Sydsvenskan > Inrikes

Monday, 22 April, 14:02

Sydsvenskan - 15 apr 19 kl. 10:00

Läsningen är ingen utmaning för tvåorna på MariaskolanPå rasten, efter maten eller så fort man har en lucka läser eleverna i årskurs två på Mariaskolan..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Mariaskolan

Dela artikeln

142 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsningenär ingen , utmaningför , tvåorna, Mariaskolan
Nyan - 08 aug 17 kl. 18:53

Digitaliseringen utmaning för lyceet

När höstterminen kör igång är det mycket fokus på de digitala studentproven som tas i bruk mer och mer.
Den 14 augusti börjar drygt 130 nya elever i Ålands Lyceum. – Vi håller på med efterantagningar, så exakt siffra vet vi inte ännu, säger rektor Marcus Koskinen-Hagman.

Dagensanalys.se - 27 apr 16 kl. 12:16

Digitalt ledarskap – skillnaden mellan 1:or och 0:or

Den digitala transformationen kan inte ha undgått någon marknadsförare eller medieaktör i Sverige. Idag konsumeras lika mycket media digitalt som analogt och annonsintäkterna är på väg att köra om alla traditionella mediekanaler. Nästa stora trend som man inte får missa är den mobila explosionen där användandet av allt via mobilen – media, sociala medier och online-video redan har passerat datoranvändandet.

Dagensanalys.se - 28 sep 16 kl. 13:51

Digitalt ledarskap – skillnaden mellan alla 1:or och 0:or

Den digitala transformationen kan inte ha undgått någon marknadsförare eller medieaktör i Sverige. Idag konsumeras lika mycket media digitalt som analogt och annonsintäkterna är på väg att köra om alla traditionella mediekanaler i år. Nästa stora trend som man inte får missa är den mobila explosionen där användandet av allt via mobilen – media, sociala medier och online-video redan har passerat datoranvändandet.

Dagensanalys.se - 07 sep 17 kl. 14:08

Digitalt ledarskap – skillnaden mellan alla 1:or och 0:or

Den digitala transformationen kan inte ha undgått någon marknadsförare eller medieaktör i Sverige. Idag konsumeras lika mycket media digitalt som analogt och annonsintäkterna i det digitala har kört om de traditionella medierna. Nästa stora trend som man inte får missa är den mobila explosionen där användandet av allt via mobilen – media, sociala medier och online-video redan har passerat datoranvändandet.

YLE - 17 jun 14 kl. 14:58

Fotbollsdamerna får svårt att nå VM

Finlands damlandslag förlorade på bortaplan mot Österrike i det pågående VM-kvalet och har försatt sig själva i ett svårt läge med tanke på ett eventuellt avancemang. Näst väntar en hemmamatch mot Bulgarien som Finland måste vinna. Med tanke på avancemangschanserna till VM i Kanada sommaren 2015 var nog också lördagens bortamöte i Österrike en match som Finland borde ha vunnit.

SVT - 10 feb 11 kl. 08:40

Krafttag mot tallrikssvinn

Varje år skrapar skolbarnen i Sverige ner tusentals ton mat i soporna. På Mariaskolan i Stockholm testar man ett nytt sätt för att minska svinnet och personalen har gett barnen en utmaning..

Kristianstadsbladet - 16 jul 12 kl. 09:32

IFK:s magiska vecka

Det blev ingen final för silvergänget från Partille Cup. IFK Kristianstads P98:or åkte ut i semifinalen mot H43 med förlustsiffrorna 10?13.

Kristianstadsbladet - 17 aug 12 kl. 09:00

Färre elever ökar skolkonkurrensen

Gymnasieskolan står inför kraftigt minskande elevkullar de närmaste åren. En stor utmaning både för kommunala och fristående gymnasier.
Fram till 2016 kommer antalet elever på gymnasiet att minska med 20 procent.

Kristianstadsbladet - 01 okt 12 kl. 09:31

Danskar hittade bäst i skogen

Foto: Andreas Nilsson
Det blev dansk seger genom bröderna Harald och Jan Søndergaard i andra SM-deltävlingen i bilorientering HLMK-Svängen som i lördagsnatt arrangerades av Hässleholms MK.
Danskparet var också hårt förhandstippade genom att vara regerande Nordiska Mästare, de motsvarade också förväntningarna och mer eller mindre krossade allt motstånd. ?

YLE - 27 okt 15 kl. 12:58

Fotbollsfajt: Fortsätter Finlands fina färd?

Fulla poäng i EM-kvalstarten, men nu väntar en ordentlig utmaning för Finlands fotbollsdamer. Ett topprankat Spanien med mycket potential – men samtidigt flera frågetecken efter sommarens gräl. Finland har inlett EM-kvalet på bästa möjliga sätt – resultatmässigt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Tiger angrep skötare inför besökare

Flera djurparksbesökare blev på lördagsmorgonen vittnen till hur Sanjiv, en sumatratiger på Topeka Zoo i Kansas, attackerade sin skötare, skriver Independent. Djur och skötare ska aldrig vistas i samma utrymmen, men av okänd anledning hade de båda hamna.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Minst två döda i skalv i Filippinerna

Ett hus rasade samman, enligt myndigheterna..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Assange-målning borttagen i Norge

En väggmålning i Bergen föreställande Wikileaksgrundaren Julian Assange har försvunnit. Målningen dök upp på ett gathörn i stadsdelen Nygård under natten till påskafton och sägs vara signerad den anonyma gatukonstnären AFK. Men redan på måndagsmorgonen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Minor förvärrar krisen i Jemen

Huthirebellernas minor har dödat och skadat hundratals civila..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ingen gripen efter dubbelmordet

Polis fortsätter att vara på plats i området för att skapa trygghet..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sex greps för överfall på turkisk partiledare

Polisen i Turkiet har gripit sex personer efter attacken på oppositionsledaren Kemal Kiliçdaroglu. En av de gripna är medlem i regeringspartiet AKP. Kiliçdaroglu, ledare för oppositionspartiet Republikanska folkpartiet (CHP), överfölls av en grupp männi.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Soptipp i Dalby saneras för att bli park

I dagarna startar arbetet med vad som ska bli södra Dalbys största park..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Våren tidigare än för 100 år sedan

Tycker du dig höra fågelkvitter allt tidigare om året? Då hör du rätt. Våren anländer nämligen allt tidigare – runt en vecka tidigare i dag än för 100 år sedan, enligt Sveriges Radios genomgång av forskning från Sveriges Lantbruksuniversitet och Fenolog.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ytterligare anklagelse mot Ghosn

Japanska Nissans tidigare styrelseordförande Carlos Ghosn anklagas formellt för grov trolöshet mot huvudman. Det är den fjärde formella anklagelsen som riktas mot honom. Ghosns advokater lämnade några timmar efter beskedet in en begäran om att han ska s.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Inga skador efter branden på Ystad Saltsjöbad

Inga skador efter branden på anläggningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.