YLE > Finland

Friday, 26 April, 17:47

YLE - 15 apr 19 kl. 13:58

Sisu Auto i Karis får ny vd – satsar stort på lastbilsexportPetri Kananen ska hjälpa Sisu Auto expandera utomlands. Han efterträder Timo Korhonen i rollen som verkställande direktör för lastbilsföretaget i Karis..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Auto, Karis, Kananen, Sisu Auto, Timo Korhonen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sisu, Autoi , Karisfår ny vd , satsar, stort, på lastbilsexport
YLE - 06 apr 17 kl. 10:02

Lastbilar köps igen - Sisu i Karis behöver mera folk

Bilfabrikören Sisu Auto i Karis ökar produktionen och anställer mera personal. Målet är att montera fyra lastbilar i veckan. Försäljningen började öka redan i höstas och en högre produktionstakt kräver också mera kapacitet.

YLE - 13 maj 14 kl. 14:35

Det ljusnar för Sisu Auto

Efter en svår början på året går det igen uppåt för lastbilstillverkaren Sisu Auto i Karis. Företaget presenterar i år en ny kollektion med tunga lastbilar och företaget ser nu ljusare på framtiden. På Sisu Autos fabrik i Karis är det liv och rörelse.

YLE - 05 nov 14 kl. 20:48

Sisu Auto huvudsponsor för BK-handbollen

Sisu Auto blir huvudsponsor för BK-46-handbollen. Samarbetsavtalet gäller både herrarnas FM-liga och damernas FM-serie. Hur mycket pengar Sisu Auto ger är hemligt.

YLE - 20 nov 14 kl. 05:03

Sisu Auto nyanställde produktutvecklare

Lastbilstillverkaren Sisu Auto i Karis har efter sommaren anställt fyra unga sommarjobbare i produktutvecklingsavdelningen. Marknaden är ändå utmanande, säger försäljnings- och marknadsföringsdirektör Jani Koskinen. Vi lever dagligen på den omvälvande och utmanande lastbilsmarknaden.

YLE - 03 mar 14 kl. 09:10

Sisu Auto vill köpa serbisk lastbilstillverkare

En statligt tillsatt arbetsgrupp i Serbien rekommenderar att regeringen inleder förhandlingar på basis av köpanbudet från Sisu Auto. Lastbilstillverkaren Sisu Auto i Karis har gett ett köpanbud på alla aktier i den serbiska lastbilstillverkaren Korporacia Fabrika Automobila Priboj (FAP), som ägs av serbiska staten. Om köpet förverkligas skulle Sisu Autos produktion mångfaldigas mycket snabbt, meddelar Sisu Auto i ett pressmeddelande.

YLE - 10 jan 14 kl. 10:04

Sisu Auto ser ljust på 2014

För Sisu Auto i Karis går det bra för tillfället. Försäljningsdirektör Ossi-Pekka Rossi uppger att företaget ser mycket ljust på det nya året. Exporten växer kraftigt.

YLE - 10 jan 14 kl. 06:48

Sisu Auto ser just på 2014

För Sisu Auto i Karis går det bra för tillfället. Försäljningsdirektör Ossi-Pekka Rossi uppger att företaget ser mycket ljust på det nya året. Exporten växer kraftigt.

YLE - 19 aug 13 kl. 07:43

Korhonen äger nu hela Sisu Auto

Lastbilstillverkaren Sisu Auto övergår helt i verkställande direktören Timo Korhonens ägo. Korhonen har löst ut Olof och Maija Elenius andel som uppgått till 50 procent. Det här betyder att Korhonen nu innehar hela aktiestocken i Karisföretaget Sisu Auto..

HBL - 02 jun 14 kl. 11:19

Sisu Auto tänker köpa serbisk lastbilstillverkare

Sisu Autos moderbolag Suomen Erikoisajoneuvot planerar att köpa den serbiska lastbilstillverkaren FAP.Bolaget har med det serbiska ekonomiministeriet gått ut med en avsiktsförsklaring om affären, rapporterade Sisu påmåndagen.

Priset har inte getts ut.

YLE - 27 nov 17 kl. 17:25

Bakom portarna på Sisu i Karis döljer sig ett litet samhälle

Sisu Autos fabriksområde i Karis är bekant för många västnylänningar. Vad som döljer sig bakom porten är däremot inte lika känt..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Marinbiolog försäkrar att det låga havsvattenståndet inte är något att oroa sig över

Havsvattennivån är väldigt låg just nu. Havsvattenståndet är -40 centimeter (26.4).

YLE - 1 timme sedan

Högst 90 sägs upp vid Fennia - samarbetsförhandlingarna avslutade

Samarbetsförhandlingarna vid Fennia är avslutade och resultatet blev att högst 90 personer sägs upp. Antalet är ännu oklart eftersom många befattningar omorganiseras och det bland dem som hotas av uppsägning kan finnas flera som kan omplaceras i nya uppgifter..

YLE - 2 timmar sedan

Long Play: Över hälften av våldtäktsanmälningarna som polisen uträtt stannar på åklagarens bord

Av de över tusen polisanmälda våldtäkterna behandlas bara en liten del av fallen i rätten. Det framkommer i journalisten Jeanette Björkqvist granskning för nättidningen Long Play..

YLE - 2 timmar sedan

Arbetare skadades allvarligt i Raseborg - företaget ska betala höga ersättningar

Ett företag och företagets vd ska betala höga ersättningar efter en arbetsolycka i Raseborg försommaren 2016..

YLE - 2 timmar sedan

Stor oro för svenskans framtid på Åbolands sjukhus - "Vi känner oss lurade av sjukvårdsdistriktet"

Framtiden för den svenskspråkiga vården vid Åbolands sjukhus väcker stor oro. Det förslag till omorganisering som presenterades tidigare i vintras har ändrats, och nu känner man sig lurade av sjukvårdsdistriktet..

YLE - 3 timmar sedan

Analys: Rinnes frågor signalerar gröna värderingar - men hur hårda krav ställer Samlingspartiet på Socialdemokraterna?

Antti Rinne signalerade i dag att regeringsförhandlingarna kan bli svårare än han först tänkt sig. Han förlängde sin uppskattning av hur länge det kommer att ta att välja partier till regering med några dagar. Mycket hänger sannolikt på Samlingspartiet..

YLE - 4 timmar sedan

Yle Östnylands plastsändare ser ut att ha åkt sicksack i Borgå – handlar troligen om ett gps-fel

I början av april slängde vi en gps-sändare i ett plastinsamlingskärl i Borgå, för att se var plastavfallet hamnar. Just nu ligger Yle Östnylands sändare i ett lager i Vanda, men innan det ser den ut att ha åkt konstiga vändor..

YLE - 6 timmar sedan

Metsä Group planerar miljardinvestering i Kemi

Skogsbolaget Metsä Group gör en miljardinvestering i Kemi. Metsä Group ämnar ersätta sin massafabrik med en helt ny fabrik som ska kunna tillverka olika slag av bioprodukter. Den gamla fabriken i Kemi är från 1980-talet..

YLE - 6 timmar sedan

Barnskötare på daghem i Esbo dömdes för misshandel av fyraåring

En barnskötare på ett daghem i Esbo har dömts till dagsböter i Västra Nylands tingsrätt för misshandel av ett barn. Fyraåringen hade ett tydligt blåmärke på axeln..

YLE - 8 timmar sedan

SDP:s Antti Rinne är regeringssonderare – de här frågorna ska fånga partiernas politiska värderingar

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne har nu officiellt fått uppdraget som regeringssonderare. Riksdagsgrupperna utsåg Rinne gemensamt på fredagsförmiddagen. Efter det lade Rinne fram ett frågepaket till riksdagsgrupperna – partiernas svar ska hjälpa honom bilda regering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.