Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 April, 18:52

Nyan - 15 apr 19 kl. 08:00

75 procent har vaccinerat sig75 procent av ÅHS vårdpersonal är nu vaccinerad mot säsongsinfluensan. Det meddelar chefläkare Olli-Pekka Lehtonen. Han säger också att man helt har kunnat undvika omplaceringar, vilket tidigare har varit aktuellt för personal som inte velat ta influensavaccinet. Som Nya Åland tidigare har rapporterat har den del av ÅHS vårdpersonal som inte vaccinerat sig mot influensan blivit tillsagda att bära munskydd vid kontakt med patienter. (ff)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
ÅHS, Olli-Pekka Lehtonen, Nya Åland, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 75 procent har vaccineratsig
NT - 16 apr 12 kl. 14:31

Hälften har vaccinerat sig

Ungefär hälften av flickorna födda 1993-1998 i Östergötland har vaccinerat sig mot livmoderhalscancer och HPV. Men vissa har valt att avvakta. Det är många frågor om biverkningar och frågor kring vaccinationen just nu..

DN - 13 feb 14 kl. 12:33

Influensan: riskgrupper som inte vaccinerat sig varnas

Nu är influensan här på riktigt och epidemin kommer att toppa inom ett par veckor. Även om mycket tyder på att den blir lindrigare än vanligt i år, varnar Hälsoskyddsmyndigheten personer i riskgrupper som inte vaccinerat sig. .

Helsingborgs Dagblad - 22 mar 18 kl. 06:00

Barn blev vaccinerat mot föräldrars vilja

På en skola i Bjuv blev ett barn vaccinerat mot föräldrarnas vilja..

DN - 06 mar 19 kl. 19:58

Svenskt kött är inte vaccinerat mot matfusk

Den polska köttskandalen fick Stockholms skolor att välja svenskt kött. Men svenskt kött är inte vaccinerat mot köttfusk. – Vi har cirka 100 fall av livsmedelsbedrägerier varje år och mörkertalet är stort, säger Louise Nyholm, statsinspektör på Livsmedelsverket..

Aftonbladet - 29 mar 11 kl. 08:15

Vaccinerat barn löper högre risk att drabbas av narkolepsi

Undersökning om vaccinet mot svininfluensa presenteras på presskonferens? Aftonbladet bevakar direkt..

Hela Gotland - 16 jan 12 kl. 04:00

Har du vaccinerat dig mot årets influensa?

Aina Söderström, Visby..

Newsmill - 21 apr 13 kl. 13:08

Evolutionsläran har inte vaccinerat den kristna världen mot fundamentalism

http://www.newsmill.se/trackback/50393Mohamed Omar skrev 2013-04-09 om tro och vetenskap.

SN - 14 maj 15 kl. 11:17

Har du vaccinerat dig mot TBE?

Med sommarvärme och sol kommer fästingarna och för den som vistas mycket ute i skog och mark är det dags att vaccinera sig mot TBE. Nästa stopp för fästingbussen blir Gnesta..

Magazin24 - 09 nov 15 kl. 09:04

Har du vaccinerat dig?

Dags att vaccinera sig mot säsongsinfluensan.Från och med den 3 november har man kunnat vaccinera sig mot säsongen influensa på länets alla vårdcentraler.En influensa kan vara förödande för personer som är över 65, gravida eller har en kronisk sjukdom, därför erbjuds de varje höst gratis vaccination på sin lokala vårdcentral..

Dagens Medicin - 16 nov 15 kl. 11:49

Har nästan vaccinerat bort meningokocker

Ett omfattande vaccinationsprogram har lett till att en grupp av smittsam hjärnhinneinflammation i Afrika gått från flera tusen till bara fyra fall under 2013. .

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Nyförvärv med försvunnen kulturmiljö

Önningebymuseet har fått två ny tavlor av Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), som kom med i kolonin från början 1886 och vistades i Önningeby under längre perioder fram till 1892. Hösten 1901 besökte hon åter Åland – då tillsammans med sin italienske make Raffaello Gambogi, berättar Kjell Ekström vid museet i ett pressmeddelande. Han betecknar nyförvävven, som har inköpts från två privatpersoner, som ”betydande”: en oljemålning från 1892 med motiv från Västra Hinders (kvarn och mangårdsbyggnad) samt en större kolteckning från 1889 som visar en suggestiv interiör med två spinnande kvinnor.

Nyan - 8 timmar sedan

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - 9 timmar sedan

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 23 timmar sedan

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - Igår: 18:00

Mindre kapacitet på Töftölinjen

Från onsdag 24 april till tisdag 30 april på förmiddagen är Töftölinjens ordinarie vajerfärja ur trafik för planerat underhåll. Den ersätts av en reservfärja med 60 tons kapacitet, som trafikerar utan turlista och matpauser. Ordinarie vajerfärja beräknas åter vara i trafik på eftermiddagen den 30 april.

Nyan - Igår: 17:00

Hemsida stärker krisberedskapen

Landskapsregeringen i samarbete med Statens ämbetsverk på Åland upprättar nu webbsidan kris.ax. Tanken med hemsidan är att det ska gå att samla all aktuell information vid en krissituation på ett ställe så att den ska vara lätt att hitta.

Nyan - Igår: 15:32

Ansgar nyanställer på norra linjen

– Fantastiskt roligt men på samma gång lite svårt att glädjas fullt ut i nuläget, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist om att rederiet vunnit upphandlingen om norra linjen. .

Nyan - Igår: 15:12

Perander ny ÅMHM-chef

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander till ny chef för ÅMHM.
Filosofie kandidat Susanne Perander ersätter Stig Abrahamsson som lämnade ÅMHM för att börja som miljöingenjör på landskapets miljöbyrå. Åtta personer sökte tjänsten som myndighetschef och bland dem sågs Susanne Perander som mest meriterade i fråga om ”skicklighet, förmåga, i praktiken visad ledarförmåga och ledarerfarenhet utgående från anställningsförhållanden, referenstagning samt vid intervjun framkomna aspekter”, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Nyan - Igår: 13:29

Falskt larm om skottlossning

– Flera personer har öppnat eld på Cinderella och personer har dött på grund av skottlossningen. .

Nyan - Igår: 12:21

Varning för gräsbrand på Åland

Nu gäller varning för gräsbrand på flera håll i Finland och även på Åland, detta på grund av torkan i skog och mark. Varningen är utfärdad av Finlands Meteorologiska Institut. – Varning betyder för Ålands del en upplysning till allmänheten om att man bör vidta stor försiktighet i samband med att man hanterar öppen eld utomhus, skriver tf alarmmästare Johan Ehn i ett pressmeddelande från landskapsalarmcentralen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.