

Biblioteksbladet, Svensk biblioteksförenings medlemstidning, hotas av nedläggning, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna..

GöteborgsPosten - 15 apr 19 kl. 15:34

Biblioteksbladet hotas av nedläggning

Biblioteksbladet, Svensk biblioteksförenings medlemstidning, hotas av nedläggning, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna..

Skånskan - 03 apr 19 kl. 05:00

Föreslår nedläggning av brandstationer

Lödde Räddningstjänsten Syd hotas av ett underskott på 10 miljoner nästa år. I listan över möjliga besparingar pekas heltidskåren i Löddeköpinge och deltidsbrandkåren i Burlöv ut.Processen för att ta fram en budget för 2020 har inletts.

BT - 22 feb 13 kl. 13:46

JC hotas av nedläggning

Sju års lönsamhetsproblem får räcka, enligt ägaren Retail and Brands (RNB), som nu öppnar för nedläggning eller försäljning av klädkedjan JC. En strategisk översyn, som ska bli klar i höst, har inletts. Samtidigt har RNB skrivit ned värdet på JC med 260 miljoner kronor.

Västerbottens Folkblad - 15 dec 16 kl. 15:29

Bibliotek hotas av nedläggning

Biblioteket i Vännäsby hotas av nedläggning. Det oroar chefen för Länsbiblioteket i Västerbotten. – Det är mycket allvarligt när en kommun planerar att lägga ned ett folkbibliotek.

NSD - 26 nov 15 kl. 09:51

Jättesatsningen hotas av nedläggning

Luleå tekniska universitets biogasanläggning LTU green fuels i Piteå hotas av nedläggning..

BT - 24 sep 13 kl. 12:19

Viskadalsbanan hotas av nedläggning

Den dåliga standarden på Viskadalsbanan kan betyda ett hot om nedläggning på sikt. Det befarar tåganställda, som vill att politikerna får upp ögonen för banans framtid. I idag fick kommunalrådet Lisa Dahlberg (S) själv känna på en skakig färd från förarsätet.

Jönköpingsnytt - 15 jun 12 kl. 19:15

Träffpunkt Kålgården hotas av nedläggning

Träffpunkt Kålgården hotas av nedläggning. När socialnämnden har möte på tisdag i nästa vecka är tjänstemannaförslaget att aktivitetscentret och mötesplatsen, som riktar sig till personer över 18 år med någon form av funktionsnedsättning, läggs ner. Anledningen är att förvaltningen ska spara pengar..

Magazin24 - 20 feb 13 kl. 17:09

IBK Hallsta hotas av nedläggning

IBK Hallstas innebandyklubb kan läggas ner. IBK Hallstahammar hotas av nedläggning. Det finns inte tillräckligt med folk som vill engagera sig ideelt i innebandyklubben och om inget händer förrän den 25 april kan klubben läggas ner, skriver vlt.

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 timmar sedan

Populärkulturella påskägg som inte innehåller godis

Dekorerade ägg fyllda med godis är något vi sedan länge gömt och letat efter under påsken. Men påskägg är också ett fenomen inom populärkulturen i form av gömda referenser och meddelanden i filmer, på internet och i tv- och datorspel. Kulturnyheterna listar några favoriter bland kulturvärldens påskägg..

SVT - 12 timmar sedan

Recension: ”En lös lyra som Redford kan smacka in i krysset”

En rånarjakt i rollatorfart och Robert Redfords sorti från filmbranschen. Trots starka skådespelarinsatser är filmen Den siste gentlemannen om den världsfrånvänt charmige yrkesförbrytaren Forrest Tucker en rätt lam lyra, tycker Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin..

SVT - 12 timmar sedan

Recension: ”Ett colombianskt vendettadrama om traditionernas död”

En suggestiv, vacker och oförutsägbar historia som berättar om västerlandets intrång och ödeläggande av urbefolkningens liv. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin transporteras, med filmen Birds of passage, långt bortom sin cineastiska säkerhetszon..

SVT - 22 timmar sedan

Sexsekthärva blir HBO-dokumentär

I början av april erkände skådespelaren Allison Mack, mest känd för sin roll i Stålmannen-serien Smallville, att hon var involverad i sexsekten NXVIM (uttalas Nexium). Nu ska sekten skildras i en dokumentär av HBO..

SVT - Igår: 11:39

Nu presenteras de nominerade till Guldpalmen 2019

I mitten av maj är det dags för den 72:a upplagan av filmfestivalen i Cannes. Under torsdagen presenteras de nominerade för festivalens prestigefulla filmpris La Palme d'or, Guldpalmen. Förra året gick utmärkelsen till Hirokazu Kore-eda för filmen Shoplifters.

SVT - Igår: 09:50

”Bridesmaids”-duo gör ny komedi

Åtta år efter ”Bridesmaids”-succén återförenas Kristen Wiig och Annie Mumolo för en ny film. ”Barb and Star go to Vista del Mar” får premiär nästa år..

SVT - Igår: 09:00

Pressfrihetsindex för 2019: Färre trygga länder för journalister

Sverige halkar ned till tredje plats och antalet länder där journalister kan arbeta i säkerhet blir allt färre. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2019 som presenterades under torsdagen..

SVT - Igår: 08:27

”Ett manifest för svart, afroamerikansk kultur”

I den nya Netflix-dokumentären Homecoming visar världsstjärnan Beyoncé sig från sin mest storslagna sida musikaliskt. Hon har inte bara kommit att bli en av de mäktigaste inom popgenren. Hon är också en stark röst för den afroamerikanska rörelsen, det menar journalisten Amie Bramme Sey..

SVT - Igår: 07:27

Notre-Dame får en halv miljon euro av Assassins creed-skapare

Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar i Unity från 2014 kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig del..

SVT - Igår: 06:00

Stor skillnad mellan hur mycket kommunerna satsar på sina bibliotek

Skillnaden mellan hur mycket landets kommuner lägger på sina bibliotek är stor. Det visar en enkätundersökning som Kulturnyheterna gjort och där 187 av landets 290 kommuner deltagit. Sammantaget skiljer det sig 789 kronor mellan den kommun som lägger mest och den som lägger minst pengar på bibliotek.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.