Nyteknik > Teknik

Thursday, 18 April, 18:22

Liknande nyheter

Taggar: Batteriernai din , elcykelkan , kommafrån , barnarbete
Corren - 19 jan 19 kl. 18:00

Snart kan alla ta sin elcykel till tåget

En cyklist med elcykel skrev ett medborgarförslag – och nu kan förvaring för de tunga batterierna bli verklighet..

Dagen - 04 jan 12 kl. 03:00

Julchoklad tack vare barnarbete

Trots att det går åt rätt håll sker dock förändringarna alldeles för långsamt. Fortfarande arbetar 115 miljoner barn inom den värsta formen av barnarbete, skriver Fairtrade och ledningen för Sveriges kristna råd.

Enligt siffror från Förenta Nationerna är 215 miljoner barn fast i barnarbete.

BT - 18 dec 14 kl. 13:22

Var sjätte bolag hittar barnarbete

16 procent av de svenska storbolagen har upptäckt skadligt barnarbete i produktionskedjan. Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin gör en positiv tolkning.- Jag hade varit mer rädd om de sagt noll, för då har man missat någonting.

BT - 12 dec 14 kl. 16:24

Han kompromissar inte med barnarbete

Uppskattningsvis 168 miljoner barn arbetar världen över. Fredspristagaren Kailash Satyarthi är kompromisslös i sin inställning till barnarbete - och går därmed emot flera barnrättsorganisationers inställning. - Alla former av barnarbete är skadligt.

SVT - 21 dec 16 kl. 06:31

Barnarbete bakom diamanter i svenska affärer

Diamanter som säljs i svenska affärer kan komma från gruvor där barnarbete, sexuellt slaveri och usla förhållanden råder. En ny rapport från organisationen Swedwatch visar att det saknas kontroller för att spåra diamanternas ursprung..

Expressen - 27 mar 18 kl. 12:08

Körde trimmad elcykel i 100 km/h – greps av polis

En man i 40-årsåldern cyklade till sitt jobb i Linköping på måndagsmorgonen. Problemet var bara att hans cykel var en trimmad elcykel med en kapacitet på 4000 watt.Polisen som jagade honom fick köra i 98 km/h för att komma ifatt honom.

SVT Debatt - 12 jun 13 kl. 06:10

EU blundar för barnarbete i Europa

BARNARBETE Tusentals ensamkommande flyktingbarn utnyttjas som billig arbetskraft i Europa. 16-årige Ghazi tvingas sälja droger i Oslo, Kardo prostituerar sig i Grekland och Mohammed livnär sig på underbetalda svartjobb i London. De är lätta offer för vuxna som utnyttjar dem för egen vinnings skull.

YA - 18 dec 13 kl. 06:30

Uttalande om barnarbete väckte förvåning

Ögonbryn som höjdes och hakor som tappades. Magnus Björkmans (M) uttalanden om barnarbete i kommunfullmäktige häromkvällen väckte en del förvåning – och det oväntade slutresultatet i ärendet blev att fullmäktige sa ja till att kommunen ska försöka handla upp mer rättvisemärkt.
Tomelilla kommun ska sträva efter att köpa mer rättvisemärkta produkter, enligt ett något oväntat beslut i Tomelillas kommunfullmäktige häromkvällen.

BT - 05 mar 14 kl. 20:34

Stora Enso anklagas för barnarbete

Stora Enso beskylls för att det ska förekomma barnarbete inom företagets verksamhet. En underleverantör i Pakistan låter barn samla in returpapper som sedan säljs till ett företag ägt av Stora Enso, rapporterar Veckans Affärer och TV4:s Kalla Fakta. Barnen, vissa så små som fyra år, jobbar under farliga förhållanden på en soptipp i Sahiwal i östra Pakistan.

Sydsvenskan - 06 mar 14 kl. 05:30

Stora Enso anklagas för barnarbete

Stora Enso beskylls för att det ska förekomma barnarbete inom företagets verksamhet, rapporterar Veckans Affärer och TV4:s Kalla Fakta.Barnen, vissa så små som fyra år, jobbar under farliga förhållanden på en soptipp i Sahiwal i östra Pakistan. För det får de en ersättning på 60 öre i timmen.

Kristianstadsbladet - 19 maj 14 kl. 12:36

ILO: Insatser mot barnarbete minskar

Antalet barnarbetare har minskat kraftigt sedan millennieskiftet. Men FN-organet ILO befarar nu att utvecklingen kan vända, sedan resurserna för att bekämpa barnarbete stramats åt.
Stora insatser har lett till att barnarbetet i världen minskat med en tredjedel sedan år 2000, enligt den internationella arbetsorganisationen ILO.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Det här är 42.000 år gammalt flytande blod

Hästen är över 42.000 år gammal. Nu har ett forskarlag lyckats extrahera flytande blod från kärl i det välbevarade fölets hjärta..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Crispr har använts för att behandla cancerpatienter

För första gången har cancerpatienter i USA behandlats med hjälp av Crispr-Cas9. Gensaxen har använts för att få T-celler att gå till angrepp och förstöra cancerceller..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Därför är du mer frestande för myggor när du är svettig

Du har grävt i trädgårdslandet, eller varit ute på en joggingrunda, och sätter dig för att pusta ut. Plötsligt är du omringad av surr och känner små svidande hugg när myggorna attackerar. Känns det bekant?

Nyteknik - 5 timmar sedan

Meir blir första svenska kvinna i rymden: ”Hon är ett ess i dräkten”

Svensk-amerikanska Jessica Meir har fått sitt uppskjutningsdatum. I september flyger hon till den Internationella rymdstationen..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Regeringen vill stoppa kemikalier i kläder

Regeringen vill ha en särskild skatt på skadliga kemikalier i kläder och skor. En särskild utredare ska ta fram förslag för hur en sådan skatt kan bli verklighet..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Facebook bekräftar: Utvecklar en egen röstassistent

Amazon, Apple, Google, Microsoft och Samsung har redan en. Nu meddelar Facebook att de är på gång med en egen röstassistent..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Åtgärd med störst potential för klimatet går före”

REPLIK. Det är lastbilarna över 16 ton som står för 99 procent av lastbilstransporterna. Därför är det deras omställning vi ska premiera och som ger den största klimatnyttan.

Nyteknik - 8 timmar sedan

”Ge svensk industri egna frekvenser för 5g”

DEBATT. Det är alltför riskabelt att låta telekomoperatörerna ensamma styra industrins möjligheter till digitalisering. Reservera en fjärdedel av 5g-frekvenserna så att industrin kan bygga egna 5g-nät, skriver företrädare för Teknikföretagen..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Nu provflygs uppdaterade Max 8-plan

Amerikanska flygplanstillverkaren Boeing har genomfört slutgiltiga tester med 737 Max 8-plan efter en uppdatering av nödsystemet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.