YLE > Finland

Friday, 26 April, 17:46

YLE - 15 apr 19 kl. 05:52

Sannfinländarna siktar på talmansposten i riksdagen men Halla-aho är själv inte intresserad - följ med stämningarna efter valet live härHur kommenterar partier och experter valresultatet morgonen efter valet? Följ med vår liveblogg här..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Halla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sannfinländarna, siktar, talmansposteni , riksdagenmen , Halla-ahoär , själv inte intresserad följ med stämningarna efter valet live här
YLE - 15 apr 19 kl. 00:30

Analys: Unga rödgröna kvinnor är segrare i valet samtidigt som Sannfinländarna skräller - riksdagen polariseras och regeringsförhandlingarna blir svåra

Finländarna har röstat med regeringskritik, klimatet och invandringen som drivkraft, men med två vitt olika sorters segrare som följd. Vinnare i det ena lägret är Sannfinländarna, i ett helt annat de unga rödgröna kvinnorna som nu skapar ett generationsskifte i riksdagen..

YLE - 27 maj 15 kl. 20:15

Också Sannfinländarna har valt sina ministrar

Sannfinländarnas ministrar i den nya regeringen är klara. Timo Soini blir utrikesminister, Jussi Niinistö försvarsminister, Hanna Mäntylä social- och hälsovårdsminister och Jari Lindström arbets- och justitieminister. Att Timo Soini blir utrikesminister klarnade redan på onsdagseftermiddagen då regeringsprogrammet presenterades.

YLE - 05 mar 17 kl. 10:08

Vem blir nästa ordförande för Sannfinländarna?

Hittills har inte en enda politiker i Sannfinländarna meddelat att den säkert ställer upp i ordförandevalet i juni. Blickarna riktas ändå mot två toppnamn inom Sannfinländarna, den invandringskritiska Europaparlamentarikern Jussi Halla-aho och den mer moderata gruppordföranden i riksdagen, Sampo Terho. Sannfinländarnas ordförande Timo Soini meddelade på söndag att han slutar som Sannfinländarnas ordförande i juni och inte ställer upp i partiets ordförandeval.

YLE - 20 apr 15 kl. 01:08

Samlingspartiet trea efter Sannfinländarna

Kampen om andraplaceringen i valet blev en veritabel thriller. Länge såg det ut som om Samlingspartiet och SDP skulle gå i mål som lika stora, men så blev det inte. Sannfinländarna gick förbi Samlingspartiet på slutrakan.

YLE - 09 feb 15 kl. 05:06

Inga misstänkta i attackerna mot Sannfinländarna

Helsingforspolisen vet inte vem som ligger bakom de upprepade attackerna mot Sannfinländarnas kontor i Helsingfors och prioriterar inte fallet. Anarkisten Suvi Auvinen säger att Sannfinländarna får vad de förtjänar. Polisen utreder nu tre attacker i september, november och under nyårsnatten mot Sannfinländarnas kontor på Tavastvägen.

YLE - 28 maj 17 kl. 11:50

HS: Vasa centralsjukhus kan räddas om Jussi Halla-aho leder Sannfinländarna

Om Jussi Halla-aho blir ny partiordförande för Sannfinländarna kan partiet lämna regeringen. Då finns chansen att Svenska folkpartiet (SFP) återfår regeringsplats, vilket i sin tur kan leda till att Vasa centralsjukhus får behålla sin omfattande jour. Det står att läsa i dagens Helsingin Sanomat (HS).

YLE - 22 jun 17 kl. 08:59

Ritva "Kike" Elomaa går tillbaka till Sannfinländarna

Sannfinländaren Kike Elomaa meddelar att hon lämnar utbrytargruppen Nytt alternativ och ansluter sig till Sannfinländarna på nytt. Elomaa sade vid en presskonferens i riksdagen att hon aldrig hann lämna partiet och hon bara lämnade riksdagsgruppen. Elomaa hänvisade till partiordföranden Jussi Halla-ahos besked att utbrytarna kan ompröva sitt beslut under juni månad.

Nyan - 10 mar 15 kl. 12:58

Sannfinländarna lyckades nästan kuppa åländskt vindkraftsstöd

Sannfinländarna lyckades nästan stoppa åländskt vindkraftsstöd i riksdagen. Det var nära ögat att det åländska vindkraftsstödet skulle ha blåst förbi Åland på måndag kväll. Sannfinländaren Kaj Turunen lyckades nästan stoppa lagförslaget som ger åländska vindkraftsproducenter 60 miljoner euro i stöd.

YLE - 03 dec 15 kl. 11:01

Partimätning: fortsatt bra för SDP, Sannfinländarna ner

Socialdemokraterna närmar sig Centern som största parti. Sannfinländarna fortsätter att gå neråt, om dock det stora raset har stannat. Det visar Yle Nyheters partistödsmätning för november.

YLE - 10 jul 17 kl. 18:21

Finlandsarenan: Spänningar mellan Sannfinländarna och Blå framtid

Det var upplagt för motsättningar under den första dagen av Finlandsarenan, när Sannfinländarna och utbrytargruppen Blå framtid i tur och ordningen intog rådhusparkens scen i Björneborg. Något gemensamt uppträdande fanns ändå inte på agendan. Man uppträdde inom ramen för ett eget program med diskussion, med ett kort avbrott emellan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Marinbiolog försäkrar att det låga havsvattenståndet inte är något att oroa sig över

Havsvattennivån är väldigt låg just nu. Havsvattenståndet är -40 centimeter (26.4).

YLE - 1 timme sedan

Högst 90 sägs upp vid Fennia - samarbetsförhandlingarna avslutade

Samarbetsförhandlingarna vid Fennia är avslutade och resultatet blev att högst 90 personer sägs upp. Antalet är ännu oklart eftersom många befattningar omorganiseras och det bland dem som hotas av uppsägning kan finnas flera som kan omplaceras i nya uppgifter..

YLE - 2 timmar sedan

Long Play: Över hälften av våldtäktsanmälningarna som polisen uträtt stannar på åklagarens bord

Av de över tusen polisanmälda våldtäkterna behandlas bara en liten del av fallen i rätten. Det framkommer i journalisten Jeanette Björkqvist granskning för nättidningen Long Play..

YLE - 2 timmar sedan

Arbetare skadades allvarligt i Raseborg - företaget ska betala höga ersättningar

Ett företag och företagets vd ska betala höga ersättningar efter en arbetsolycka i Raseborg försommaren 2016..

YLE - 2 timmar sedan

Stor oro för svenskans framtid på Åbolands sjukhus - "Vi känner oss lurade av sjukvårdsdistriktet"

Framtiden för den svenskspråkiga vården vid Åbolands sjukhus väcker stor oro. Det förslag till omorganisering som presenterades tidigare i vintras har ändrats, och nu känner man sig lurade av sjukvårdsdistriktet..

YLE - 3 timmar sedan

Analys: Rinnes frågor signalerar gröna värderingar - men hur hårda krav ställer Samlingspartiet på Socialdemokraterna?

Antti Rinne signalerade i dag att regeringsförhandlingarna kan bli svårare än han först tänkt sig. Han förlängde sin uppskattning av hur länge det kommer att ta att välja partier till regering med några dagar. Mycket hänger sannolikt på Samlingspartiet..

YLE - 4 timmar sedan

Yle Östnylands plastsändare ser ut att ha åkt sicksack i Borgå – handlar troligen om ett gps-fel

I början av april slängde vi en gps-sändare i ett plastinsamlingskärl i Borgå, för att se var plastavfallet hamnar. Just nu ligger Yle Östnylands sändare i ett lager i Vanda, men innan det ser den ut att ha åkt konstiga vändor..

YLE - 6 timmar sedan

Metsä Group planerar miljardinvestering i Kemi

Skogsbolaget Metsä Group gör en miljardinvestering i Kemi. Metsä Group ämnar ersätta sin massafabrik med en helt ny fabrik som ska kunna tillverka olika slag av bioprodukter. Den gamla fabriken i Kemi är från 1980-talet..

YLE - 6 timmar sedan

Barnskötare på daghem i Esbo dömdes för misshandel av fyraåring

En barnskötare på ett daghem i Esbo har dömts till dagsböter i Västra Nylands tingsrätt för misshandel av ett barn. Fyraåringen hade ett tydligt blåmärke på axeln..

YLE - 8 timmar sedan

SDP:s Antti Rinne är regeringssonderare – de här frågorna ska fånga partiernas politiska värderingar

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne har nu officiellt fått uppdraget som regeringssonderare. Riksdagsgrupperna utsåg Rinne gemensamt på fredagsförmiddagen. Efter det lade Rinne fram ett frågepaket till riksdagsgrupperna – partiernas svar ska hjälpa honom bilda regering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.