YLE > Svenskfinland

Friday, 19 April, 18:24

YLE - 14 apr 19 kl. 23:27

Joakim Strand fortsätter i riksdagen och är nöjd över SFP:s fjärde mandat: ”Det är som det ska vara”Joakim Strand (SFP) säger att det var ett undantag att SFP bara hade tre ledamöter från Vasa valkrets förra riksdagsperioden. Han är också tacksam för sitt förnyade förtroende och säger att han kommer fortsätta att jobba för Österbotten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Strand, SFP, Vasa, Österbotten

Dela artikeln

285 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Joakim, Strandfortsätter i , riksdagenoch är , nöjdöver , SFP:s fjärde mandat Det är som det ska vara
YLE - 12 dec 16 kl. 19:01

Joakim Strand: "Vi kör vidare"

Riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) är upprörd men låter sig inte nedslås. Enligt social- och hälsovårdsutskottets beslut blir Vasa utan omfattande jour. - Vi ska göra allt för att motarbeta det här, säger Strand.

YLE - 12 dec 16 kl. 19:01

Joakim Strand om Vasa centralsjukhus: "Vi kör vidare"

Riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) är upprörd men låter sig inte nedslås. Enligt social- och hälsovårdsutskottets beslut blir Vasa utan omfattande jour. - Vi ska göra allt för att motarbeta det här, säger Strand.

YLE - 02 dec 16 kl. 04:58

Joakim Strand: Österbotten är etta

"Österbotten är den mest betydande aktören för Finlands export." Det påståendet ifrågasattes efter att annonsen till förmån för Vasa centralsjukhus publicerades i Helsingin Sanomat. - Påståendet är korrekt, säger riksdagsledamot Joakim Strand (SFP).

YLE - 10 apr 17 kl. 02:22

"Om Joakim Strand varit ett parti skulle han ha fått åtta platser"

Joakim Strand (SFP) är kommunalvalets kung i Österbotten. Han skrällde med 4381 röster i Vasa. - Om Joakim Strand var ett parti skulle han få åtta platser i fullmäktige.

YLE - 09 nov 15 kl. 05:27

Joakim Strand: Dags för kommunfusioner

Nu om någonsin är det dags att slå ihop kommuner i Österbotten. Det anser riksdagsledamot och fullmäktigeordförande Joakim Strand (SFP) i Vasa. Motiveringen är vårdreformen och förändringarna den bär med sig.

YLE - 15 jul 16 kl. 00:57

Riksdagsledamot Joakim Strand på plats i Nice - "Det är kaos överallt"

Riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) är på semester med sin fästmö i Nice och befann sig mitt i händelsernas centrum då attacken mot nationaldagsfirandet inträffade. - Vi är mitt i händelsernas centrum men tack och lov är vi oskadda, säger Joakim Strand. Paret var på väg tillbaka till sitt hotell efter att ha ätit middag på stan.

YLE - 15 jul 16 kl. 00:57

Riksdagsledamot Joakim Strand på plats i Nice - "Det var kaos överallt"

Riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) är på semester med sin fästmö i Nice och befann sig mitt i händelsernas centrum då attacken mot nationaldagsfirandet inträffade. - Vi är mitt i händelsernas centrum men tack och lov är vi oskadda, sade Joakim Strand på fredagsmorgonen. Paret var på väg tillbaka till sitt hotell efter att ha ätit middag på stan.

YLE - 19 apr 15 kl. 20:23

Joakim Strand (SFP) är riksdagsman

Joakim Strand (SFP) gjorde ett strålande val. Strand samlade 10 365 röster och fick bara 287 röster mindre än röstdrottningen Anna-Maja Henriksson. Bland SFP:arna kom han på andra plats.

YLE - 08 maj 15 kl. 12:07

Joakim Strand leder landskapsstyrelsen

Riksdagsledamot Joakim Strand (Sfp) har valts till ordförande för Österbottens landskapsstyrelse. Mia-Petra Kumpula-Natri (Sdp) fortsätter som ordförande för landskapsfullmäktige. Under fredagens möte valde Österbottens förbund ett nytt presidium för landskapsfullmäktige, en ny landskapsstyrelse och en kulturnämnd.

YLE - 19 apr 15 kl. 20:23

Joakim Strand (SFP) ser ut att bli riksdagsman

När 64,9 procent av rösterna är räknade ligger Joakim Strand (SFP) på sjätte plats i Vasa valkrets med 5 456 röster. Bland SFP:arna är han på andra plats. Han ser därmed ut att bli riksdagsledamot.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - 6 timmar sedan

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - 11 timmar sedan

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 22 timmar sedan

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - Igår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - Igår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - Igår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - Igår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

YLE - Igår: 11:59

Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt..

YLE - Igår: 10:01

Stabil ekonomi i Österbotten – men allt svårare brist på arbetskraft oroar företagsledarna

Brist på kompetent arbetskraft bromsar nu tillväxten vid hälften av de österbottniska företagen. Det visar en konjunkturbarometer som Österbottens handelskammare genomfört i april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.