YLE > Svenskfinland

Friday, 19 April, 18:58

YLE - 15 apr 19 kl. 01:06

Ramieza Mahdi och Sari Somppi hungrar efter mer - "nu är det bara att jobba vidare"Valkampanjen gav mersmak för Ramieza Mahdi och Sari Somppi, två av SFP:s kandidater i Vasa valkrets. Båda tror på de frågor de drivit i den här kampanjen och vill jobba vidare på samma spår. Men varför har österbottningarna inte valt in fler kvinnor, undrar de..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mahdi, Sari Somppi, Ramieza Mahdi, SFP, Vasa

Dela artikeln

386 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ramieza, Mahdioch , Sari, Somppi, hungrarefter , mernu , är det bara att jobba vidare
YLE - 04 jan 13 kl. 09:31

Sari Somppi hjälper fångarna i Vasa fängelse att gå vidare

Sari Somppi jobbar som psykologisk handledare på Vasa fängelse. De fångar som vill kan träffa henne och prata av sig. - Det är på frivillig basis, ingen måste komma och prata med mig, säger Somppi.

YLE - 17 jun 17 kl. 13:30

Ramieza såg döden, våldet och svälten i vitögat då hon besökte Somalia

Folket i Somalia lider av det långvariga kriget, våldet, torkan och nu också den fruktansvärda svälten. Barn och åldringar drabbas värst, och då vasabon Ramieza Mahdi nyligen besökte Somalia kunde hon konstatera att läget är värre än någonsin. Somalia är ett av världens farligaste länder.

YLE - 16 mar 17 kl. 17:47

Sari Essayah: Barn under tre mår bättre hemma än på dagis

Kristdemokraternas ordförande Sari Essayah anser att barn som är tre år eller yngre mår bättre hemma än på dagis, och därför ska kommunerna inte erbjuda gratis dagvård. I Svenska Yles kommunalvalsintervju säger hon också att skolorna ska hålla fast vid kristna traditioner och att kommuner inte ska delta i Pride-evenemang.
Fokus på partiet Svenska Yles partidag fokuserar på ett riksdagsparti åt gången inför kommunalvalet Vi analyserar partiets valprogram, kollar in stämningarna på kampanjfältet och intervjuar partiordföranden Under tre veckors tid är det partidag varje tisdag, onsdag och torsdag.

Kristianstadsbladet - 26 sep 11 kl. 06:30

Sari Farajallah: Det var väldigt svårt

Unghäst-VM är tufft - det är känt på förhand. Det gallrar. - Det var väldigt svårt i fredags, konsta?

YLE - 08 jun 15 kl. 15:57

Ny seglingsliga – också Sari Multala vill göra come back

Gedi Lindahl som numera är klubbdirektör för NJK, gjorde för en tid sedan en resa till båtmässan i Tyskland och undrade över det alla talade om, det vill säga ligan. Då kom tanken, det här måste vi ha också i Finland. Ligan går ut på att de finländska segelföreningarna ställer upp med tremanna lag som i deltävlingarna tävlar med formatet alla mot alla.

YLE - 08 jun 15 kl. 15:57

Ny seglingsliga – också Sari Multala vill göra comeback

Gedi Lindahl som numera är klubbdirektör för NJK, gjorde för en tid sedan en resa till båtmässan i Tyskland och undrade över det alla talade om, det vill säga ligan. Då kom tanken, det här måste vi ha också i Finland. Ligan går ut på att de finländska segelföreningarna ställer upp med tremannalag som i deltävlingarna tävlar med formatet alla mot alla.

YLE - 07 maj 16 kl. 05:06

Sari Essayah till Svenska Yle: Vännerna inom högern har svikit oss!

Finland fick i fjol sin mest konservativa regering i mannaminne, men trots det rymdes inte värdekonservativa KD med. Partiordförande Sari Essayah anklagar nu sina kristna bröder, Juha Sipilä (C) och Timo Soini (Sannf), för att ha svikit både de fattigaste och sina egna värderingar. Kristdemokraterna är ett socialkonservativt parti.

YLE - 20 aug 17 kl. 10:00

Vandas stadsstyrelseordförande Sari Multala: "Ett av de största misstagen vi kan göra är att hindra staden att växa"

I juni blev Sari Multala (Saml) vald till Vandas stadsstyrelseordförande. Balansgången mellan att hålla ekonomin i styr och kunna erbjuda service åt ett växande antal invånare är den största utmaningen i höst, enligt henne. Vanda stad har inlett arbetet med att göra upp en ny strategi för stadsfullmäktige.

YLE - 28 aug 15 kl. 14:16

Sari Essayah ny KD-ordförande

Kristdemokraterna valde Sari Essayah till ny ordförande på fredagen. Valet på partikongressen i Nyslott var enhälligt. Tidigare ordföranden Päivi Räsänen ställde inte upp och utmanaren Sari Tanus drog bort sin kandidatur strax före omröstningen.

YLE - 29 okt 12 kl. 10:21

Sari Multala idrottarröstmagnet i valet

Flera idrottare gjorde väl ifrån sig i kommunalvalet. Bland de nyligen aktiva valdes bland annat Sari Multala, Olli-Pekka Karjalainen och Amin Asikainen in i fullmäktige. Samlingspartiets Sari Mutala fick fjärde mest röster (1206) i Vanda och kom därmed givetvis in i fullmäktige.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - 6 timmar sedan

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - 11 timmar sedan

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 23 timmar sedan

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - Igår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - Igår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - Igår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - Igår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

YLE - Igår: 11:59

Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt..

YLE - Igår: 10:01

Stabil ekonomi i Österbotten – men allt svårare brist på arbetskraft oroar företagsledarna

Brist på kompetent arbetskraft bromsar nu tillväxten vid hälften av de österbottniska företagen. Det visar en konjunkturbarometer som Österbottens handelskammare genomfört i april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.