Mobil > Teknik

Sunday, 21 April, 05:10

Mobil - 15 apr 19 kl. 09:21

Kraftig ökning av antalet levererade AI-högtalare i EuropaIntresset för AI-högtalare tilltar snabbt i Europa. Det visar siffror från analysfirman IDC..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
AI, Europa, IDC

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftig, ökningav antalet , levererade, AI-högtalarei , Europa
Dagensanalys.se - 11 sep 18 kl. 20:52

Rekordökning av smarta högtalare i USA

Nästan hälften av USA:s hushåll kommer ha en smart högtalare hemma innan 2019, enligt en marknadsundersökning av Adobe Analytics. Adobe uppger att högtalarna används allt mer i hemmen och att 71 procent av hushållen pratar med dem dagligen. Förra året i december fanns det minst en AI-högtalare i 28 procent av hushållen och nu ligger siffran redan på hela 32 procent.

Dagensanalys.se - 26 mar 18 kl. 12:30

Svalt intresse för smarta högtalare och självkörande bilar bland svenska konsumenter, visar undersökning från Accenture

Intresset för röststyrda digitala assistenter för hemmet ökar snabbt globalt och utmanar nu smartphones som den främsta produkten för hemunderhållning och onlineköp, enligt Accentures nya undersökning Digital Consumer Survey 2018. I Sverige har dock intresset för dessa produkter hittills varit svalt, men med den pågående lanseringen väntas intresset öka snabbt. För en riktigt stor spridning krävs dock även tjänster på svenska.

Mobil - 15 nov 18 kl. 15:17

Snart över 100 miljoner AI-högtalare levererade i världen

Det råder inget större tvivel om att så kallade AI-högtalare är ett segment som växer så det knakar. Och enligt färska siffror från Strategy Analytics så har det inom kort levererats hela 100 miljoner AI-högtalare globalt..

Dagensanalys.se - 20 feb 19 kl. 20:03

Amazon leder ligan över smarta högtalare

Allt fler väljer att köpa en smart högtalare till sitt hem eller kontor. Färska siffror visar att antalet ökat med hela 95 procent under senaste kvartalet. Under förra kvartalet köptes det 38,5 miljoner smarta högtalare, vilket är en ökning med 95 procent.

Mobil - 15 aug 18 kl. 09:53

Fortsatt segt för Apples AI-högtalare Homepod

Nej, det vill sig inte för Apples AI-högtalare Homepod. Åtminstone inte om man får tro de siffror som analysfirman Strategy Analytics nu presenterat rörande antalet levererade enheter i segmentet. Apples marknadsandel ökar mycket blygsamt och landar på 6 procent för årets andra kvartal..

Dagensanalys.se - 16 jan 18 kl. 12:33

Marknaden för röststyrda högtalare växer med rekordfart

I en undersökning som NPR gjort tillsammans med Edison Research äger nu var sjätte amerikan en smart högtalare. Det innebär en tillväxt på 128 % sedan januari 2017, och är därmed en snabbare utveckling än den smarta telefonen hade när den först kom. Dock väntar vi ännu på det stora genombrottet i Sverige.

Dagensanalys.se - 07 mar 19 kl. 12:47

”Reklamen uppfattades som mindre störande”

Smarta högtalare såsom Amazon Echo, Google Home och Apple HomePod blir allt populärare i USA. Över än en tredjedel (36 procent) av amerikaner äger nu en smart högtalare. Av dessa använder 75 procent sin högtalare varje dag, främst för att spela musik, ställa frågor och sätta alarm.

Dagensanalys.se - 11 jan 19 kl. 15:19

Varför röststyrning är det nästa i utvecklingen

Röststyrning ser ut att bli det viktigaste användargränssnittet framöver, tack vare innovationer inom AI och tolkning av tal, samt nya enheter och tjänster. En färsk undersökning förutsäger att marknaden för röststyrning kommer att vara värd 128 miljarder dollar, drygt 1,1 biljoner kronor, 2024. 40 procent av alla konsumenter förutsägs använda röststyrning för ett stort antal olika uppgifter redan 2021.

Sydsvenskan - 06 jul 14 kl. 00:45

Stig Strömkvists hela resedagbok

- fredag 27 juni 2014 07:40 Sista arbetsdagen innan semestern. 07:43 har preliminär avgång 07:47. Sedan 07:50.

Dagensanalys.se - 11 jan 19 kl. 04:18

Antalet uppkopplade prylar fortsätter att öka i svenska hushåll

Svenskarna fortsätter att koppla upp sina hem och vi har nu 16,9 uppkopplade saker per hushåll, vilket är fyra fler än under 2017. Det motsvarar en ökning på 33 procent. Smarta telefoner och surfplattor toppar listan men uppkopplade högtalare och säkerhetslösningar har exploderat under året.

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 18 timmar sedan

Test: Amazfit Stratos - En billigare sportklocka

Det känns som Xiaomi siktar in sig på Garmin med sin klocka Amazfit Stratos. Den når inte upp till Garmins nivå men kan ändå vara den billiga träningsklocka du letat efter..

Mobil - Igår: 09:00

Apptips: 1177 Vårdguiden

En app känns som ett naturligt nästa steg för sjukvårdens distanstjänst, men det här är inte den appen..

Mobil - Igår: 10:56

Test: Urbanears Pampas med mer än 30 timmars batteritid

Batteritiden imponerar i Urbanears första over ear-lurar..

Mobil - I förrgår: 08:08

Samsung bemöter uppgifterna om industrispionage

Efter att chipptillverkaren ASML:s vd Peter Wennink indirekt pekat ut Samsung som ansvariga för det industrispionage man råkat ut för, så går nu Samsung ut och förnekar att man skulle vara skyldiga..

Mobil - I förrgår: 15:22

Problem med skärmarna på flera testexemplar av Galaxy Fold

Aj, aj, aj. Vi får verkligen hoppas att det är tillfälligheter som gjort att ett antal testexemplar av Samsungs pinfärska Galaxy Fold nu har visat sig gå sönder..

Mobil - I förrgår: 10:35

Test: Xiaomi Redmi 6A - Budget som funkar

Att det inte är några större fel med Xiaomi Redmi 6A är ju i sig anmärkningsvärt för en mobil med denna prislapp..

Mobil - I förrgår: 11:35

TV: Samsung Galaxy Fold

På plats i London har Mobils Erik Mörner fått möjlighet att testa nya Samsung Galaxy Fold under ett par timmar. Titta själv hur allt funkar..

Mobil - I förrgår: 09:15

Facebook har en egen AI-assistent på gång – igen

Kommer du ihåg Facebooks AI-assistent ”M”? Projektet lades ned, men nu bekräftar Facebook att man har en ny och lite annorlunda AI-assistent under utveckling..

Mobil - I förrgår: 09:07

Apple påstås ha Tile-liknande spårningsbricka under utveckling

Apple ska enligt färska uppgifter ha stora planer när det gäller möjligheterna att hitta såväl familj och vänner som prylar man tappat bort..

Mobil - 17 apr 19 kl. 16:41

Samsung Galaxy Fold: Våra första timmar med vikbara mobilen

En liten skärm på utsidan och en mer eller mindre gigantisk på insidan. Vi har spenderat några timmar med Galaxy Fold..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.