YLE > Finland

Monday, 22 April, 14:06

YLE - 15 apr 19 kl. 14:21

Rinne: Regeringsförhandlingarna kan bli lättare än befarat"Jag har fört hundratals förhandlingar i mitt tidigare liv", säger SDP:s partiordförande Antti Rinne. Efter preliminära samtal med andra partier tror han att man lättare kan föra regeringsförhandlingar än tidigare befarat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
;Jag, SDP, Antti Rinne

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rinne, Regeringsförhandlingarnakan bli , lättare, än, befarat
YLE - 15 apr 19 kl. 14:21

Rinne: Regeringsförhandlingarna kan bli lättare än vad man befarat

"Jag har fört hundratals förhandlingar i mitt tidigare liv", säger SDP:s partiordförande Antti Rinne. Efter preliminära samtal med andra partier tror han att man lättare kan föra regeringsförhandlingar tidigare befarat..

YLE - 30 maj 17 kl. 04:35

Ny alkohollag skulle synas direkt i barnets vardag - lättare för mamma och pappa att köpa alkohol

Lättare tillgång till alkohol får konsekvenser för barnen som vi i Finland har svårt att medge, säger Pia Sundell vid Barnavårdsföreningen i Finland. Hon och andra experter kräver att Finland ska göra en barnkonsekvensbedömning av den nya alkohollagen. Representanter för regeringspartierna fortsätter den här veckan förhandlingarna om en reform av alkohollagstiftningen.

YLE - 20 apr 15 kl. 05:06

Norden ingen merit i riksdagsvalet

Trodde du att nordisk och internationell aktivitet gör det lättare att bli invald i riksdagen? I det finländska valet på söndagen blev tio av de 18 finländska Nordiska rådsmedlemmarna omvalda. Men tre av toppfigurerna misslyckades totalt i valet.

YLE - 12 jul 15 kl. 08:00

”Vi måste få fler att jobba”

Med ett offentligt underskott på närmare tio miljarder euro har regeringen inte så många alternativ att välja mellan, säger riksdagsledamoten Elina Lepomäki (Saml). Hon tror att ytterligare nedskärningar kan bli aktuella om om sysselsättningsgraden inte höjs. Enligt Lepomäki visade regeringsförhandlingarna på att det finns en gemensam uppfattning om Finlands ekonomiska läge inom såväl Centern, Samlingspartiet som Sannfinländarna.

YLE - 15 maj 15 kl. 17:17

Bankekonomer: Finland behöver snabba reformer

EU-kommissionens varning om Finlands offentliga ekonomi kan underlätta regeringsförhandlingarna, säger Nordeas forskningschef Aki Kangasharju. Varningen kan enligt Kangasharju göra det lättare för regeringsförhandlarna att besluta om ekonomiska reformer eftersom även kommissionen har sagt att de behövs. Kangasharju och OP Gruppens chefsekonom Reijo Heiskanen kommenterade Finlands ekonomiska läge i Yles morgon-tv i dag.

YLE - 29 maj 15 kl. 12:59

Anders Karlsson: Utmaningar väntar succé-Sipilä

Juha Sipilä har gjort mycket rätt de senaste åren och haft politiskt flyt, anser Yle Nyheters politiska reporter Anders "AG" Karlsson i sin kolumn. Men snart är smekmånaden slut och då väntar stora utmaningar. För ett par år sedan befann jag mig ombord på ett kryssningsfartyg på Östersjön tillsammans med ett tusental centerpartister som hade möte.

YLE - 10 maj 15 kl. 16:34

Arbetslöshetsföreningar efterlyser konkreta åtgärder

Arbetslöshetsföreningarna önskar att partierna som sitter i regeringsförhandlingarna gör konkreta förändringar för att göra det lättare för arbetslösa att få jobb. Enligt nuvarande prognoser ser arbetslösheten ut att öka i Finland. – Den som är arbetslös ska få rätt tjänster vid arbets- och näringsbyrån så fort som möjligt, säger Jukka Haapakoski som är ordförande för Finlands arbetslösas samarbetsorganisation.

YLE - 25 maj 15 kl. 21:10

Ministerierna kvarstår, ministervalen återstår

Förhandlingarna om regeringsprogrammet har avslutats, de stora besluten har fattats. Nu pågår endast redigering, översättningsarbete och ministerval. Det var tre förtegna partiledare som ställde upp för pressen på måndag kväll i statsrådets festvåning i Helsingfors.

YLE - 29 maj 15 kl. 13:15

Sipilä medger att sparet slår till ojämnt

Statsminister Juha Sipilä medger att de förestående nedskärningarna drabbar dem som har det bättre ställt lindrigare än andra. Finansminister Alexander Stubb hittar bara några åtgärder som svider också i de välbärgads plånbok. President Sauli Niinistö utnämnde på fredagen Juha Sipiläs trepartiregering, som består av Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet.

Sydsvenskan - 11 sep 13 kl. 06:30

Dragkampen igång om den nya politiken

Erna Solberg besegrade den sittande regeringen. Men redan har hon inlett nästa kamp: striden med de blivande koalitionsvännerna om den kommande regeringspolitiken.Det dröjer fem veckor innan den 52-åriga Høyreledaren tar över statsministerposten från Jens Stoltenberg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 5 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 16 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 16 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.