YLE > Finland

Friday, 26 April, 18:37

YLE - 15 apr 19 kl. 00:07

“Jag kan leva med det här resultatet” - Henrik Wickström (SFP) i Ingå nöjd med valetDet känns faktiskt riktigt bra, säger Henrik Wickström (SFP) från Ingå som fick 3 261 röster i riksdagsvalet. Han ställde upp i riksdagsvalet för andra gången, men blev inte invald. I förra valet fick han 679 röster..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wickström, SFP, Ingå, Henrik Wickström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag kan levamed det här , resultatet, Henrik, Wickström SFP i Ingå nöjd med valet
YLE - 02 apr 15 kl. 10:00

SFP satsar på kvantitet i Västnyland

Hela tio västnylänningar finns med på Svenska Folkpartiets lista över hugade kandidater som vill ta sin plats i plenisalen. I förra riksdagsvalet gick SFP bakåt i alla kommuner i Västnyland utom i Lojo, men nu kavlar man upp ärmarna och går till ny kamp. I Raseborg ställer SFP upp sex kandidater.

YLE - 15 jun 17 kl. 19:22

SFP:s Thomas Blomqvist fick mera valbidrag än han behövde

SFP:aren Thomas Blomqvist hade med sina 2 835 euro den största valbudgeten av alla invalda kandidater i vårens kommunalval i Raseborg. Men han använde inte alla pengar han fick i understöd. Blomqvist fick ett bidrag på 3 000 euro från Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland.

YLE - 03 mar 17 kl. 05:52

De gröna fördubblade kandidaterna i Ingå

I Ingå har De gröna lyckats bra med kandidatnomineringen inför kommunalvalet. Vänsterförbundet ökar också sitt antal kandidater jämfört med valet 2012. De övriga partierna har inte lyckats öka antalet kandidater.

YLE - 09 apr 17 kl. 20:50

Gröna, SFP och SDP vinnare i Ingå

Kommunalvalet blev en framgång i synnerhet för De gröna i Ingå som ökade antalet platser i fullmäktige från en plats i dag till tre platser. Men SFP är ändå partiet med makten i kommunen med 15 platser av kommunens 27. SFP gick framåt med ett mandat från 14 i förra valet till 15 och har alltså ensam majoritet i kommunen.

YLE - 20 apr 15 kl. 03:11

SFP vinnare, Samlingspartiet förlorare i Västnyland

SFP är den stora segraren i Västnyland. I Sjundeå, Ingå, Raseborg och Hangö fick partiet flest röster av alla partier. Centern gick också framåt i söndagens val.

YLE - 20 apr 15 kl. 17:18

Lyckat val för SFP i Västnyland men målen nåddes inte

Att det gick så bra för SFP i Västnyland i riksdagsvalet kan bero på allt från tydlighet till Haglund-effekten, tror man från olika partier i Västnyland. SFP nådde ändå inte sina mål, säger SFP:s kontaktchef i Nyland, Andreas Elfving. SFP gick framåt i alla kommuner i Västnyland och blev den stora västnyländska vinnaren.

YLE - 29 okt 12 kl. 07:58

SFP höll ställningarna

Precis som förr. Så kunde man säga om läget för Svenska folkpartiet. Röstandelen landade på 4,7 procent, precis som för fyra år sedan.

YLE - 29 dec 16 kl. 05:14

SFP-politiker: Kommunalt bolag skall ge större flexibilitet i Jakobstad

Det kommunala bolaget Alerte Ab tar över de tekniska stödtjänsterna i Jakobstad vid årsskiftet. Stadstyrelsen väljer styrelse på fredag. Drygt 250 kommunalt anställda i Jakobstad överförs som gamla anställda till det kommunala aktiebolaget Alerte Ab från den 1 januari 2017.

YLE - 02 mar 17 kl. 05:05

Antalet kommunalvalskandidater har rasat för Kristdemokraterna i Raseborg

I Raseborg har antalet kandidater som ställer upp i kommunvalet minskat rejält. Det parti som kandidatnomineringen inte lyckats för är Kristdemokraterna. Kommunalvalsförberedelserna pågår för fullt inför valet den 9 april.

YLE - 15 okt 14 kl. 12:58

Lillans sällsamma liv

Den nya boken om Elisabeth Rehn ger mångsidig och omfattande bild av Rehns liv från barndomen till i dag. Boken ”Lillan - Elisabeth Rehns sällsamma liv” ger en insyn familjen Rehns liv allt från lyckliga barndomsminnen, ungdomsförälskelse till svåra perioder på det personliga planet. Rehn berättar öppet om problemen i äktenskapet, om makens konkurs och om att se sin närmaste så småningom tyna bort.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Marinbiolog försäkrar att det låga havsvattenståndet inte är något att oroa sig över

Havsvattennivån är väldigt låg just nu. Havsvattenståndet är -40 centimeter (26.4).

YLE - 2 timmar sedan

Högst 90 sägs upp vid Fennia - samarbetsförhandlingarna avslutade

Samarbetsförhandlingarna vid Fennia är avslutade och resultatet blev att högst 90 personer sägs upp. Antalet är ännu oklart eftersom många befattningar omorganiseras och det bland dem som hotas av uppsägning kan finnas flera som kan omplaceras i nya uppgifter..

YLE - 2 timmar sedan

Long Play: Över hälften av våldtäktsanmälningarna som polisen uträtt stannar på åklagarens bord

Av de över tusen polisanmälda våldtäkterna behandlas bara en liten del av fallen i rätten. Det framkommer i journalisten Jeanette Björkqvist granskning för nättidningen Long Play..

YLE - 2 timmar sedan

Arbetare skadades allvarligt i Raseborg - företaget ska betala höga ersättningar

Ett företag och företagets vd ska betala höga ersättningar efter en arbetsolycka i Raseborg försommaren 2016..

YLE - 3 timmar sedan

Stor oro för svenskans framtid på Åbolands sjukhus - "Vi känner oss lurade av sjukvårdsdistriktet"

Framtiden för den svenskspråkiga vården vid Åbolands sjukhus väcker stor oro. Det förslag till omorganisering som presenterades tidigare i vintras har ändrats, och nu känner man sig lurade av sjukvårdsdistriktet..

YLE - 4 timmar sedan

Analys: Rinnes frågor signalerar gröna värderingar - men hur hårda krav ställer Samlingspartiet på Socialdemokraterna?

Antti Rinne signalerade i dag att regeringsförhandlingarna kan bli svårare än han först tänkt sig. Han förlängde sin uppskattning av hur länge det kommer att ta att välja partier till regering med några dagar. Mycket hänger sannolikt på Samlingspartiet..

YLE - 5 timmar sedan

Yle Östnylands plastsändare ser ut att ha åkt sicksack i Borgå – handlar troligen om ett gps-fel

I början av april slängde vi en gps-sändare i ett plastinsamlingskärl i Borgå, för att se var plastavfallet hamnar. Just nu ligger Yle Östnylands sändare i ett lager i Vanda, men innan det ser den ut att ha åkt konstiga vändor..

YLE - 7 timmar sedan

Metsä Group planerar miljardinvestering i Kemi

Skogsbolaget Metsä Group gör en miljardinvestering i Kemi. Metsä Group ämnar ersätta sin massafabrik med en helt ny fabrik som ska kunna tillverka olika slag av bioprodukter. Den gamla fabriken i Kemi är från 1980-talet..

YLE - 7 timmar sedan

Barnskötare på daghem i Esbo dömdes för misshandel av fyraåring

En barnskötare på ett daghem i Esbo har dömts till dagsböter i Västra Nylands tingsrätt för misshandel av ett barn. Fyraåringen hade ett tydligt blåmärke på axeln..

YLE - 8 timmar sedan

SDP:s Antti Rinne är regeringssonderare – de här frågorna ska fånga partiernas politiska värderingar

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne har nu officiellt fått uppdraget som regeringssonderare. Riksdagsgrupperna utsåg Rinne gemensamt på fredagsförmiddagen. Efter det lade Rinne fram ett frågepaket till riksdagsgrupperna – partiernas svar ska hjälpa honom bilda regering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.