SVT > Inrikes

Friday, 19 April, 18:46

SVT - 15 apr 19 kl. 14:46

Stöd vid cancer – hit kan du vända digHar du, eller någon som står dig nära, drabbats av cancer? Är du rädd eller orolig? Det finns hjälp och stöd att få..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

76 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stödvid , cancer, hitkan du , vändadig
YLE - 09 apr 17 kl. 08:23

Lätt öppna börsen för cancer

Miljontals euro delas varje år ut till stöd och forskning som är kopplat till någon av de 200 sjukdomar som ingår i begreppet cancer. Det dramatiska och oberäkneliga i att vem som helst kan insjukna när som helst är en av orsakerna till att det är lätt att öppna börsen för cancerinsamlingar. Cancerstiftelsen delade ut hela 5,8 miljoner euro i stipendier och vetenskapsstöd år 2015.

YLE - 19 okt 15 kl. 13:41

Hundnosen kan sniffa fram cancer

För cancerhunden är det en rolig lek, men för människan kan det komma att handla om liv och död. Flera undersökningar visar att hundar kan lukta sig fram till cancer hos människor i ett tidigt skede. Cancerhunden Kössi har ett bräde med fem hål framför sig.

YLE - 09 mar 16 kl. 04:45

Immunterapi mot cancer - lovande men dyr vårdform

Ungefär var tredje finländare insjuknar någon gång under sitt liv i cancer. Flera cancerformer har hittills varit svårbehandlade men nya metoder håller på att ändra på det. Den mest lovande handlar om att att bekämpa cancer genom att injicera ett skräddarsytt virus i kroppen.

YLE - 27 nov 13 kl. 09:25

Botar cannabis cancer?

Läkemedelsindustrin har fått upp ögonen för att cannabis kan motverka cancer. Ett forskarteam ligger i startgroparna för den första kliniska undersökningen av cannabis i cancervård, och två medicinjättar har ansökt om patent för metoden i USA. Det har gått nästan 40 år sedan de första laboratorietesterna visade att kannabinoider kunde vara effektiva mot cancer, men ändå har så gott som inga människoförsök gjorts.

Sydsvenskan - 17 feb 15 kl. 14:35

Man förlorar kampen för cancer ibland är dödlig

Cancerfondens svar till signaturen Anna.Allt fler insjuknar i cancer. För att vända den trenden kraftsamlar Cancerfonden mot all cancer.

YLE - 10 apr 16 kl. 10:00

Hur känns det då läkaren säger "cancer"?

År 2008 gick Eva-Maria till studenthälsan. En massa vanliga undersökningar gjordes. Allting såg bra ut, till det plötsligt inte gjorde det.

UT - 10 jun 14 kl. 08:28

Beachvolleyboll vid sjön mot cancer

Bara någon månad efter sitt cancerbesked bestämde sig Stefan Bernholm för att han behövde göra något positivt mitt i allt elände. Det blev insamlingen Beachvolley mot cancer, som i lördags gästade Ulricehamn i form av en turnering. I november förra året fick Stefan Bernholm beskedet att han hade en tumör i magen och att cancern hade spridit sig till andra delar av kroppen.

News55 - 08 apr 16 kl. 14:31

Efter kritikstormen – Cancerfonden lägger ner kampanjen ”Nej till cancer”

Cancerfonden slutar använda kampanjbudskapet ”Nej till cancer”.
Vi ber om ursäkt till de som tagit illa vid sig:https://t.co/TOYQiOzNan — Cancerfonden (@Cancerfonden) April 7, 2016 Cancerfondens kampanj ”30 dagar – 30 nej” har syftat till att informera om fem områden där man har möjlighet att påverka cancerrisken: rökning, motion, solning, kost och alkohol.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Peter förlorade sina föräldrar i cancer – nu hjälper han andraOm Cancerfonden

För lite drygt två år sedan förlorade Peter Knutsson sin mamma i cancer. I början av 2014 tog sjukdomen även hans far. Sedan två och ett halvt år tillbaka driver han välgörenhetsprojektet Rock mot cancer som anordnar konserter och andra events.

YLE - 07 maj 17 kl. 08:15

Fembarnsmamman Cecilia tänker inte förlora kampen mot cancer

Den 23 november 2016 ringde telefonen hemma hos Cecilia Rådmans. Det var ett samtal som skulle komma att sätta paus på livet. Cecilia fick diagnosen bröstcancer.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

MSB vill få överblick kring elcykelbränder

Flera gånger har det hänt att bränder har startat på grund av laddning av elcyklar. Nu försöker Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) få överblick över situationen. – Vi samarbetar med ett antal aktörer kring att få bättre klarhet om bränderna, säger olycksutredaren Mattias Strömgren..

SVT - 8 timmar sedan

Här är EU-kandidaterna som oftast går emot egna partiet

Socialdemokraternas toppkandidater till EU-valet är de som oftast tycker annorlunda än partiet – åtminstone om man jämför svaren i SVT:s valkompass. Den enskilde kandidat vars svar i flest fall skiljer sig från partiets är dock liberalernas Allan Widman. – Jag försöker vara uppriktig och ganska rak.

SVT - 11 timmar sedan

Unga drabbas inte av amorteringskrav

Ungas möjligheter att köpa sin egen bostad påverkas inte av de allt tuffare amorteringskraven. I stället verkar hårdare amorteringskrav kompenseras av att bostadspriserna faller. Unga köper nu billigare bostäder samtidigt som de amorterar mer, visar en analys av Finansinspektionen..

SVT - 11 timmar sedan

Screening av prostatan möjligt inom fem år

Inom fem år skulle det kunna bli aktuellt med masstestning, så kallad screening, för att upptäcka prostatacancer hos män. Det skriver Socialstyrelsen i en ny rapport som gjorts på uppdrag av regeringen, enligt Svenska Dagbladet..

SVT - 13 timmar sedan

Polis sköt ihjäl hund – gick till attack mot sina ägare

Polisen sköt ihjäl en hund utomhus i Skrubba i södra Stockholm på torsdagskvällen, efter att den attackerat sina två ägare..

SVT - 13 timmar sedan

19 april: Nattens nyheter

SVT - 19 timmar sedan

Bil har voltat på E4 – flera körfält avstängda

En person har skadats efter en olycka på E4 strax innan Västertorp, i riktning mot Stockholm. Bilen ska ha voltat. Skadeläget är i nuläget oklart..

SVT - 22 timmar sedan

Kristdemokraterna syns mer i media – och Moderaterna mindre

Ebba Busch Thor (KD) får allt mer uppmärksamhet både i sociala medier och i nyheter. Hon är också den partiledare som oftast omnämns i positiva sammanhang. Samtidigt faller intresset för Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

SVT - Igår: 18:10

Häktade svenskens första ord inifrån fängelset i Ecuador

Den svenske mannen som sitter häktad för dataintrång i Ecuador är övertygad om att anklagelserna mot honom kommer att kollapsa. Det skriver han i ett uttalande inifrån fängelset, som SVT Nyheter tagit del av. ”Anklagelserna mot mig bygger på böckerna jag läst och teknologin jag har.

SVT - Igår: 17:58

Varm och solig påskhelg väntar

Det blir varmt och soligt hela påsken i Götaland och Svealand – och på varannan dag i norr. – I södra Sverige och längs södra Norrlandskusten blir det upp emot eller över 20 grader, säger SVT:s meteorolog Åsa Rasmussen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.