SVT > Utrikes

Thursday, 18 April, 18:30

SVT - 15 apr 19 kl. 14:00

Kvinnliga anställda på Norwegian tvingas ha smink – efter nya bestämmelserFlygbolaget Norwegian är i blåsvädret. Enligt nya bestämmelser som börjar gälla i år måste deras kvinnliga anställda ha smink och klackskor. Manliga anställda å andra sidan, får inte ha smink eller långt hår..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Norwegian

Dela artikeln

1887 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnliga, anställda, Norwegian, tvingasha , sminkefter nya , bestämmelser
Dagens PS - 05 sep 17 kl. 09:55

1.400 anställda kan tvingas lämna jätten

Sjösätter stort sparpaket efter tung rapportbesvikelse. Den danska leksakstillverkaren Lego såg intäkterna falla med fem procent till 14,9 miljarder danska kronor, motsvarande 19 miljarder kronor, i det första halvåret av 2017. Den lägre försäljningen berodde främst på en nedgång i delar av Europa och i USA.

Expressen - 16 okt 14 kl. 10:53

Facebook och Apple betalar om deras kvinnliga anställda vill frysa ner ägg

Apple och Facebook erbjuder att betala för sina kvinnliga anställda om de vill frysa ner sina ägg. Detta för att locka kvinnor i fertil ålder till att jobba hos dem. En hygglig arbetsförmån - eller en indikation på att storföretagen tycker att karriär och graviditet är oförenligt?.

GöteborgsPosten - 03 okt 16 kl. 18:22

4 000 anställda kan tvingas lämna Ericsson

Imorgon kommer Ericsson att presentera ett nedskärningspaket som innebär att 3000 till 4000 anställda i Sverige kommer att tvingas lämna företaget, det erfar Sveriges Television. Företagets fabriker i Borås och Kumla kan komma att läggas ned..

DN - I förrgår: 19:18

”Kvinnliga anställda måste sminka sig”

Dokument visar utseendekraven på Norwegians anställda..

Corren - 03 okt 16 kl. 20:13

Flera tusen anställda kan tvingas lämna Ericsson

Mellan 3 000 och 4 000 anställda på Ericsson i Sverige ska lämna företaget..

DN - I förrgår: 19:18

Dokument visar utseendekraven för Norwegians anställda

Flygbolaget Norwegian har strikta bestämmelser kring hur deras anställda ska se ut.  Norska tidningen VG har tagit del av ett dokument som bland annat visar att kvinnliga anställda måste ha smink och klackskor. Männen får inte sminka sig förutom i undantagsfall..

Nyheter 24 - 22 jan 14 kl. 07:52

"Oavsett vad förlorar de anställda på Max"Viktor Adolfsson

Hamburgerkedjan Max månadsbrev till de anställda briserade som en mindre bomb i inrikespolitiken. Att en företagsledning oroas över potentiella moms– och arbetsgivaravgiftsändringar är knappast något konstigt.Det är när ansvaret läggs på företagets anställda som det går från relativt självklart till riktigt obehagligt.

NSD - I förrgår: 07:52

Kvinnliga anställda måste sminka sig

Kvinnlig kabinpersonal hos flygbolaget Norwegian måste sminka sig och ha högklackade skor..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ville ta lättklädda bilder på anställda

En företagare på Gotland dömdes under tisdagen att betala 150 dagsböter på 310 kronor, 46.500 kronor, efter att ha ofredat fyra kvinnliga anställda sexuellt.Mannen ska under 2011 ha "kladdat på dem, kommenterat deras utseende och velat fotografera dem lättklädda".

YLE - 10 feb 15 kl. 09:16

Anställda i Korsnäs ska lära sig finska

Sedan årsskiftet är Korsnäs en tvåspråkig kommun och därför uppmuntras personalen nu att bli bättre på finska. Men det handlar inte om tvång. Saken togs upp på kommunstyrelsens möte på måndag kväll.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Släppta Mueller-rapporten: Donald Trump försökte ta kontroll över utredningen

När Mueller-rapporten nu offentligjorts i USA kommer de första bedömningarna från medier som tagit del av den. Enligt Reuters uppger rapporten att advokater hade svårt att bedöma om det handlade om förhindrande av rättvisan, och att ett traditionellt åtalsbeslut inte gjordes..

SVT - 3 timmar sedan

Nu släpps Mueller-rapporten

Efter två års utredning släpps den särskilda åklagaren Robert Muellers rapport om utredningen av otillbörlig rysk påverkan på det amerikanska presidentvalet 2016. Trots att en sammanfattning av utredningen redan visat att det inte finns bevis för samarbete mellan Trumps kampanjstab och ryssarna, hoppas presidentens motståndare hitta något nytt..

SVT - 4 timmar sedan

Klart: Jessica Meir blir den första svenska kvinnan i rymden

Den svensk-amerikanska Nasa-astronauten Jessica Meir, 41 år, avslöjar på Instagram att hon kommer göra debut i rymden i september 2019. Hon blir därmed den första svenska kvinnan att göra en rymdresa..

SVT - 3 timmar sedan

Därför är intresset fortfarande så stort för Mueller-rapporten

Det är en utredning om Trump och Ryssland där kontentan redan är känd: Inga bevis finns för något samarbete mellan Trump-kampanjen och Ryssland inför presidentvalet 2016. Varför bubblar fortfarande intresset för saken? SVT:s utrikesreporter Per Anders Engler sammanfattar läget och förklarar..

SVT - 5 timmar sedan

Greta Thunberg på Times lista över världens 100 mest inflytelserika personer

Klimataktivisten Greta Thunberg har utsetts till en av världens 100 mest inflytelserika människor av den amerikanska tidningen Time. På sitt instagramkonto skriver den 16-åriga klimataktivisten att hon känner sig hedrad över utmärkelsen..

SVT - 9 timmar sedan

Över 200 döda i striderna i Libyen

Dödstalet stiger i Libyens huvudstad Tripoli. Enligt Världshälsoorganisationens (WHO) senaste beräkningar har 205 människor dött sedan striderna bröt ut den 4 april, när krigsherren Khalifa Haftar inledde en offensiv för att ta över Tripoli..

SVT - 11 timmar sedan

Buss kapad i Pakistan – många döda

Minst 14 personer har dödats efter att en buss kapats i sydvästra Pakistan, uppger nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 12 timmar sedan

Presidentkandidat i Guatemala gripen i USA

Den guatemalanska presidentkandidaten Mario Estrada har gripits i amerikanska Miami. Den 58-årige före detta kongressledamoten ligger långt efter i opinionen, men ska inte ha dragit sig för att med hjälp av knarkpengar eller mord ta sig till makten, enligt amerikanska åklagare..

SVT - 13 timmar sedan

Stort intresse när Muellers utredning släpps

På torsdag förmiddag amerikansk tid offentliggörs den särskilde åklagaren Robert Muellers omtalade rapport om utredningen av otillbörlig rysk påverkan på det amerikanska presidentvalet 2016. Trots att utredningen slår fast att inga bevis finns för att Trumps kampanj samarbetade med ryssarna vittrar presidentens politiska motståndare blod..

SVT - 13 timmar sedan

Här är turerna i Mueller-utredningen

Efter nästan två år är nu FBI:s utredning av Trumps samröre med Ryssland under USA-valet 2016 klar. Här är en översikt över de dömda, de utpekade nyckelspelarna och händelserna som drog igång allt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.