DN > Nyheter

Thursday, 18 April, 18:23

DN - 15 apr 19 kl. 12:47

Klimataktivister blockerar riksdagen genom att spela dödaEtt drygt hundratal klimataktivister blockerade riksdagen vid lunchtid genom att spela döda. Klimatnätverket Extinction Rebellion genomförde samtidigt aktioner i London, Paris och städer över hela världen. – Greta Thunberg är en klimathjälte, nu är det upp till resten av samhället att agera, säger Ossian Rossland Lindvall, talesperson för organisationen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Extinction Rebellion, London, Thunberg, Ossian Rossland Lindvall

Dela artikeln

1999 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimataktivister, blockerar, riksdagengenom att , spela, döda
Supermiljöbloggen - 01 dec 18 kl. 09:21

Klimataktivister blockerar fossilgashamn i Göteborg

Just nu blockerar en aktivistgrupp ingången till Göteborgs energihamn. Anledningen till protesterna är byggandet av en väldigt ifrågasatt fossilgasterminal. Såhär skriver gruppen Fossilgasfällan på facebook: "Vi blockerar just nu ingången till Energihamnen i Göteborg.

SR - Igår: 01:52

Klimataktivister blockerar Londontrafiken

Klimatdemonstranter blockerar sedan i måndags morse fyra hårt trafikerade platser i centrala London och trots närmare 300 gripanden har polisen ännu inte kunnat få igång trafiken..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Klimataktivister blockerar SVT:s lokaler i Malmö

Extinction Rebellion kräver att Sveriges Television mångdubblar klimatbevakningen..

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 21:50

Klimataktivister blockerar kolgruva

2017 blockerade representanter från Europas miljörörelse kolgruvor i Tyskland. I helgen är dags för Ende Gelände igen!  Ende Gelände är samlingsnamnet för ett tyskt nätverk som organiserat motstånd mot brunkolsgruvor i Tyskland sedan 2015.

Dagensanalys.se - 27 jul 16 kl. 14:55

IAB: 26 procent av datoranvändarna blockerar annonser

Reklamblockerare fortsätter att vara ett hett ämne i branschen, och nu kommer IAB (Interactive Advertising Bureau) ut med en egen studie där man konstaterar att 26 procent av datoranvändarna och 15 av de mobila surfarna gärna slår på reklamblockerare. Det visar sig också att den stora majoriteten är (relativt) unga män. Studien är förstås tänkt att inte bara visa vilka som blockerar annonser och varför, utan ska också vägleda annonsörer och publicister kring vilka metoder som bäst lämpar sig för att få konsumenter att stänga av annonsblockerarna.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 22:56

Extinction Rebellion: Tusentals blockerar gator och vägar i flera länder

I London deltar tusentals aktivister i flera centrala vägblockader, samt en aktion mot Shells kontor. I Sverige spelade aktivister döda utanför Riksdagen och blockerade sedan den närmsta bron med banderoller och sång. Nätverket och rörelsen som startade i Storbritannien 2018 med ursprung ur organisationen Rising Up!

Expressen - 16 dec 15 kl. 17:46

Aktivister blockerade entrén till riksdagen

Här blockerar demonstranterna riksdagen. De kurdiska aktivisterna har tagit sig in i riksdagens entré för en protestaktion mot Sveriges stöd till Turkiet. – Vi vet inte hur de lyckats ta sig in men vi har larmat polisen, säger Göran Forsell, vikarierande säkerhetschef på riksdagen..

FriaTider - 04 jan 14 kl. 07:27

Skulle rädda fastfrusna klimataktivister – frös själv fast

En kinesisk isbrytare har fastnat i isen i Antarktis. Isbrytaren hade skickats ut för att undsätta det 70-tal klimataktivister som åkt till Antarktis för att rapportera direkt om den globala uppvärmningen..

Nerikes Allehanda - 21 sep 14 kl. 05:15

Riksdagen ska välja statschef också ...

Riksdagen ska inte bara välja statsminister. Den ska välja statschef också.Nu kommer invändningarna.

Världen Idag - 30 mar 19 kl. 16:00

Allt fler klimataktivister avstår från att föda barn

I protest mot klimatutsläppen och av rädsla för dess konsekvenser väljer allt fler klimataktivister att avstå från att föda barn. – Den naturliga världen kollapsar omkring oss och det händer just nu, säger en av dem, sångerskan Blythe Pepino som startat facebookgruppen #BirthStrike..

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

”Internet blir bättre med ny upphovsrätt”

Ersättning till upphovsmän ger mer innehåll på sajter som Youtube..

DN - 45 minuter sedan

Debutantmål och Enroth-nolla mot Danmark

Landslagsdebutanterna Anton Wedin och Emil Sylvegård blev målskyttar och Jhonas Enroth höll nollan när Danmark besegrades med 2–0 på torsdagseftermiddagen. Tre Kronor har nu vunnit mot grannlandet i 20 raka matcher..

DN - 3 timmar sedan

Två kandidater utropar sig till segrare i Indonesien

Både sittande president Joko Widodo och motståndaren Prabowo Subianto utropar sig som segrare i onsdagens val i Indonesien. De flesta officiella mätningar tyder dock på att ”Jokowi” kan sitta kvar..

DN - 4 timmar sedan

Körde på människor – döms för mordförsök

En man i 25-årsåldern döms till drygt 11 års fängelse samt utvisning efter att ha kört på två människor i Kristianstad förra sommaren, rapporterar Kristianstadsbladet..

DN - 9 timmar sedan

Mat, familj, traditioner: Så firas vårens högtid

Möt en protestant, en judinna och en katolik – och följ deras matrecept..

DN - 8 timmar sedan

Greta Thunberg på Times lista över världens mest inflytelserika personer

Varje år publicerar tidskriften Time Magazine sin anrika lista över världens 100 mest inflytelserika personer. I år finns svenska klimataktivisten Greta Thunberg med bland de 100. ”Hon såg sin makt i oss, och vi såg i vår tur vår makt i henne”, skriver tidningen..

DN - 10 timmar sedan

Per M: Var är nu gåslevern och champagnen?

Kåseri. Att i dag ta sig till Sydfrankrike är inte särskilt kostsamt, medan man måste ha varit stadd vid stadig kassa för att flyga med zeppelinare..

DN - 11 timmar sedan

Minst 14 dödade på kapad buss

Beväpnade män har kapat en buss och dödat 14 personer ombord i sydvästra Pakistan, rapporterar lokala medier..

DN - 11 timmar sedan

Ica-butik övertänd i Luleå

En Ica-butik i Luleå brinner för fullt, uppger SOS Alarm för TT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.