DN > Nyheter

Monday, 22 April, 15:05

DN - 14 apr 19 kl. 07:30

Herr B ryggar inte för att hylla bibliotekens bästa sidorKåseri. I dag strövar hela himla halvklotets populäraste kåsör (nåja) runt på en magisk och otidsenlig plats – dit man är välkommen utan att köpa något, utan att vara någon och utan att tro på något särskilt. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

615 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HerrB , ryggarinte för att , hylla, bibliotekensbästa , sidor
Kristianstadsbladet - 20 jan 13 kl. 14:52

Dylan inbjuden att hylla Dylan


Bob Dylan har bjudits in att hylla poeten Dylan Thomas för att markera dennes hundraårsdag nästa år. Firandet ska äga rum i Thomas födelsestad Swansea i Wales. Enligt politikern Geraint Davies, som personligen bjudit in Dylan, är förhoppningen att han ska införliva Thomas texter i sin egen musik.

YLE - 14 mar 14 kl. 03:48

Sociala medier en viktig del av bibliotekens vardag

Sociala medier har blivit ett viktigt del av kommunikationen på flera fronter idag. En av de instanser som modigt börjat använda sig av sociala medier i sin verksamhet är biblioteken. En av orsakerna att sociala medier blivit en viktig del av biblioteksarbetet, är att man inom biblioteken har en lång tradition av att använda sig av olika datasystem.

SR - 02 okt 17 kl. 06:00

Ny app för bibliotekens ljudböcker

En ny app som släpptes under Bokmässan i Göteborg i helgen ska göra det enklare att låna och lyssna på bibliotekens utbud av ljudböcker. Kommersiella ljudboksappar finns det gott om, och den nya satsningen väcker frågor om konkurrens på marknaden. Samtidigt hör det till bibliotekens uppgift att finnas där användarna är, säger Eva Houltzén, vd på Axiell Media som tagit fram appen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här vänder SD ryggen mot EU-parlamentetMöttes av vända ryggar runt om i landet

Almedalsveckan pågår för fullt i Visby, och det är lätt att glömma bort politiken på annat håll. I EU är dock arbetet i full gång efter vårens omskrivna val. Under öppnandet av Europaparlamentet valde Sverigedemokraternas ledamöter att vända ryggen till.

Skånskan - 11 apr 16 kl. 15:58

Hylla Hellsing med sång

SVEDALA På onsdag den 13 april hyllas författaren Lennart Hellsing på Svedala bibliotek klockan 14-17.
Efter förskolan och skolan hälsas alla barn välkomna hit för att sjunga om herr Gurka och krakel Spektakel med mera.
Det blir musik, sagostund och pyssel samt fika till självkostnadspris..

BT - 17 dec 14 kl. 16:06

Nya protester: "Shalom herr talman"

Flera riksdagsledamöter markerar mot andre vice talman Björn Söder (SD) genom att tilltala honom på andra språk. – Shalom, herr talman, sade Karin Rågsjö (V). Häromdagen vägrade Rossana Dinamarca (V) att säga "herr talman" när hon inledde sitt anförande.

Kristianstadsbladet - 15 sep 12 kl. 06:30

Tre röster om bibliotekens roll

Foto: Scanpix
Läsambassadör Johan Unenges debattartikel i onsdags om behoven av att förändra biblioteken har väckt reaktioner. I dag publicerar vi tre repliker.
Diskussionen om bibliotekens och bibliotekariernas roll välkomnas, men i en högt arbetsbelastande verklighet görs redan mycket av det som Unenge efterlyser.

Regeringen - 03 jun 14 kl. 16:16

Seminarium om bibliotekens roll för litteratur- och läsfrämjande

Tisdagen den 3 juni arrangerar Kulturdepartementet tillsammans med Svensk biblioteksförening ett halvdagsseminarium om bibliotekens roll för litteratur- och läsfrämjande. På seminariet talar bland andra företrädare för forskarvärlden och från biblioteksväsendet, samt kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och generalsekreteraren för Svensk biblioteksförening, Niclas Lindberg. Seminariet direktsänds.

YLE - 27 aug 14 kl. 06:00

Javisst, herr minister?

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut? Jag menar beslut som på riktigt ändrar samhället. Inte bara sådana som ser ut att göra det.

YLE - 27 aug 14 kl. 06:00

Patrik Schauman: Javisst, herr minister?

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut? Jag menar beslut som på riktigt ändrar samhället. Inte bara sådana som ser ut att göra det.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Ny storseger för Hasselborg och Eriksson

Det blev en tredje storseger på raken för de svenska curlingspelarna Anna Hasselborg och Oskar Eriksson vid mixeddubbel-VM i norska Stavanger..

DN - 2 timmar sedan

Ny explosion på måndagen i Sri Lanka – i skåpbil vid kyrka

En explosion har skett i en skåpbil intill en kyrka i Colombo, enligt nyhetsbyrån Reuters. Polisens bombgrupp höll på att desarmera en bomb när explosionen inträffade. .

DN - 9 timmar sedan

Så klarar en människa att springa 67 timmar i sträck

Frågan man måste ställa sig är om Johan Steene är riktigt klok. Eller hur tänker man om en 45-åring som springer minst två mil sju dagar i veckan, som vunnit ett lopp i USA där han sprang i 67 timmar och 50 minuter och vars ultimata dröm är att klara ett långlopp i oländig terräng i den amerikanska södern som bygger på Martin Luthers Kings mördares rymningsförsök. – Det handlar om att skala bort allting som man tar för givet, beskriver han själv sitt löpande..

DN - 15 timmar sedan

Saudiarabien ger Sudan mångmiljardhjälp

Saudiarabien och Förenade arabemiraten utlovar nu motsvarande 28 miljarder kronor i hjälp till Sudan. Samtidigt har samtalen mellan de protesterande och militärrådet i Sudan brutit samman..

DN - 15 timmar sedan

Ny valomgång väntar i Nordmakedonien

Stevo Pendarovski vinner den första omgången i presidentvalet i Nordmakedonien, tätt följd av sin huvudmotståndare Gordana Siljanovska-Davkova. En andra omgång väntar i maj då ingen av kandidaterna får över 50 procent av rösterna..

DN - 18 timmar sedan

Khalili tvåmålsskytt i sin första match från start

Hammarby tog sin första seger i allsvenskan den här säsongen. Imad Khalili gjorde sin första match från start den här säsongen och blev tvåmålsskytt.  – Det är alltid skönt att få göra mål och spela, säger Khalili.

DN - 23 timmar sedan

Swedish House Mafia i dubbla konstprojekt

Den återuppståndna svenska housetrion Swedish House Mafia är aktuell med två nya konstprojekt. Dels med en utställning på Fotografiska. Dels med en ny version av gruppens hit ”One”, där kompositören Jacob Mühlrad gjort en symfonisk tolkning av låten..

DN - Igår: 12:23

Anlade hus till havs – kan få dödsstraff i Thailand

En amerikansk medborgare och hans thailändska flickvän hade en tanke om att bo i ett flytande hus ute till havs utanför Thailands kust. Det gillade inte myndigheterna i landet och paret riskerar nu att dömas till döden..

DN - Igår: 09:55

Hunden Scobi sköts två gånger på gatan i Sarajevo – har nu fått ett hem i Vallentuna

Sara hittade Scobi via en förmedlingssida på Facebook. Hon föll direkt för hunden från Sarajevo och bestämde sig för att adoptera honom. Under veterinärbesiktningen hittades två knölar på Scobi som först antogs vara tumörer men som senare visade sig vara kulor från ett hagelgevär och en pistol.

DN - Igår: 06:06

Boende oroade för Microsofts intåg: ”Vi blir kolonialiserade”

Flera globala it-företag planerar att börja bygga serverhallar för internettjänster i södra Norrland. Lokalpolitikerna tar emot etableringarna med öppna armar, men ett motstånd har också börjat organiseras mot de nya energislukarna.  – Vi blir kolonialiserade, säger Kari Littmark-Sahlin, som själv bor nära en av platserna där Microsoft ska börja bygga.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.