Expressen > Opinion

Thursday, 18 April, 18:40

Liknande nyheter

Taggar: Gratis, sjukvårdär en , faraför vår , hälsa
YLE - 22 dec 16 kl. 09:24

MTV: Sjukvårdare i Karleby stal morfin

En sjukvårdare i Karleby misstänks ha stulit morfin som skulle gå till ett sjukt barn. Vårdaren misstänks ha stulit morfinet och ersatt det med vatten. Det rapporterar MTV på sin webbsida.

Dagens Medicin - 04 sep 17 kl. 07:00

”Aningslös digitalisering sätter sekretessen i fara”

E-hälsa bör underställas samma etiska regelverk som gäller för alla andra digitaliserade metoder inom hälso- och sjukvården, skriver professor Gunnar Akner i en debattartikel..

YLE - 11 dec 16 kl. 09:00

Har du koll på dina vaccineringar?

Vet du när det är dags för nästa stelkrampsspruta? Det är lätt att räkna ut - förutsatt att du gör det rätt. Vacciner gör att vi slipper jobbiga och i många fall dödliga sjukdomar.

YLE - 11 nov 14 kl. 14:21

Stress är som ett paraply över vårt samhälle

Då Lili-Ann Junell-Kousa från Ekenäs gick in i väggen för tio år sedan trodde hon att livet var över. Hon hade drabbats av den utbrändhet som nästan kunde kallas för en kvinnosjukdom då 80% av alla övertrötta människor är kvinnor. Idag har hon tagit sig upp i sadeln igen och arbetar som samtals- och familjeterapeut samt föreläser om trötthetssyndrom för att allt fler ska förstå sig på sin egen trötthet och förhoppningsvis även kunna råda bot på den.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

YLE - 08 apr 15 kl. 11:29

Förbundspennan: Spara pengar genom att motionera

Jag kan stundvis vara rätt slarvig, speciellt när det kommer till att packa inför resor. Min fru brukar påminna mig ett par dagar innan en resa att: - Nu vore det dags att börja packa. Oftast svarar jag med ett: - Jaja, och fortsätter sedan med det jag höll på med.

YLE - 05 mar 17 kl. 07:07

De gåtfulla runorna i Vörå II: Mannen med metalldetektorn

”En enda man har spårat och bringat i ljuset en hel förhistorisk litteratur. Det är säkerligen unikt i världen. Österbotten kommer aldrig att glömma Uno Forss’ forskargärning.

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 08:57

Stort pris till Zaremba


Dagens Nyheters Maciej Zaremba får Natur & Kulturs Johan Hansson-pris på 100 000 kronor. Enligt DN prisas Zaremba för reportageserien "Patientens pris" och som handlade om konsekvenserna av den byråkratiserade sjukvården.Prisjuryn framhåller att Zaremba med "osviklig känsla för detaljer och säkert utvald fallstudier övertygande visar hur nya idéer om administrativ effektivitet inom sjukvården skapar inte bara byråkratiskt tunga och omständiga arbetsformer, utan till och med kan utgöra en fara för patienternas hälsa.

Trelleborgs Allehanda - 23 sep 13 kl. 08:57

Stort pris till Zaremba


Dagens Nyheters Maciej Zaremba får Natur & Kulturs Johan Hansson-pris på 100 000 kronor. Enligt DN prisas Zaremba för reportageserien "Patientens pris" och som handlade om konsekvenserna av den byråkratiserade sjukvården.Prisjuryn framhåller att Zaremba med "osviklig känsla för detaljer och säkert utvald fallstudier övertygande visar hur nya idéer om administrativ effektivitet inom sjukvården skapar inte bara byråkratiskt tunga och omständiga arbetsformer, utan till och med kan utgöra en fara för patienternas hälsa.

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 09:53

Fler allmänläkare viktigast

Foto: Lasse Ottosson
Folkpartiets Gilbert Tribo utesluter inte nya skattehöjningar i Region Skåne om de behövs för att klara utmaningarna i vården.
1. Hur blev du intresserad av politik?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Hur vågar man fira barn som ännu inte har fötts?

Det är oklokt att importera en amerikansk bebisfest för att kompensera för bristen på sekulära traditioner..

Expressen - 11 timmar sedan

Gör det olagligt att ljuga i polisförhör

Högsta domstolen slår fast att det är okej att ljuga för polisen. Nu måste politiken ta över och ändra lagen. .

Expressen - Igår: 17:50

Vad händer när Generation Soffpotatis fyller 65?

Tänk om vi inte blir friskare och friskare bara för att vi lever längre. Tänk om 40-talisterna är ”peak äldrefriska”..

Expressen - I förrgår: 17:45

Vad är det Annika Strandhäll vill dölja?

Socialdepartementet försökte – med illa förtäckta hot – hindra Försäkringskassan från att lämna ut uppgifter till medier. Hur många chanser ska Annika Strandhäll (S) få?.

Expressen - I förrgår: 17:25

Låt inte allt bli som förr i Notre-Dame

När stadsbränder var vanliga tog man tillfället i akt att bygga modernt. Nu är impulsen att bygga kopior. Är det alldeles sunt?.

Expressen - I förrgår: 07:45

Diktaturen Kina kan inte lösa klimatkrisen

Kinas huvudlösa planer på utbyggd kolkraft riskerar att släcka hoppet om att världen ska klara klimatmålen..

Expressen - I förrgår: 19:00

Vi kan inte förbjuda ”mördarrobotarna”

Vapen som själva väljer måltavla och trycker på avfyrarknappen är en mardröm. Men de går inte att förbjuda. .

Expressen - 14 apr 19 kl. 17:50

Det räcker inte med att anställa fler poliser

Punktinsatser för polislöner eller åklagare är välkomna, men ställer i värsta fall till med problem därför att andra länkar inte hänger med..

Expressen - 14 apr 19 kl. 06:45

Snälla finländare - bli inte som vi

Finland tar efter det sämsta av Sverige – och Sverige vägrar lära av det bästa i Finland. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.