SVT > Kultur

Thursday, 18 April, 18:23

Liknande nyheter

Taggar: Ja till EU:s, upphovsrättsdirektivi , ministerrådet
Cornucopia - 15 apr 19 kl. 12:26

EU:s upphovsrättsdirektiv slutligt antaget

EU:s upphovsrättsdirektiv antogs slutligen av ministerrådet och svenska riksdagens nej räckte inte till att hindra detta. Det är nu upp till justitieminister Morgan Johansson (S), direktivets kanske mest upphetsade förespråkare, att visa mig som upphovsman och författare pengarna jag nu ska tjäna.
Morgan Johansson.

SVT - 14 feb 19 kl. 17:38

Kulturskaparna om EU:s upphovsrättsdirektiv: ”Det viktigaste som hänt oss”

Risk för censur, säger kritiker. Ett sätt för konstnärer att få betalt för sina verk, säger förespråkare. EU:s upphovsrättsdirektiv splittrar opinionen, men Sveriges kulturskapare hyllar det.

Computer Sweden - 21 jan 19 kl. 09:42

Ministerrådet bromsar kontroversiellt förslag till digital upphovsrätt


Elva länder, däribland Sverige, går emot EU-parlamentets förslag till digital upphovsrätt..

Skånskan - 26 mar 19 kl. 15:00

EU säger ja till omstridd upphovsrättslag

Internet EU-parlamentet röstade på tisdagen ja till det omstridda förslaget om nya upphovsrättslagar. Det innebär bland anat att det senast 2021 ska vara förbjudet att ladda upp material med upphovsrättsskydd på sociala medier.

Beslutet har föregåtts av år av konflikter och opinionsbildning, skriver SVT Nyheter.

Dagens Media - 15 apr 19 kl. 10:59

Klart: Upphovsrättsdirektivet går igenom

Ministerrådet har röstat ja till att uppdatera dagens upphovsrättsdirektiv. Nu har EU:s länder två år på sig att anpassa sig efter de nya reglerna..

YLE - 15 apr 19 kl. 13:22

Upphovsrättsdirektivet slutgiltigt godkänt - SVT: Sveriges regering tvingades ändra sin linje

Idag röstades EU:s omstridda upphovsrättsdirektiv igenom i ministerrådet..

YLE - 15 apr 19 kl. 13:22

Upphovsrättsdirektivet slutgiltigt godkänt - Finland sade nej och Sveriges regering tvingades ändra sin linje

Idag röstades EU:s omstridda upphovsrättsdirektiv igenom i ministerrådet med rösterna 19-6. Finland, som har fört en kamp mot direktivet, röstade nej..

Cornucopia - 13 apr 19 kl. 11:11

Facebook stöder upphovsrättsdirektivet - slår ut konkurrenter

Riksdagen har uppdragit åt regeringen att säga nej till EU:s upphovsrättsdirektiv, men sannolikt kommer regeringen strunta i detta, för att inte förlora inflytande, och få frågor i KU som straff. Samtidigt framkommer det att regeringen och justitieminister Morgan Johansson går Facebooks lobbyisters ärenden när de stöder upphovsrättsdirektivet. Det stöds nämligen i av Facebook, som hoppas att att framtida konkurrenter kommer slås ut.

DN - 12 mar 19 kl. 12:24

Kulturskapare i upprop för nya upphovsrättsregler

23 svenska organisationer samlas nu i ett stort upprop, kallat #kulturskaparuppropet. De uppmanar ansvariga politiker att ställa sig bakom det nya upphovsrättsdirektiv som EU-parlamentet röstar om i mars..

YA - 26 mar 19 kl. 13:29

Upphovsrättsbeslut oroar Internetexpert

Även oberoende experter är oroliga för vilka konsekvenserna blir av det upphovsrättsdirektiv som EU-parlamentet nu röstat igenom. - Politikerna förlitar sig på tekniska lösningar som inte finns i dag, säger Måns Jonasson, digital strateg på den oberoende svenska Internetstiftelsen.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Nu presenteras de nominerade till Guldpalmen 2019

I mitten av maj är det dags för den 72:a upplagan av filmfestivalen i Cannes. Under torsdagen presenteras de nominerade för festivalens prestigefulla filmpris La Palme d'or, Guldpalmen. Förra året gick utmärkelsen till Hirokazu Kore-eda för filmen Shoplifters.

SVT - 8 timmar sedan

”Bridesmaids”-duo gör ny komedi

Åtta år efter ”Bridesmaids”-succén återförenas Kristen Wiig och Annie Mumolo för en ny film. ”Barb and Star go to Vista del Mar” får premiär nästa år..

SVT - 9 timmar sedan

Pressfrihetsindex för 2019: Färre trygga länder för journalister

Sverige halkar ned till tredje plats och antalet länder där journalister kan arbeta i säkerhet blir allt färre. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2019 som presenterades under torsdagen..

SVT - 9 timmar sedan

”Ett manifest för svart, afroamerikansk kultur”

I den nya Netflix-dokumentären Homecoming visar världsstjärnan Beyoncé sig från sin mest storslagna sida musikaliskt. Hon har inte bara kommit att bli en av de mäktigaste inom popgenren. Hon är också en stark röst för den afroamerikanska rörelsen, det menar journalisten Amie Bramme Sey..

SVT - 10 timmar sedan

Notre-Dame får en halv miljon euro av Assassins creed-skapare

Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar i Unity från 2014 kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig del..

SVT - 12 timmar sedan

Stor skillnad mellan hur mycket kommunerna satsar på sina bibliotek

Skillnaden mellan hur mycket landets kommuner lägger på sina bibliotek är stor. Det visar en enkätundersökning som Kulturnyheterna gjort och där 187 av landets 290 kommuner deltagit. Sammantaget skiljer det sig 789 kronor mellan den kommun som lägger mest och den som lägger minst pengar på bibliotek.

SVT - 23 timmar sedan

Alain Delon tilldelas hederspalm på filmfestivalen i Cannes

Den franske skådespelaren Alain Delon tilldelas filmfestivalen i Cannes hederspris Palme d'or d'Honneur..

SVT - Igår: 17:05

Filmrecension: Beyoncé bjuder på makalös show i Homecoming

Förra året blev Beyoncé den första svarta kvinnan att vara huvudakt på musikfestivalen Coachella. Nu släpps musikdokumentären Homecoming där vi får följa världsstjärnan under superframträdandet. Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva har sett den..

SVT - Igår: 17:05

Akademier kräver pengar till digitalisering av det skriftliga kulturarvet

Sex kungliga akademier i Sverige och trettio internationella institutioner ställer sig bakom biblioteksutredningens förslag om offentlig finansiering av digitaliseringen av det skriftliga kulturarvet..

SVT - Igår: 14:05

Rockstjärne-fossiler ställs ut på hårdrocksfestival

Vad har uråldrig fossil och hårdrocksartister gemensamt? En hel del, kanske du tycker. Det tycker även Mats E Eriksson, professor i geologi vid Lunds universitet, som i sommar låter just fossil och hårdrock mötas i en utställning på festivalen Sweden Rock..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.