DN > Nyheter

Monday, 22 April, 15:02

DN - 14 apr 19 kl. 20:42

Stefan Löfven: Det är inte hållbart att Ungern duckar ansvar för migrationenStatsminister Stefan Löfven (S) är beredd att kräva sanktioner mot länder som bromsar en gemensam migrationspolitik i EU och tar Ungern som exempel. – Det är inte hållbart att det land som får mest stöd från EU säger ”nej vi kommer inte att ta ansvar för migrationen”, säger statsministern i en intervju med DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Löfven, Ungern, Stefan Löfven, EU, DN

Dela artikeln

3437 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, LöfvenDet är inte , hållbartatt , Ungern, duckar, ansvar för migrationen
Sydsvenskan - 19 feb 16 kl. 11:17

Stefan Löfven drar stora växlar på EU:s icke-beslut

EU:s stats- och regeringschefer har beslutat att flyktingar inte själva ska få välja vilket EU-land de söker asyl i. Precis samma sak bestämde de i Dublin för 26 år sen."En stor framgång", påstod statsminister Stefan Löfven efter nattmanglingen vid EU-toppmötet i Bryssel.

Sydsvenskan - 05 nov 15 kl. 17:49

Löfven skickar desperata flyktingsignaler

Statsminister Stefan Löfven pressas nu hårt från alla håll att visa handlingskraft i flyktingkrisen.Migrationsverket kan inte längre ordna tak över huvudet på alla nyanlända.Kommunerna kräver miljarder i extra anslag.

Helsingborgs Dagblad - 05 nov 15 kl. 17:49

Löfven skickar desperata flyktingsignaler

Statsminister Stefan Löfven pressas nu hårt från alla håll att visa handlingskraft i flyktingkrisen. Migrationsverket kan inte längre ordna tak över huvudet på alla nyanlända. Kommunerna kräver miljarder i extra anslag.

Expressen - 14 apr 19 kl. 20:59

Löfven: Ungern ska ta sitt ansvar för migrationen

Statsminister Stefan Löfven kan kräva sanktioner mot länder som inte vill ha en gemensam migrationspolitik inom EU, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.– Det är inte hållbart att det land som får mest stöd från EU säger ”nej vi kommer inte att ta ansvar för migrationen”. .

BT - 07 jul 12 kl. 16:33

Löfven sågade regeringen

Alliansregeringen fick hård kritik när S-ledaren Stefan Löfven talade i Almedalen i Visby i dag.
- När vi går och lägger oss i kväll gör vi det i ett land med stabila finanser och ett modernt näringsliv - men på måndag morgon vaknar 410 000 av oss upp till ännu en dag i arbetslöshet, sade Löfven i talet.
Han var inne på att alliansen misslyckats med matchningen på arbetsmarknaden, att företagen saknar arbetskraft med rätt kompetens samtidigt som många människor går arbetslösa.

BT - 20 aug 14 kl. 09:50

LRF: Löfven, var är din energipolitik?

Sverige måste ställa om till ett hållbart energisystem och vi bönder har en avgörande roll. Jord- och skogsbruket bidrar med hållbart producerad biomassa, som kan ersätta fossil energi. Men potentialen är oändligt mycket större – om bara landets politiker förstod att ta tillvara och ge rätt förutsättningar.

BT - 10 sep 14 kl. 23:35

Löfven vägrar släppa fram Reinfeldt

S-ledaren Stefan Löfven upprepar att han inte tänker släppa fram Fredrik Reinfeldt som statsminister om Alliansen blir större än de rödgröna men utan egen majoritet. Det framgick av TV 4:s partiledarutfrågning.- Då får vi samma situation som i dag, vilket jag inte tycker är bra, så nej, svarade Löfven på frågan.

Sydsvenskan - 17 mar 16 kl. 09:57

Olle Lönnaeus: Stort bakslag för Löfven redan innan EU-toppmötet börjat

Stefan Löfven gav upp det viktiga svenska kravet redan innan EU-toppmötet om flyktingkrisen börjat.Sverige får inte flytta över tusentals asylsökande till andra medlemsländer som regeringen begärt.Vid EU-nämndens möte på torsdagsmorgonen stod det klart att statsministern redan kastat in handduken på den punkten.

SvD - 04 sep 15 kl. 11:51

Sjöstedt: "Sverige borde ta ledningen i att näpsa Ungern"

På tisdag träffar statsminister Stefan Löfven Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt vill att Stefan Löfven ska driva frågan om sanktioner mot Ungern och premiärminister Viktor Orbán som han menar visat "en naken rasism". – Sverige borde ta ledningen i att näpsa Ungern, säger Sjöstedt till SvD..

Helsingborgs Dagblad - 18 jan 16 kl. 14:30

Löfven till Davos

Statsminister Stefan Löfven (S) deltar i Världsekonomiskt forum i Davos i Schweiz 21-22 januari. Temat i år är "den fjärde industriella revolutionen". Även flyktingfrågan står i fokus i år.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

OS-guldmedaljör gripen under klimatprotest

Den olympiske mästaren i kanotslalom Etienne Stott var en av hundratals personer som greps i samband med klimatprotesterna i London i påskhelgen..

DN - 7 timmar sedan

Profilvärvningarna ska lyfta Djurgården i damallsvenskan

Efter två raka sjätteplatser var det förra säsongen meningen att Djurgården skulle få lyftet i damallsvenskan. Men skador innebar att säsongen blev hackig, och i slutskedet blev det en kamp för att klara kontraktet. Nu tar Djurgården nya tag.

DN - 7 timmar sedan

Alien: Numera önskar jag mig inte en seg råtta

Kåseri. Elin ”Alien” Peters firar påsk genom att tänka på påskägg hon fått – och inte fått..

DN - 10 timmar sedan

”Stor risk att vi får gula västar även i Sverige”

Miljöpartiet och Centerpartiet driver en miljöpolitik för rika i storstäder..

DN - 15 timmar sedan

Kanye Wests predikan lockade tusentals

Redan tidigt på söndagsmorgonen ringlade köerna långa till det område på Coachellafestivalen där Kanye West skulle hålla sin söndagspredikan. Publiksiffran väntades på förhand överstiga 100.000 och enligt Deadline verkar prognosen ha infriats..

DN - 16 timmar sedan

Polisen grep över 800 – Greta Thunberg uppmanar till fortsatt kamp

Polisen i London har nu gripit fler än 830 personer som deltar i en omfattande klimatprotest i London. På söndagen talade den 16-åriga aktivisten Greta Thunberg till några hundra av de protesterande i centrala London..

DN - 16 timmar sedan

Polisen har släppt männen som greps för journalistmordet – vädjar om tips

De två unga män som greps efter mordet på journalisten Lyra McKee i Londonderry i Nordirland har släppts..

DN - 19 timmar sedan

Pojke påkörd av buss – förd till sjukhus med allvarliga skador

En pojke ska ha skadats allvarligt efter att ha blivit påkörd av en buss i nordöstra Älmhult, enligt polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.