Sydsvenskan > IT

Friday, 19 April, 18:23

Sydsvenskan - 14 apr 19 kl. 15:24

Plantor med anrika rötter bytte ägareHundratals samlades för att byta växter under söndagen..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Plantormed , anrika, rötter, bytte, ägare
Skånskan - 14 apr 19 kl. 18:52

Ivriga gröna fingrar bytte sticklingar

Malmö På söndagen fylldes källaren på Malmöhus av både gröna fingrar och blad när museets sticklingbytardag drog igång.Som myror till stacken, upp och ner för den gamla trappen till källaren från borggården, konkades lådor fyllda till bredden med växtlighet. Ett fyrtiotal personer sökte sig på söndagen till museet för att byta växter med varandra.

Kristianstadsbladet - 27 jul 18 kl. 06:00

Torkan fortsätter – upp mot 100 000 plantor kasserade

Planteringen av ny skog fick stoppas tidigare än normalt på grund av ökad brandrisk. Södra Skog i Broby har fått kassera upp mot 100 000 plantor. Men än så länge har de plantor som hann sättas klarat sig bra..

Västerbottens Folkblad - 05 nov 13 kl. 23:03

Anrika konditoriet har sålts igen

I fredags bytte anrika konditoriet ”Stenmans” ägare. Nu är det två andra makar, Mats och Susanna Öhrman, som står bakom disken i stället för Mona och Fredrik Malmbo. – Det här blir en nystart i livet, säger Mats Öhrman..

Kristianstadsbladet - 08 jun 18 kl. 23:04

"Släggan” slog till i det anrika derbyt

Åhus IF-tränaren Mats Johansson bytte in sig själv och hade planer på att stänga det anrika derbyt på Yngsjö IP. Men han fick aldrig chansen – i stället blev det Kristoffer ”Släggan” Persson som spikade resultatet till 2–2. – Vi var tillräckligt bra för att vinna, men som det blev får vi vara nöjda med oavgjort, säger Yngsjö-forwarden.

YLE - 31 okt 16 kl. 10:23

Älgen bytte matvanor - nu smakar också granen

Älgstammen förstör granbeståndet varnar skogsägare. Enligt Finlands skogscentral har älgarna under de senaste åren ändrat sina matvanor och äter nu också gran trots att de tidigare i allmänhet lämnat granarna i fred. Skogsägare har under en längre tid odlat gran också på mark som passar bäst för björk eller tall, eftersom granarna fått växa ostört från älgen.

Sydsvenskan - 27 okt 13 kl. 06:30

Kan jag ta bort rötter från hibiskusen?

Fråga: Jag har en gammal (minst 30 år) inomhushibiskus, som står i uterummet under sommarhalvåret och blommar alldeles överdådigt. Den stora krukan, som den står i, är knappt hanterbar och full av rötter. Har försökt dela den, men det är omöjligt.

Skånskan - 19 maj 18 kl. 18:00

Dialoger ska få anrika Lunden på fötter igen

KÅGERÖD Nu börjar planeringen på allvar hur anrika Kågerödslund i Kågeröd ska byggas upp igen.
– Det ska bli spännande. Byborna värnar om sin samlingsplats och vi kommer säkert att få många goda idéer och ingångar, säger Fredrik Jönsson som sitter med i den kommitté som ska föra skeppet i hamn.

Corren - 19 jun 17 kl. 21:17

Bytte Glasgow mot Boxholm

Steget från en av Storbritanniens mest anrika konstskolor till lilla Boxholm kan tyckas långt för en ambitiös ung konstnär..

DN - 15 maj 18 kl. 15:04

Gustavsbergs anrika lokaler väntas säljas trots protester

Striden om de anrika keramikverkstäderna i Gustavsberg tycks sluta med utförsäljning. I morgon onsdag väntas kommunfullmäktige klubba igenom beslutet. Protesterna fortsätter dock..

DI - 25 maj 18 kl. 22:07

Trenden: Anrika bankpalats blir lyxhotell

Bankkontoren fortsätter att bomma igen i rasande takt. Men vad händer med de ofta anrika och pampiga lokalerna efter att tjänstemännen har lämnat bygget?.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Mustonen vill bli en vinnare: ”Vore grymt”

Pappa blev blåst på en titel för knappt en vecka sedan – nu ska i stället sonen fixa guldglans över familjen. – Det vore grymt. Vi vill inte ha en till finalförlust, säger Frölundaforwarden Joel Mustonen, 26 år, inför SM-finalserien mot Djurgården.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dahlin tackar nej till VM

Rasmus Dahlin tackar nej till spel för Tre Kronor vid VM i Slovakien i maj, meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Hasselborg går utanför sin ”comfort zone”

OS-guldskippern Anna Hasselborg lämnar sitt lag för att spela VM i mixeddubbel. Men det är ingen ny OS-satsning på gång. – Vi gör det här för att bli bättre curlingspelare, säger hon.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Brynäs guldduo återförenas i Leksand

Roger Melin och Gunnar Persson förde Brynäs till SM-guld 1999. Nu blir Persson Melins assisterande när Leksand är tillbaka i SHL. Persson, som senast var huvudtränare i Borås, har skrivit på för ett år.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Person befaras ha brunnit inne i villabrand

En villa i Frötuna utanför Norrtälje i Stockholms län totalförstördes efter en brand under skärtorsdagen. En person som är skriven på adressen saknas fortfarande. – Vi är oroliga för att en man i 50-årsåldern kan ha brunnit inne, säger Ingela Claesson v.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Festivalspelningar för The Magnettes

Pajaladuon The Magnettes packar väskorna i sommar och ger sig ut på festivalspelningar i Sverige och Europa. De svenska datumen är Borås Pride den 28 juni, Kalix och Sommarfesten den 20 juli samt Live at Heart i Örebro den 4–7 september. The Magnettes,.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Fortsatt kris en månad efter cyklonen

En månad efter cyklonkatastrofen är hjälpbehovet i sydöstra Afrika fortfarande stort. Nu ökar Sverige stödet med tiotals biståndsmiljoner. Sven-Olov Sjöqvist från MSB var bland de första svenskarna på plats i hårt drabbade staden Beira.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Föreningsrepresentanter prisades för sina insatser

Stipendierna delas ut av för att visa uppskattning till de som bidrar till föreningslivet..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

En fluga som gör bär förnär

Den så kallade suzukiflugans utbredning oroar alltfler bärodlare, rapporterar P4 Sörmland. Skadeinsekten har tidigare setts i Skåne men har nu tagit sig så långt norr ut som till Mälardalen. Flugan lägger ägg i bär och frukt, vilket leder till ett mylle.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Pekka skrev hockeyhistoria: ”Jag var 30 år för tidig”

Jobbar på fabrik utanför Piteå – en av huvudpersonerna i SVT:s serie om hockeyns historia..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.