Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 April, 19:19

Nyan - 14 apr 19 kl. 23:02

En riktig rysare i riketKlockan 00.02 var det mycket jämnt mellan Socialdemokraterna och Sannfinländarna om vilket som skulle bli största parti. När 99 procent av rösterna räknats hade SDP 40 mandat, +6, och Sannfinländarna 39, +1. Bland vinnarna kan också räknas in Gröna förbundet +5 och 20 mandat, samt Vänsterförbundet +4, 16 mandat. Den stora förloraren var Centern på 31 mandat, hela 18 mandat minus.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Sannfinländarna, SDP, Gröna, Vänsterförbundet, Centern, SFP, Kristdemokraterna, TEXT, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En riktig, rysarei , riket
LV - 13 sep 14 kl. 06:05

Kommunvalet blir en riktig rysare

Sverigedemokraterna lär öka. Men sedan då? Kommunvalet i Kinda blir en riktig rysare.

Vimmerby Tidning - 21 nov 15 kl. 18:50

Tre poäng efter riktig rysare

Toppmötet mellan Vimmerby Hockey och Kristianstad IK blev en riktig rysare.

DI - 15 mar 16 kl. 15:51

"En riktig rysare"

Utgången i tisdagens primärval i USA är fortfarande oviss. En tuff kamp mellan kandidaterna kan bli en riktig rysare för både republikaner och demokrater menar Di:s utrikeskorrespondent Gabriel Mellqvist..

Jönköpingsnytt - 10 okt 17 kl. 22:34

Sparks vann efter riktig rysare

Wetterbygden Sparks vann med 85-84 efter en riktig rysare i tisdagskvällens bortamatch mot Högsbo.<br/>.

DN - 31 dec 17 kl. 21:46

Ewa Stenberg: Riksdagsvalet ser ut att bli en riktig rysare

Den 9 september går Sverige till val. Det mesta talar för att det blir en riktig rysare, skriver Ewa Stenberg..

SR - 14 apr 19 kl. 06:00

Finlands val spås bli riktig rysare

Idag hålls val i Finland och enligt opinionsmätningarna ser det ut att bli en riktig rysare..

Nya Wermlands Tidningen - 07 jan 11 kl. 22:25

Det blev en riktig rysare med straffavgörande

Sicken rysare det blev. När sju minuter återstod var Bofors utan poäng och i tvåmålsunderläge. När dammet lagt sig står laget som segrare, på straffar, och två poäng in.

Expressen - 29 maj 11 kl. 14:23

Gunnar Nordström: En riktig rysare väntar

LOS ANGELES. Vancouver Canucks mot Boston Bruins. Ettan i Western conference mot trean i Eastern conference.

BT - 01 nov 11 kl. 16:49

Saabs Kina-avtal en riktig rysare

Spelet kring Saabs avtal ser ut att bli en rysare. En kinesisk minister stödjer affären "i princip", GM säger ingenting alls och alla tycks avvakta vad andra ska göra. Det kinesiska avtalet, med alla dess miljarder och behagliga förutsägelser om Saabs framtid har en rad "om".

GöteborgsPosten - 24 maj 14 kl. 20:29

SM-guldet till Alingsås efter riktig rysare

Alingsås tog klubbens andra SM-guld efter en nagelbitande rysare där huvudtränaren Mikael Franzen var tårögd redan under uppvärmningen.– Vilket fantastiskt stöd, jag tror aldrig att jag har varit med om något liknande, nu blir jag snart tårögd igen ….

Expressen - 23 maj 15 kl. 07:04

Nordström: Det här blir en riktig rysare

LOS ANGELES. Oj, vad det svänger i den här semifinalserien mellan Tampa Bay och New York Rangers. Efter två raka Tampasegrar kom Henrik Lundqvist och hans Rangers tillbaka i natt och vann med 5-1 på bortaplan.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Nyförvärv med försvunnen kulturmiljö

Önningebymuseet har fått två ny tavlor av Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), som kom med i kolonin från början 1886 och vistades i Önningeby under längre perioder fram till 1892. Hösten 1901 besökte hon åter Åland – då tillsammans med sin italienske make Raffaello Gambogi, berättar Kjell Ekström vid museet i ett pressmeddelande. Han betecknar nyförvävven, som har inköpts från två privatpersoner, som ”betydande”: en oljemålning från 1892 med motiv från Västra Hinders (kvarn och mangårdsbyggnad) samt en större kolteckning från 1889 som visar en suggestiv interiör med två spinnande kvinnor.

Nyan - 8 timmar sedan

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - 9 timmar sedan

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - Igår: 19:09

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - Igår: 18:00

Mindre kapacitet på Töftölinjen

Från onsdag 24 april till tisdag 30 april på förmiddagen är Töftölinjens ordinarie vajerfärja ur trafik för planerat underhåll. Den ersätts av en reservfärja med 60 tons kapacitet, som trafikerar utan turlista och matpauser. Ordinarie vajerfärja beräknas åter vara i trafik på eftermiddagen den 30 april.

Nyan - Igår: 17:00

Hemsida stärker krisberedskapen

Landskapsregeringen i samarbete med Statens ämbetsverk på Åland upprättar nu webbsidan kris.ax. Tanken med hemsidan är att det ska gå att samla all aktuell information vid en krissituation på ett ställe så att den ska vara lätt att hitta.

Nyan - Igår: 15:32

Ansgar nyanställer på norra linjen

– Fantastiskt roligt men på samma gång lite svårt att glädjas fullt ut i nuläget, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist om att rederiet vunnit upphandlingen om norra linjen. .

Nyan - Igår: 15:12

Perander ny ÅMHM-chef

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander till ny chef för ÅMHM.
Filosofie kandidat Susanne Perander ersätter Stig Abrahamsson som lämnade ÅMHM för att börja som miljöingenjör på landskapets miljöbyrå. Åtta personer sökte tjänsten som myndighetschef och bland dem sågs Susanne Perander som mest meriterade i fråga om ”skicklighet, förmåga, i praktiken visad ledarförmåga och ledarerfarenhet utgående från anställningsförhållanden, referenstagning samt vid intervjun framkomna aspekter”, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Nyan - Igår: 13:29

Falskt larm om skottlossning

– Flera personer har öppnat eld på Cinderella och personer har dött på grund av skottlossningen. .

Nyan - Igår: 12:21

Varning för gräsbrand på Åland

Nu gäller varning för gräsbrand på flera håll i Finland och även på Åland, detta på grund av torkan i skog och mark. Varningen är utfärdad av Finlands Meteorologiska Institut. – Varning betyder för Ålands del en upplysning till allmänheten om att man bör vidta stor försiktighet i samband med att man hanterar öppen eld utomhus, skriver tf alarmmästare Johan Ehn i ett pressmeddelande från landskapsalarmcentralen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.