SVT Debatt > Opinion

Thursday, 18 April, 18:24

Liknande nyheter

Taggar: Gräsrotslandet, Sverige, förlorar, mer, änandra på EU
Nerikes Allehanda - 30 okt 15 kl. 05:15

– Sverige har blivit mer färgrikt

Han gillar att Sverige har förvandlats av invandring. Men tycker också att svenskarna är lite väl politiskt korrekta–och ogillar strategin att frysa ut Sverigedemokraterna.Jörn Donner har skrivit en bok med titeln Sverige–resor i ett främmande land.

Expressen - 11 apr 19 kl. 19:21

Sverige 'förlorar' ett EU-mandat när brexit försenas

Sverige kommer välja 21 EU-parlamentariker - men i nuläget kommer bara 20 åka till Bryssel.I och med brexit går Sverige från 20 till 21 mandat i EUs parlament, men under ett senarelagt utträde tvingas britterna att - motvilligt - delta i valet.Sverige förlorar därmed tillfälligt sitt nya mandat, tills landet lämnar unionen..

Expressen - 11 apr 19 kl. 19:21

Sverige ”förlorar” ett EU-mandat när brexit försenas

Sverige kommer välja 21 EU-parlamentariker - men i nuläget kommer bara 20 åka till Bryssel.I och med brexit går Sverige från 20 till 21 mandat i EU:s parlament, men under ett senarelagt utträde tvingas britterna att - motvilligt - delta i valet.Sverige förlorar därmed tillfälligt sitt nya mandat, tills landet lämnar unionen..

Sydsvenskan - 24 jun 16 kl. 14:58

Sverige förlorar viktig vän i EU

Sverige förlorar en viktig allierad i EU och oro finns för att handeln med Storbritannien drabbas..

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 16 kl. 14:58

Sverige förlorar viktig vän i EU

Sverige förlorar en viktig allierad i EU och oro finns för att handeln med Storbritannien drabbas..

UNT - 24 jun 16 kl. 14:57

Sverige förlorar viktig vän i EU

Sverige förlorar en viktig allierad i EU och oro finns för att handeln med Storbritannien drabbas..

VA - 22 maj 17 kl. 10:25

Finansministern: Sverige förlorar inget på att Nordea flyttar

Sverige förlorar inget på att Nordea flyttar - enligt finansministern. .

Dagen - 21 jun 11 kl. 03:00

Sverige kan göra mer för att stoppa det väpnade våldet

Varje dag dödas mer än 1000 personer av väpnat våld runt om i världen. För att komma tillrätta med denna epidemi behövs både striktare kontroll av vapen och en förändring av den manliga våldskultur som gör att vapen används. För några dagar sedan avfyrades ett dödligt skott mot en ung man i Åkersberga.

Politikerbloggen - 06 jul 11 kl. 07:00

?Sverige måste bli mer attraktivt för utlandsstudenter?

DEBATT. Reformen med studieavgifter för utländska studenter på svenska universitet håller på att bli ett misslyckande. Sedan Sverige införde studieavgifter för personer från länder utanför EU har ansökningarna minskat kraftigt.

GöteborgsPosten - 26 dec 15 kl. 20:47

Sverige blir allt mer kontantfritt

Sverige blir allt mer och mer kontantfritt. Det är få platser i världen som förlitar sig så pass mycket på elektroniska betalningar som här, det skriver New York Times..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 7 timmar sedan

”Varför låter ni storföretag smita från skatt, finansministern?”

”Det är en fullständig skandal hur vår regering motarbetar de konkreta åtgärder som föreslås på EU-nivå”, skriver företrädare för Partiet Vändpunkt..

SVT Debatt - Igår: 13:48

”Klart att det sticker i ögonen med 95 000 i månadslön”

”Det är förståeligt att det väcker frustration hos fast anställda barnmorskor att det kan komma en uthyrningsbarnmorska som får 95 000 kronor i lön och som samtidigt kan behöva en del hjälp för att kunna hitta och jobba på arbetsplatsen”, skriver Svenska Barnmorskeförbundet..

SVT Debatt - Igår: 13:11

”Det finns en stor blind fläck när Indonesien går till val”

”Det flagranta ointresse som svenska nyhetsredaktioner visar för den blodiga tillvaron i Västpapua våren 2019 är inget annat än ett journalistiskt svek”, skriver Klas Lundström..

SVT Debatt - Igår: 11:23

”Föräldraledighet ska inte finansieras av staten”

”Det finns alltså flera goda skäl att korta ledigheten – inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv”, skriver Siri Steijer och Kajsa Dovstad..

SVT Debatt - I förrgår: 11:19

”Varför togs satsningen på Äldrelyftet bort, regeringen?”

”Vår förvåning och besvikelse över att regeringen väljer att plocka bort en satsning i budgeten som (S) hade som vallöfte och som Moderaterna och Kristdemokraterna hade sett till skulle ha blivit verklighet är stor”, skriver företrädare för Riksidrottsförbundet och pensionärsorganisationerna..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Vi fortsätter att öka vårt stöd till de fattigaste”

”Linjen ligger fast, världens resurser behöver och ska fördelas solidariskt. Sverige fortsätter öka sitt stöd till de mest fattiga länderna när andra länder backar ur”, skriver Anders Österberg (S) och Janine Alm Ericson (MP)..

SVT Debatt - 15 apr 19 kl. 15:45

”Nu vill vi se en feministisk regering i Finland”

”Kvinnorna gör ett historiskt bra val och vi utgår ifrån att det fina valresultatet också återspeglas i ministerposterna”, säger Anna Jungner Nordgren, Svenska kvinnoförbundet..

SVT Debatt - 15 apr 19 kl. 12:53

Det lönar sig när föräldrar får mycket tid med sina barn”

”Det lilla barnets beroende väcker något i oss alla – det provocerar oss – och hur vi handskas med det kommer att få långtgående konsekvenser”, skriver företrädare för Haro, Hemarbetandes riksorganisation..

SVT Debatt - 15 apr 19 kl. 07:00

”Prioritera utbildningar som efterfrågas av näringslivet”

”Incitament för att prioritera utbildningar som faktiskt efterfrågas av näringsliv och samhälle och som leder till jobb saknas”, skriver Bo-Erik Pers och Gert Nilson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.