YLE > Svenskfinland

Friday, 19 April, 19:20

YLE - 14 apr 19 kl. 22:20

Nu är det klart – SFP valvinnare och Henriksson röstdrottning i Vasa valkretsSFP tar tillbaka sitt fjärde mandat och är nu det största partiet i Vasa valkrets. Centern backar och tappar ett mandat. Hälften av de invalda är nya och endast tre kvinnor..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
SFP, Henriksson, Vasa

Dela artikeln

865 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu är det klart SFP, valvinnareoch , Henriksson, röstdrottning, i Vasa valkrets
YLE - 09 apr 17 kl. 21:55

Anna-Maja Henriksson (SFP) drog över 1 700 röster i Jakobstad

Vänsterförbundet, Socialdemokraterna och SFP gick segrande ur valet i Jakobstad. Samlingspartiet föll ur fullmäktige och Sannfinländarna lyckades inte återkomma i fullmäktige. Grafik över mandatfördelningen i Jakobstad, kommunalvalet 2017.

YLE - 09 apr 17 kl. 20:58

Mikaela Björklund (SFP) är röstdrottning i Närpes

Sittande fullmäktigeordförande Mikaela Björklund (SFP) är valets röstdrottning i Närpes med 449 röster då alla röster är räknade. SFP behåller sina 32 platser, medan SDP kniper ett tredje mandat av KD som förlorar sin plats i fullmäktige. Sven Jerkku (SFP) placerar sig på andra plats med 324 röster.

YLE - 19 apr 15 kl. 20:30

Henriksson (SFP) röstdrottning i Vasa valkrets

Anna-Maja Henriksson (SFP) ser ut att bli röstdrottning i Vasa valkrets. När 72,6 procent av rösterna är räknade har Henriksson 9 035 röster. Socialdemokraternas Jutta Urpilainen har 8 110 och Paula Risikko från Samlingspartiet har 7 316 röster.

YLE - 19 apr 15 kl. 22:36

Röstmagneter hjälpte inte - SFP:s fjärde mandat rök

Valets röstmagneter Anna-Maja Henriksson och Joakim Strand med över 10000 röster var hjälpte inte. SFP förlorade det fjärde mandater i Vasa valkrets. Valet blev en besvikelse också för Steven Frostdahl (SDP) och Bjarne Kallis (Saml).

YLE - 19 apr 15 kl. 22:36

SFP gjorde bra val men fjärde mandatet rök

Den stora frågan inför valet var vilket parti som skulle lida mest av att Vasa valkrets minskar med ett mandat från 17 till 16. Länge såg det ut som om SFP skulle hålla sina fyra mandat. Men på slutrakan, när landsbygdsrösterna var räknade och de sista rösterna från Vasa kom in, gick Sannfinländarna och Maria Tolppanen förbi och lämnade SFP:s Mikko Ollikainen utanför.

YLE - 02 apr 15 kl. 08:55

Många utmanare inom SFP

För SFP blir kampen om det fjärde österbottniska mandatet hårdare än i förra riksdagsvalet eftersom Vasa valkrets har förlorat ett mandat. Det är också svårare än någonsin att gissa vilka som kan tänkas bli invalda från Österbotten, tycker SFP:s avgående riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos. Då hon tittar på SFP:s kandidatlista är hon glad att hon inte är en av dem som ställer upp.

YLE - 29 okt 12 kl. 07:58

SFP höll ställningarna

Precis som förr. Så kunde man säga om läget för Svenska folkpartiet. Röstandelen landade på 4,7 procent, precis som för fyra år sedan.

YLE - 25 maj 14 kl. 21:44

Svenskösterbotten troget SFP

Rösterna från svenska Österbotten gick främst till tre SFP-kandidater. Nils Torvalds, Wivan Nygård-Fagerudd och Mats Nylund blev röstmagneter i hela sju kommuner - i Malax, Kristinestad, Korsnäs, Vörå, Nykarleby, Korsholm och Kronoby. I Pedersöre och Larsmo var Kristdemokraternas Peter Östman röstmagnet, i Jakobstad tog SFP:s Bo-Göran Åstrand flest röster.

YLE - 20 apr 15 kl. 20:08

SFP störst i Hangö tack vare ”Calle”

I Hangö gick SFP förbi SDP och är nu det populäraste partiet i staden. SDP-veteranen Ulf "Putte" Lindström i Hangö skyller valförlusten på Calle-effekten. Lindström medger att SFP gjorde ett gott val.

YLE - 09 apr 17 kl. 21:18

Resultatet klart: SFP tappar två mandat i Grankulla

SFP backar i Grankulla när 100 procent av rösterna är räknade. Partiet är ändå fortfarande störst. Partiet backade med dryga tre procentenheter och förlorar därmed två mandat, från förra valets 18 till 16.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - 7 timmar sedan

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - 12 timmar sedan

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 23 timmar sedan

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - Igår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - Igår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - Igår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - Igår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

YLE - Igår: 11:59

Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt..

YLE - Igår: 10:01

Stabil ekonomi i Österbotten – men allt svårare brist på arbetskraft oroar företagsledarna

Brist på kompetent arbetskraft bromsar nu tillväxten vid hälften av de österbottniska företagen. Det visar en konjunkturbarometer som Österbottens handelskammare genomfört i april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.