SVT > Ekonomi

Thursday, 18 April, 18:56

SVT - 15 apr 19 kl. 07:30

Så spenderar man 145 miljarder euro på ett årÅr 2018 var EU:s budget 145 miljarder euro. Det är en jättestor summa pengar. EU:s inkomster kommer främst från de anslutna ländernas medlemsavgifter, från moms och från tull. Men hur spenderar man så mycket pengar och vad är det som kostar så mycket?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

192 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , spenderarman , 145, miljarder, europå ett , år
DI - 26 feb 15 kl. 11:33

Indiens järnväg rustas upp för 145 miljarder

Indiens järnvägar ska bli säkrare. Nu lovar regeringen motsvarande 1 145 miljarder kronor för att modernisera landets sönderfallande järnvägar de kommande fem åren..

Dagensanalys.se - 29 dec 17 kl. 14:28

Därför spenderar spelbolagen miljarder på marknadsföring

Marknaden för casinospel och betting på nätet har fullkomligt exploderat under det senaste decenniet, vilket lett till att ett flertal spelbolag rusat fram på Stockholmsbörsen. Med stora rörelsevinster har bolagen möjlighet att årligen spendera miljarder kronor på marknadsföring, både via traditionella och digitala kanaler. – Det är viktigt för bolagen att behålla, eller öka, sina marknadsandelar.

Computer Sweden - 18 feb 15 kl. 06:30

IBM gör massiv satsning på smart lagring – spenderar åtta miljarder på fem år


IBM satsar nära två miljarder kronor årligen under fem år på att få fram smarta lagringslösningar. Satsningen inleds med ny mjukvara för att samordna lagring i olika miljöer.

.

Dagensanalys.se - 22 mar 18 kl. 11:10

Salesforce spenderar 53 miljarder för att förbättra sina molntjänster

Salesforce satsar stort och köper sin partner Mulesoft för den enorma summan 53 miljarder kronor. Tillsammans är tanken att skapa ett ”supermoln” som de kallar Salesforce Integration Cloud, vilket kommer tillåta företag att komma åt data för att skapa en djupare och mer intelligent kundupplevelse. Salesforce anser att det finns större möjligheter att utveckla bättre produkter och tjänster genom att köpa upp företaget Mulesoft som är känd för att ha skapat en molnplattform där olika api:er går att koppla samman.

Cornucopia - 18 jul 18 kl. 10:51

BREAKING: Försvaret saknar 35 miljarder i anslag - neddragningar har redan börjat

Försvarsmaktens behov av anslag för att genomföra tagna politiska beslut är större än tidigare angivet. Enligt handlingar från Försvarsdepartementet, som bloggen begärt ut, är behovet av ökade anslag till och med år 2020 knappt 35 miljarder kronor. Verksamheter har redan dragits ner och kommer fortsätta reduceras, men exakt vad är förstås fortfarande sekretessbelagt.

BT - 25 dec 14 kl. 16:12

Saudiarabien går 300 miljarder back

Oljepriserna visar inga tecken på att svänga uppåt igen. Därmed har det största exportlandet av dem alla, Saudiarabien, ett aldrig tidigare skådat hål i statsbudgeten. Under 2015 väntas utgifter på 860 miljarder riyal, medan intäkterna uppgår till 715 miljarder riyal, framgick det när den saudiska statsbudgeten för nästa år på juldagen presenterades i statlig tv, rapporterar nyhetsbyråer i Riyad.

SvD - 05 jun 15 kl. 13:43

170 miljarder kronor spenderas i populäraste staden

Närmare 19 miljoner personer som sammanlagt spenderar 170 miljarder kronor. Det kan staden som blir årets största resmål se fram emot, enligt Mastercards årliga Global Destinations Cities Index. Vi kan redan nu avslöja att listan över de mest populära städerna saknar svenska inslag..

Expressen - 17 jul 18 kl. 10:10

Telias köpfeber: lägger 23 miljarder på danskt bolag

Telia spenderar 23 miljarder kronor på att köpa det danska företaget TDC:s norska verksamhet, rapporterar TT. Men telekomjätten ska ha tillräckligt med pengar i kassan för att även kunna köpa TV4, enligt bedömare. .

IT24 - 15 apr 15 kl. 08:16

Bekräftat: Nokia köper Alcatel-Lucent för 145 miljarder


Nokia bekräftar nu att man avser att lägga bud på Alcatel-Lucent. Samtidigt meddelar bolaget att man även ser över en försäljning av kartverksamheten Here..

IDG - 15 apr 15 kl. 08:16

Bekräftat: Nokia köper Alcatel-Lucent för 145 miljarder


Nokia bekräftar nu att man avser att lägga bud på Alcatel-Lucent. Samtidigt meddelar bolaget att man även ser över en försäljning av kartverksamheten Here..

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 10:22

Slopad vinstdelning lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

SVT - Igår: 10:19

Starkt kvartal av Ericsson – går bra i Nordamerika och Asien

Med draghjälp från Nordamerika hamnade telekomtillverkaren Ericssons vinst för årets första kvartal klart över marknadens förväntningar. Aktien steg omedelbart när börsen öppnade på onsdagen. Samtidigt rucker en miljardsmäll för tidigare korruptionsförsyndelser allt närmare..

SVT - Igår: 07:07

ABB:s vd avgår

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår med omedelbar verkan, skriver företaget i ett pressmeddelande. Nuvarande styrelseordförande Peter Voser tar tillfälligt över som vd..

SVT - 10 apr 19 kl. 14:59

ECB lämnar styrräntan oförändrad

Europeiska centralbanken (ECB), med chefen Mario Draghi, lämnar styrräntan oförändrad på noll procent. Inga andra ECB-räntor justeras heller.

SVT - 10 apr 19 kl. 14:24

Dyrare kylskåp och billigare böcker – så påverkas du av vårbudgeten

Dyrare kylskåp och datorer – men billigare böcker och tidningar. Det är några exempel på hur regeringens vårändringsbudget påverkar din ekonomi. För de allra flesta svenskar kommer däremot budgeten knappt märkas av i plånboken, enligt de privatekonomer som SVT Nyheter har talat med..

SVT - 08 apr 19 kl. 14:21

Lista: Så ska affärerna överleva ”butiksdöden”

Handeln har levt under ekonomisk press så länge nu att “butiksdöden” nära på blivit ett vardagsbegrepp. Men vad gör då de traditionella butikerna för att överleva i den digitala eran? Branschorganisationen Svensk Handel har identifierat fem trender.

SVT - 07 apr 19 kl. 12:11

Över 100.000 svenska företag kan drabbas av hård brexit

Sannolikheten för en hård brexit ökar och många svenska företag är både oroliga och oförberedda. – Företagen är inte så oroliga som jag tycker att de borde vara, säger Företagarnas vd Günther Mårder..

SVT - 05 apr 19 kl. 10:18

Storägarna i Swedbank om ordförande Idermarks avhopp

Alecta, en av Swedbanks storägare, tycker det är viktigt att valberedningen fortsätter arbetet med att få till en ny styrelse. – Det behöver både ske på ett ordentligt och noggrant sätt, men inte för långsamt, säger Jacob Lapidius, chef för externkommunikation och press på Alecta, till SVT Nyheter..

SVT - 05 apr 19 kl. 09:19

UG-reportern om Idermarks avgång

Att ordföranden för Swedbanks styrelse avgår är inte förvånande och att vice ordförande nu tar över är inte en lösning. Det säger Uppdrag gransknings reporter Joachim Dyfvermark, som också tror att fler personer sitter löst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.