Sydsvenskan > Inrikes

Monday, 22 April, 14:51

Sydsvenskan - 15 apr 19 kl. 11:00

SD-samarbetet i Staffanstorp blir del av spansk dokumentärTV-teamet var nyligen på plats i kommunen..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Staffanstorp

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD-samarbeteti , Staffanstorpblir , delav , spansk, dokumentär
Skånskan - 04 apr 18 kl. 16:14

”Döp om Staffanstorp till Uppåkra”

UPPÅKRA – Det är dags att riksdag och regering tar ett nationellt ansvar för fynd och forskning i Uppåkra.
Sen kan vi döpa om Staffanstorp till Uppåkra kommun, tycker Liberala företrädare i Staffanstorp.På Skåneliberalernas årsmöte kommer de att yrka att Region Skåne tar initiativ till att genom EU-fonder och Greater Copenhagen-samarbetet, utveckla ett större samarbete mellan svenska och danska institutioner och myndigheter för att belysa Uppåkras betydelse under järnålder och vikingatid i södra Skandinavien.

Skånskan - 15 apr 19 kl. 17:24

Staffanstorp i katalansk dokumentär

Staffanstorp Ryktet om husvagnar som en bostadslösning blev en skräll i Sverige, men ryktet har även spridit sig utomlands. Inslaget utgör snart en liten del av en dokumentärfilm.SD-samarbetet i Staffanstorp är nyheter som har fångats upp utomlands.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 10:12

Engelska skolan vill starta i Staffanstorp

STAFFANSTORP Internationella Engelska Skolan vill starta både nioårig grundskola för 600 elever och en förskola på Vikhemsområdet i Staffanstorp.För bygget står Hemsö Fastighets AB som sedan hyr ut lokalerna till Internationella Engelska Skolan. Kommunstyrelsen kommer vid sitt sammanträde den 28 maj att få ärendet på bordet.

Skånskan - 04 maj 18 kl. 13:26

Tusen nya jobb när Kilenkrysset utökar i Staffanstorp

STAFFANSTORP Kilenkrysset expanderar i Staffanstorp vilket på sikt beräknas kunna ge tusen nya jobb.
Det är via en snabb affär med Kildare Partners som Kilenkrysset nu utökar sitt fastighetsinnehav i Staffanstorp.Fastigheten Kronoslätt 1:3 i Staffanstorp ligger intill Kilenkryssets befintliga innehav och bildar sammanlagt ett 820 000 kvadratmeter stort område.

Sydsvenskan - 15 jul 14 kl. 05:30

Krav på busslinje till Staffanstorp

Redan inför valet 2006 ville Moderaterna förbättra bussförbindelserna mellan Hjärup och Staffanstorp. Men än har inga bussar synts till. Därför har nu en motion om en busslinje mellan orterna skickats in till Staffanstorps kommun.

Skånskan - 12 jul 16 kl. 14:00

Många nya smaker lagas i Staffanstorp

Staffanstorp Två nya etableringar har den senaste tiden kokats ihop bland Staffanstorps matutbud.
I juni öppnade den reviderade Mathörnan med en satsning på det filippinska köket, och förra veckan slog Rasoi Indian Kitchen upp portarna.Sataroopa Singh har alltid gillat att laga mat.

Skånskan - 17 dec 18 kl. 12:31

Staffanstorp följer efter med förbud

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun har noga följt Vellinges överklagandeprocess i fråga om tiggeriförbud.
När Högsta förvaltningsdomstolen nu gett Vellinge klartecken kommer Staffanstorp att följa efter direkt.– Vi ligger långt framme i processen.

YLE - 09 sep 17 kl. 08:39

Arméns kommendör: Det internationella samarbetet ökar

Det internationella samarbetet ökar för arméns del, säger arméns kommendör Petri Hulkko. Den närmaste partnern är Sverige, med vilken man gjort upp en noggrann plan om övningssamarbete de kommande åren. Ett gemensamt mål är att utöka storleken på trupperna som deltar i det andra landets övningar ända upp till en bataljons storlek, säger generalmajor Hulkko Övningen Aurora 17 börjar i Sverige nästa vecka och i den deltar den internationella beredskapstruppen från Björneborgs brigad, arméns transporthelikoptrar och stabsofficerare.

Expressen - 14 nov 18 kl. 06:45

Staffanstorp: Nej till halal och könsuppdelade bad

På riksplanet går det inte att få ihop politiken men i flera sydsvenska kommuner ingår Moderaterna samarbeten med Sverigedemokraterna.Senast ut är Staffanstorp där partierna vill stoppa könsuppdelade bad, halalkött och införa integrationsplikt.Nu når nyheten danska medier som kallar samarbetet historiskt..

Barometern - 12 mar 14 kl. 22:05

Spansk klass på Söderqvists segermål

En 21-åring från Emmaboda mot ett lag från norska västlandet. Men det där målet – det höll spansk La Liga-klass. – Det blev perfekt, säger Måns Söderqvist.

Barometern - 12 mar 14 kl. 22:05

Spansk klass på Söderqvists segermål

En 21-åring från Emmaboda mot ett lag från norska västlandet. Men det där målet – det höll spansk La Liga-klass. – Det blev perfekt, säger Måns Söderqvist.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 minuter sedan

Rullade ner traktordäck i trafiken

På påskdagskvällen rullades ett stort traktordäck ner för en väg och ut i trafiken i en av de branta backarna på Frösön i Östersund. Däcket korsade en väg och smällde sedan in i en husfasad, rapporterar Länstidningen Östersund. – Det hade kunnat hamna p.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

En till sjukhus efter krock med polisbil

En person har förts till sjukhus efter en krock med en polisbil i västra Malmö. Enligt polisen är det en personbil och en polisbil som har varit inblandade i trafikolyckan. – Jag vill inte gå in på omständigheterna i nuläget, huruvida det var en utryckn.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Målvaktsjättens sköna genombrott

Tvingades ta timeout i slutet av januari – nu hetast i slutspelet..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Polisinsats på Limhamn – två fördes bort av polisen

Bilder från platsen tyder på att personbilen prejats av polisen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tiger angrep skötare inför besökare

Flera djurparksbesökare blev på lördagsmorgonen vittnen till hur Sanjiv, en sumatratiger på Topeka Zoo i Kansas, attackerade sin skötare, skriver Independent. Djur och skötare ska aldrig vistas i samma utrymmen, men av okänd anledning hade de båda hamna.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Minst två döda i skalv i Filippinerna

Ett hus rasade samman, enligt myndigheterna..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Assange-målning borttagen i Norge

En väggmålning i Bergen föreställande Wikileaksgrundaren Julian Assange har försvunnit. Målningen dök upp på ett gathörn i stadsdelen Nygård under natten till påskafton och sägs vara signerad den anonyma gatukonstnären AFK. Men redan på måndagsmorgonen.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Minor förvärrar krisen i Jemen

Huthirebellernas minor har dödat och skadat hundratals civila..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ingen gripen efter dubbelmordet

Polis fortsätter att vara på plats i området för att skapa trygghet..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sex greps för överfall på turkisk partiledare

Polisen i Turkiet har gripit sex personer efter attacken på oppositionsledaren Kemal Kiliçdaroglu. En av de gripna är medlem i regeringspartiet AKP. Kiliçdaroglu, ledare för oppositionspartiet Republikanska folkpartiet (CHP), överfölls av en grupp männi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.