YLE > Finland

Monday, 22 April, 14:31

YLE - 15 apr 19 kl. 05:52

Socialdemokraternas Antti Rinne: Regeringsförhandlingarna behöver inte bli svåra - följ med stämningarna efter valet live härHur kommenterar partier och experter valresultatet morgonen efter valet? Följ med vår liveblogg här..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Antti Rinne

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialdemokraternas, Antti, Rinne, Regeringsförhandlingarnabehöver inte bli , svåra, följ, med stämningarna efter valet live här
YLE - 15 apr 19 kl. 14:21

Rinne: Regeringsförhandlingarna kan bli lättare än vad man befarat

"Jag har fört hundratals förhandlingar i mitt tidigare liv", säger SDP:s partiordförande Antti Rinne. Efter preliminära samtal med andra partier tror han att man lättare kan föra regeringsförhandlingar tidigare befarat..

YLE - 15 apr 19 kl. 14:21

Rinne: Regeringsförhandlingarna kan bli lättare än befarat

"Jag har fört hundratals förhandlingar i mitt tidigare liv", säger SDP:s partiordförande Antti Rinne. Efter preliminära samtal med andra partier tror han att man lättare kan föra regeringsförhandlingar än tidigare befarat..

YLE - 16 jun 14 kl. 13:37

De fem inleder regeringsförhandlingarna

De förestående regeringsförhandlingarna inleds med samma fem partier som hittills suttit i regeringen. Samlingspartiets partiordförande Alexander Stubb leder förhandlingarna mellan Samlingspartiet, Socialdemokraterna, De gröna, Svenska folkpartiet och Kristdemokraterna. Riksdagspartiernas partiordföranden och riksdagsgruppernas ordföranden möttes om saken i riksdagen på måndag eftermiddag i ett möte som lade grunden för regeringsförhandlingarna.

YLE - 19 jun 14 kl. 08:52

Regeringsförhandlingarna har avslutats

Enligt regeringssonderaren, Samlingspartiets ordförande Alexander Stubb, har diskussionerna blivit svårare då konkreta siffror har kommit på bordet. På eftermiddagen började det ryktas om att de kanske inte alls blir klara före midsommar utan återupptas på söndag kväll eller måndag. De ledande förhandlarna berättade på torsdagsförmiddagen för sina riksdagsgrupper om hur det går i förhandlingarna.

YLE - 12 apr 14 kl. 15:24

Antti Rinne är ju nästan en FSD:are

Då Antti Rinne, utmanaren i SDP:s ordförandekamp, besökte de finlandssvenska socialdemokraternas fullmäktigemöte i Tammerfors på lördag, föll budskapet i god jord. Rinne är okänd för de finlandssvenska socialdemokraterna, så det var egentligen ganska naturligt att han var stjärnan vid fullmäktigemötet. Och det visade sig att Pro-fackets ordförande kunde vara en FSD:are.

HBL - 14 maj 14 kl. 18:55

Samlingspartiet har egna förslag i regeringsförhandlingarna

Samlingspartiet tänker presentera egna förslag i sommarens regeringsförhandlingar.Riksdagsgruppens ordförande Petteri Orpo säger att partiet håller fast vid de sparbeslut som redan har fattats men förslår nya åtgärder för att göra ekonomin friskare. Enligt Orpo skulle förslagen förbättra ekonomin, köpkraften och utbudet av jobb.

YLE - 19 jun 14 kl. 04:41

Regeringsförhandlingarna pågick till midnatt

Regeringsförhandlarna satt till midnatt och gallrade i önskemål och förslag om bland annat hur man ska stöda den ekonomiska tillväxten och sysselsättningen. Regeringssonderararen Alexander Stubb säger att atmosfären var bra, men att nu när det har börjat handla om siffror blir det lite svårare. Finansminister Antti Rinne har krävt mer satsningar på tillväxten - han tycker att de 600 miljoner euro som regeringen tidigare har fattat beslut om bara är en början.

YLE - 18 feb 17 kl. 11:44

SDP:s Antti Rinne varnar för strejkvåg

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne varnar i Yle-programmet Morgonettan för turbulens på arbetsmarknaden efter näringslivet EK:s beslut att dra sig ur alla centrala avtal. Enligt Rinne finns det risk för en strejkvåg då EK ensidigt går in för att skrota spelreglerna på arbetsmarknaden. - Det är mycket allvarligt.

YLE - 14 jun 14 kl. 14:08

Stubb: Antti Rinne har bra tankar

Alexander Stubb, 46, tog en promenadseger i ordförandevalet i Samlingspartiet på lördagen. Han besegrade Paula Risikko med rösterna 500-349 i den andra valomgången. I den första valomgången föll Jan Vapaavuori ut med bara tio rösters marginal till Risikko.

HBL - 17 jun 14 kl. 19:29

Kärnkraft kan smyga in i regeringsförhandlingarna

Regeringspartierna kommer att få slåss om stimulanspaketets innehåll när de samlas till förhandlingar om regeringsprogrammet. Det är möjligt att även Fennovoimas kärnkraftskoncession blir ett av tvisteämnena redan nu.De inledande sonderingarna om ett nytt regeringsprogram började på tisdagen på statsrådets representationsherrgård Köningstedt i Vanda.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 5 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 16 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 16 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.