Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 April, 19:12

Nyan - 15 apr 19 kl. 11:38

Imponerande Elvishyllning på AlandicaÅlands Projektkör, ledd av sin grundare Johanna Grüssner, tioårsjubilerade med en mäktig och kompetent Elvishyllning i helgen. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Elvishyllning, Alandica, Projektkör, Johanna Grüssner

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Imponerande, Elvishyllning, Alandica
Nyan - 20 jun 18 kl. 19:00

Arrangörerna nöjda med Alandica Debatt

Prognosen för framtida Alandica Debatt ser bra ut efter ett lyckat första år.
Efter den första upplagan av Alandica Debatt är responsen positiv både från utställare och arrangörer. – Jag är jättenöjd, det var en bra början på någonting som jag ser fram emot ska växa och ändras under åren, säger kansliminister Nina Fellman.

Nyan - 13 jun 18 kl. 10:00

Premiär idag för Alandica Debatt

Idag är det premiär för Alandica Debatt, Ålands motsvarighet till Almedalsveckan på Gotland. – Det här kommer att bli bra och det kommer att utvecklas till något ännu bättre, säger kansliminister Nina Fellman (S).
Idag klockan 15 öppnar lantråd Katrin Sjögren (Lib) Alandica debatt, Ålands tänkta motsvarighet till Almedalsveckan på Gotland.

Nyan - 26 okt 17 kl. 11:37

De laddar för gospelfest i Alandica

Föreningen Ålands gospel bjuder in till storslagen sångfest i Alandica. Fem vuxenkörer från Finland och Sverige intar scenen tillsammans med Yohan Henriksson, en dansgrupp och Jomala församlings barnkör Jomala Joy. – Gospel är glädje, säger dirigenten Linda Pussinen.

Nyan - 13 mar 14 kl. 12:00

Mera aktiviteter önskas i Alandica

Alandica borde utvecklats till ett aktivt kulturhus, tillgängligt för alla och för spontanbesök. Det anser stadsfullmäktigeledamot Sune Alén (Lib) som vill att staden skall göra något för att skapa liv och rörelse i byggnaden.
– Då inte konferenser eller större kulturella tillställningar anordnas är byggnaden i viloläge.

Nyan - 04 sep 15 kl. 19:01

Peter Jezewski till Alandica

Före detta Boppers-sångaren Peter Jezewski showar på Alandica den 9 december.
Peter Jezewski och hans 11-mannaband är ute på Sverigeturné med showen ” Be bop a luba”. Den 9 december är det dags för Mariehamnsbesök.

Nyan - 20 apr 17 kl. 14:30

Alandica bugg bjuder upp till dans

Det behövs mer bugg på Åland!

Det anser nygrundade föreningen Alandica Bugg som också råder bot på problemet.
Varje onsdag kväll samlas mellan tjugo och trettio ivriga dansare i Alandicas teatersal.

Nyan - 30 maj 13 kl. 09:33

Förslag: Ge Alandica till musikinstitutet

? Ge Alandica till Ålands musikinstitut och låt Björn Blomqvist sköta fiolerna, sade Barbro Sundback (S).
?

Nyan - 07 jul 13 kl. 10:00

Rockveteraner samlas på Alandica

Sångare som blivit kända i banden Rainbow, Hooters, Toto och Chicago kommer till Alandica i november.
Västkustveteranen Bill Champlin är en av rösterna i paketturnén ?Voices of rock?.

Nyan - 30 jan 14 kl. 11:58

Humorlandskamp hålls i Alandica

Den 17 maj blir det stand up-komik i Alandica. Då kommer Humorlandskampen till Åland..

Nyan - 13 maj 14 kl. 14:54

Lars Winnerbäck till Alandica 1 oktober!

Svenske sångaren och låtskrivaren Lars Winnerbäck kommer till Mariehamn och Alandica i oktober..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Nyförvärv med försvunnen kulturmiljö

Önningebymuseet har fått två ny tavlor av Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), som kom med i kolonin från början 1886 och vistades i Önningeby under längre perioder fram till 1892. Hösten 1901 besökte hon åter Åland – då tillsammans med sin italienske make Raffaello Gambogi, berättar Kjell Ekström vid museet i ett pressmeddelande. Han betecknar nyförvävven, som har inköpts från två privatpersoner, som ”betydande”: en oljemålning från 1892 med motiv från Västra Hinders (kvarn och mangårdsbyggnad) samt en större kolteckning från 1889 som visar en suggestiv interiör med två spinnande kvinnor.

Nyan - 8 timmar sedan

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - 9 timmar sedan

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - Igår: 19:09

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - Igår: 18:00

Mindre kapacitet på Töftölinjen

Från onsdag 24 april till tisdag 30 april på förmiddagen är Töftölinjens ordinarie vajerfärja ur trafik för planerat underhåll. Den ersätts av en reservfärja med 60 tons kapacitet, som trafikerar utan turlista och matpauser. Ordinarie vajerfärja beräknas åter vara i trafik på eftermiddagen den 30 april.

Nyan - Igår: 17:00

Hemsida stärker krisberedskapen

Landskapsregeringen i samarbete med Statens ämbetsverk på Åland upprättar nu webbsidan kris.ax. Tanken med hemsidan är att det ska gå att samla all aktuell information vid en krissituation på ett ställe så att den ska vara lätt att hitta.

Nyan - Igår: 15:32

Ansgar nyanställer på norra linjen

– Fantastiskt roligt men på samma gång lite svårt att glädjas fullt ut i nuläget, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist om att rederiet vunnit upphandlingen om norra linjen. .

Nyan - Igår: 15:12

Perander ny ÅMHM-chef

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander till ny chef för ÅMHM.
Filosofie kandidat Susanne Perander ersätter Stig Abrahamsson som lämnade ÅMHM för att börja som miljöingenjör på landskapets miljöbyrå. Åtta personer sökte tjänsten som myndighetschef och bland dem sågs Susanne Perander som mest meriterade i fråga om ”skicklighet, förmåga, i praktiken visad ledarförmåga och ledarerfarenhet utgående från anställningsförhållanden, referenstagning samt vid intervjun framkomna aspekter”, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Nyan - Igår: 13:29

Falskt larm om skottlossning

– Flera personer har öppnat eld på Cinderella och personer har dött på grund av skottlossningen. .

Nyan - Igår: 12:21

Varning för gräsbrand på Åland

Nu gäller varning för gräsbrand på flera håll i Finland och även på Åland, detta på grund av torkan i skog och mark. Varningen är utfärdad av Finlands Meteorologiska Institut. – Varning betyder för Ålands del en upplysning till allmänheten om att man bör vidta stor försiktighet i samband med att man hanterar öppen eld utomhus, skriver tf alarmmästare Johan Ehn i ett pressmeddelande från landskapsalarmcentralen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.