SVT > Kultur

Sunday, 21 April, 04:36

SVT - 14 apr 19 kl. 17:54

Bibi Andersson är dödSkådespelaren Bibi Andersson har avlidit, uppger regissören Christina Olofson för Göteborgs-Posten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Andersson, Bibi Andersson, Christina Olofson, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

866 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bibi, Anderssonär död
News55 - 11 nov 15 kl. 11:58

Bibi Andersson 80 år idag!

Bibi Andersson föddes i Stockholm 1935 och debuterade som 18-åring i en reklamfilm för tvålen Bris där hon spelade en prinsessa som fick ge en svinaherde hundra kyssar för att få en tvål. Regissör var en viss Ingmar Bergman. Men skådespelarintresset hade väckts mycket tidigare när hon som liten började i barnteatergruppen Kottarna, inspirerad av sin storasyster Gerd som senare kom att bli premiärdansös.

Sydsvenskan - 14 apr 19 kl. 17:55

Bibi Andersson har dött

Skådespelaren Bibi Andersson har avlidit, det bekräftar hennes vän regissören Christina Olofson för Göteborgsposten. – Bibi var en stor skådespelare och en fantastisk humanist, säger hon till GP. Bibi Andersson blev 83 år..

Expressen - 16 apr 19 kl. 06:00

Dotterns sista möte med Bibi Andersson

Bibi Andersson dog i söndags vid 83 års ålder.Nu hyllas den svenska skådespelaren över hela världen.För Expressen berättar dottern Jenny Grede-Dahlstrand om det sista mötet med mamman, vännernas stöd och hur hon gläds åt all den kärlek som strömmar mot Bibi Andersson.

Skånskan - 14 apr 19 kl. 18:04

Skådespelaren Bibi Andersson är död

Bibi Andersson dog i dag, den 14 april, och blev 83 år gammal.– Bibi var en stor skådespelare och en fantastisk humanist, säger vännen och regissören Christina Olofson till GP. Texten uppdateras..

DN - 14 apr 19 kl. 17:53

Skådespelaren Bibi Andersson är död

Skådespelaren Bibi Andersson är död, rapporterar GP. Hon blev 83 år..

Expressen - 14 apr 19 kl. 17:51

Skådespelaren Bibi Andersson är död

Skådespelaren Bibi Andersson har dött i dag, det bekräftar regissören och vännen Christina Olofson för GP..

Helsingborgs Dagblad - 14 apr 19 kl. 17:55

Bibi Andersson har dött

Skådespelaren Bibi Andersson har avlidit, bekräftar hennes vän Christina Olofson..

Helsingborgs Dagblad - 14 apr 19 kl. 18:07

Bibi Andersson är död

Hon började sin filmkarriär som 15-åring i en reklamfilm av Ingmar Bergman. Snart kom Bibi Andersson att bli en av svensk film och teaters verkliga fixstjärnor. Nu har hon gått ur tiden, 83 år gammal.

Sydsvenskan - 14 apr 19 kl. 18:07

Bibi Andersson är död

Hon började sin filmkarriär som 15-åring i en reklamfilm av Ingmar Bergman. Snart kom Bibi Andersson att bli en av svensk film och teaters verkliga fixstjärnor. Nu har hon gått ur tiden, 83 år gammal.

Barometern - 14 apr 19 kl. 17:59

Bibi Andersson död

Skådespelaren Bibi Andersson har avlidit, uppger regissören Christina Olofson för Göteborgs-Posten..

Fler nyheter från SVT

SVT - 16 timmar sedan

Tim ”Avicii” Bergling hyllas – ett år efter sin död

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings död hyllas hans minne över hela världen. – Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju..

SVT - Igår: 06:00

Populärkulturella påskägg som inte innehåller godis

Dekorerade ägg fyllda med godis är något vi sedan länge gömt och letat efter under påsken. Men påskägg är också ett fenomen inom populärkulturen i form av gömda referenser och meddelanden i filmer, på internet och i tv- och datorspel. Kulturnyheterna listar några favoriter bland kulturvärldens påskägg..

SVT - Igår: 06:00

Recension: ”En lös lyra som Redford kan smacka in i krysset”

En rånarjakt i rollatorfart och Robert Redfords sorti från filmbranschen. Trots starka skådespelarinsatser är filmen Den siste gentlemannen om den världsfrånvänt charmige yrkesförbrytaren Forrest Tucker en rätt lam lyra, tycker Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin..

SVT - Igår: 06:00

Recension: ”Ett colombianskt vendettadrama om traditionernas död”

En suggestiv, vacker och oförutsägbar historia som berättar om västerlandets intrång och ödeläggande av urbefolkningens liv. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin transporteras, med filmen Birds of passage, långt bortom sin cineastiska säkerhetszon..

SVT - I förrgår: 20:17

Sexsekthärva blir HBO-dokumentär

I början av april erkände skådespelaren Allison Mack, mest känd för sin roll i Stålmannen-serien Smallville, att hon var involverad i sexsekten NXVIM (uttalas Nexium). Nu ska sekten skildras i en dokumentär av HBO..

SVT - I förrgår: 11:39

Nu presenteras de nominerade till Guldpalmen 2019

I mitten av maj är det dags för den 72:a upplagan av filmfestivalen i Cannes. Under torsdagen presenteras de nominerade för festivalens prestigefulla filmpris La Palme d'or, Guldpalmen. Förra året gick utmärkelsen till Hirokazu Kore-eda för filmen Shoplifters.

SVT - I förrgår: 09:50

”Bridesmaids”-duo gör ny komedi

Åtta år efter ”Bridesmaids”-succén återförenas Kristen Wiig och Annie Mumolo för en ny film. ”Barb and Star go to Vista del Mar” får premiär nästa år..

SVT - I förrgår: 09:00

Pressfrihetsindex för 2019: Färre trygga länder för journalister

Sverige halkar ned till tredje plats och antalet länder där journalister kan arbeta i säkerhet blir allt färre. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2019 som presenterades under torsdagen..

SVT - I förrgår: 08:27

”Ett manifest för svart, afroamerikansk kultur”

I den nya Netflix-dokumentären Homecoming visar världsstjärnan Beyoncé sig från sin mest storslagna sida musikaliskt. Hon har inte bara kommit att bli en av de mäktigaste inom popgenren. Hon är också en stark röst för den afroamerikanska rörelsen, det menar journalisten Amie Bramme Sey..

SVT - I förrgår: 07:27

Notre-Dame får en halv miljon euro av Assassins creed-skapare

Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar i Unity från 2014 kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig del..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.