Expressen > Nyheter

Sunday, 21 April, 04:22

Expressen - 14 apr 19 kl. 20:59

Löfven: Ungern ska ta sitt ansvar för migrationenStatsminister Stefan Löfven kan kräva sanktioner mot länder som inte vill ha en gemensam migrationspolitik inom EU, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.– Det är inte hållbart att det land som får mest stöd från EU säger ”nej vi kommer inte att ta ansvar för migrationen”. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Stefan Löfven, EU, Dagens Nyheter

Dela artikeln

3574 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfven, Ungernska ta , sitt, ansvarför , migrationen
Expressen - 07 sep 15 kl. 09:13

Löfven: Fler länder måste ta sitt ansvar

Stefan Löfven reser i morgon till Berlin för ett möte med Tysklands förbundskansler Angela Merkel om flyktingkrisen. På en presskonferens i dag berättade statsministern om den svenska linjen: – Tyskland och Sverige ska tillsammans agera och jobba hårt för att fler länder ska ta sitt ansvar. Enligt Löfven kan kravet på ökat antal kvotflyktingar för Sveriges del betyda en höjning från 1900 till 5000 per år..

YLE - 17 mar 17 kl. 17:57

Forskare: Nordeas flytthot visar hur banker flyr undan sitt ansvar

Nordeas hot om att flytta bort från Sverige väcker debatt. Ordkriget med svenska regeringen välkomnas ändå av många. - Det lyfter upp frågan om huruvida bankerna bär sitt ansvar för de ekonomiska risker de utgör för samhället, eller om bara försöker smita undan, säger Nikodemus Solitander forskare vid Hanken.

YLE - 25 nov 13 kl. 15:01

Paatero avgår inte - vill inte fly sitt ansvar

Polisöverdirektör Mikko Paatero kommer inte att avgå, meddelade inrikesminister Päivi Räsänen (KD) på måndagseftermiddagen. Paatero förklarade på en presskonferens senare på måndagen att han inte vill fly sitt ansvar nu då polisens agerande ska utredas grundligt. Paatero råkade i gungning förra veckan då Räsänen beskyllde honom för att ha undanhållit information om polisens omstridda praxis med tjallare.

YLE - 28 jun 15 kl. 08:00

”Finland kan inte blunda för sitt ansvar”

Finland kan inte blunda för sitt ansvar i flyktingfrågan, säger riksdagsledamoten Nasima Razmyar (SDP). I en intervju för Svenska Yle berättar hon om sin syn på regeringsbasen, socialdemokraternas sits och flyktingpolitiken, som hon beskriver som ansvarslös. Razmyar berättar att hennes värsta farhågor besannades då det stod klart att regeringen kommer att skära i utlandsbiståndet och se över flyktingkvoten.

Dagen - 07 sep 11 kl. 03:00

Varför tar de äldre inte sitt ansvar?

De äldre har abdikerat från sin roll i de heligas gemenskap och vill i stället lägga det stora ansvaret på de unga. Och när väl Jesus lyckas lysa igenom någon yngre människa upphöjer vi detta till skyarna och tycker att det är de unga som ska styra kyrkan. Nej, de unga ska inte styra kyrkan.

BT - 02 apr 12 kl. 12:35

Moderater flyr från sitt ansvar

Fördyringen som uppstår för kommunens skattebetalare i samband med elevströmmar till friskolor är betydande, jag vill hävda att det handlar om summor motsvarande ett hundratal lärartjänster, skriver Lennart Andreasson. Är moderaterna desperata över vikande opinionssiffror i takt med att de negativa konsekvenserna av skattesänkarpolitiken blir alltmer uppenbara inom förskola, skola, äldreomsorg och övriga delar av den kommunala verksamheten? Är det skälet till att de försöker skjuta den lokale budbäraren?

YLE - 17 dec 12 kl. 15:47

"Staten måste bära sitt ansvar"

Staten måste bära sitt ansvar och se till att lyxkryssarbygget blir av i Åbo. Det budskapet har många riksdagsmän till regeringen. Varvsbolaget STX har ansökt om ett statligt lån för att en stor beställning från USA ska kunna säkras, men den finska staten tvekar.

Kristianstadsbladet - 24 feb 12 kl. 22:30

Regionråd Mats Persson vill att kommunerna tar sitt ansvar

Efter att folkhögskoleelever haft problem att få studentrabatt på tåg och bussar ser regionrådet Mats Persson (FP) över reglerna och uppmanar kommunerna att ta sitt ansvar.
SKÅNE. Sedan i höstas har vissa folkhögskoleelever upptäckt att de inte längre kan åka på rabattkortet Jojo skola när de ska till skolan.

DN - 09 aug 12 kl. 00:50

?Staten måste ta sitt ansvar för familjeåterföreningen?

Ökade kostnader för kommunerna. Familjeåterförening utgör en viktig grund för flykt­ingars långsiktiga etablering i Sverige. Kommunernas ökade kostnader ersätts bara till en del.

YLE - 06 jul 15 kl. 10:44

Niinistö i OSSE-tal: Också Ryssland måste bära sitt ansvar för freden

Förhållandena mellan öst och väst har på ett oönskat sätt blivit spändare, sade republikens president Sauli Niinistö i sitt tal vid den europeiska säkerhets- och samarbetsorganisationen OSSE:s första sammanträde i Helsingfors i dag. Finland står värd för OSSE:s jubileumskonferens, som ordnas för att det gått 40 år sedan Europeiska säkerhetskonferensen ordnades i Helsingfors 1975. - Frågan jag ställer mig själv är om vi har råd att tillbringa det följande årtiondet eller ännu längre tid inblandade i en kylig strid och svara på motpartens drag för att få övertag i den eskalerande konflikten, undrade Niinistö i sitt tal.

Helsingborgs Dagblad - 08 jan 16 kl. 14:58

Jack Connolly: ”Alla på isen måste ta sitt ansvar”

Ansvar.
– Det är ett bra ord som du använder. Alla ute på isen måste ta sitt ansvar att vara på rätt sida om pucken och spelaren och läsa situationen och förstå när de pinchar eller inte pinchar, säger Jack Connolly..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Två skadade i skjutning

Två personer har skadats vid en skjutning i Helsingborg i natt, enligt HD.– Två personer är skottskadade och har förts till sjukhus. Skadestatus på dem vet jag inte, säger Nils Erik Svensson, inre befäl vid Helsingborgspolisen, till tidningen.

Expressen - 3 timmar sedan

Köpte sin första lägenhet – då upptäckte hon felet

Isabelle Klockare, 28, flyttade till Stockholm efter studierna och satsade alla sina besparingar på att köpa en lägenhet.Men när hon flyttade in insåg hon att det fans mögel i alla rum.– Jag har sparat hela mitt liv och nu har jag blivit lurad, säger hon till SVT:s konsumentredaktion Plus.

Expressen - 5 timmar sedan

Polisjakt efter misshandel – två till sjukhus

Polisen larmades till ett bråk mellan flera personer nära Simrishamn på lördagskvällen.Två personer har förts med ambulans till sjukhus med sårskador. Polisen söker efter de misstänkta gärningsmännen..

Expressen - 5 timmar sedan

Skyttedal om Greta Thunberg: ”Hon är fortfarande ett barn”

Sara Skyttedal är kritisk till att klimataktivisten Greta Thunberg behandlas som en expert av vuxenvärlden - trots att hon bara är 16 år.I en intervju med Aftonbladet säger Skyttedal att hon har respekt för Greta, men att hon tycker att vuxenvärldens behandling av henne är problematisk..

Expressen - 5 timmar sedan

Våg av brutala klockrån mitt i centrala Stockholm

Flera brutala klockrån mot personer på Östermalm senaste tiden gör att polisen kraftsamlar.Enligt misstanken har ägarna kartlagts innan rånen.– Det har inte skett slumpmässigt, säger Louise Bovin, kommunpolis, till Östermalmsnytt..

Expressen - 5 timmar sedan

Domstol kan stoppa ukrainska valet

Bara timmar innan vallokalerna i det ukrainska presidentvalet öppnar riskerar utmanarkandidaten Volodymyr Zelenskij att stoppas från att delta, rapporterar ukrainska medier.En domstol i Kiev ska i natt avgöra om komikern och tv-kändisen brutit mot lagen i sin kampanj..

Expressen - 6 timmar sedan

Grunden-Bois-profilen rånad och pistolhotad

Joakim Andersson, ordförande i Grunden Bois, blev rånad på påskaftonskvällen.Två maskerade män hotade honom med ett pistolliknade föremål och tog hans moped och mobiltelefon.– Jag är ledsen och frustrerad, säger han timmarna efter händelsen..

Expressen - 6 timmar sedan

Ukrainas val: ”Clownens” vinst mot korruptionen

Söndagens presidentval i Ukraina står mellan komikern och skådespelaren Volodymyr Zelenskij, 41, och den sittande presidenten, Petro Poroshenko, 53. En kamp mellan ”clownen” och vad som uppfattas som ett korrumperat etablissemang. – Det är helt klart att Zelenskij vinner.

Expressen - 6 timmar sedan

Larm om hög smäll i Malmö

Polisen har fått in larm om en hög smäll på en adress i Malmö på lördagskvällen.Polis är på plats.– Vi har fått uppgifter om en hotsituation, säger Peter Kjällkvist vid polisen i region syd..

Expressen - 7 timmar sedan

”Den skamligaste domen någonsin”

Polisprofessor Leif GW Persson stämplar dådet som det mest omskrivna i svensk kriminalhistoria efter mordet på Olof Palme. Dessutom klassar han hanteringen som en av Sveriges största rättsskandaler. Det handlar om fallet Catrin da Costa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.