DN > Ekonomi

Monday, 22 April, 15:04

DN - 14 apr 19 kl. 07:30

Rekordmånga kvinnor till byggbranschenStor ökning av antalet kvinnor som utbildar sig inom samhällsbyggnad och byggteknik..
Läs mer på DN

Dela artikeln

632 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, kvinnortill , byggbranschen
YLE - 02 mar 17 kl. 17:58

Rekordmånga kvinnor vill göra frivillig militärtjänst

Rekordmånga kvinnor har sökt till den frivilliga militärtjänsten. Antalet ansökningar överskred för första gången tusen. Sammanlagt 1 126 kvinnor sökte i år till den frivilliga militärtjänsten.

HBL - 06 mar 14 kl. 10:30

Rekordmånga kvinnor sökte till militärtjänst

Rekordmånga kvinnor, det vill säga 818, sökte till den frivilliga militärtjänsten för kvinnor i år, meddelar armén. Det tidigare rekordet är från 1995 då det blev möjligt för kvinnor att göra frivillig militärtjänst. Då ville 793 göra det.

YLE - 15 aug 17 kl. 15:07

Rekordmånga kvinnor på kommunernas ordförandeposter

Rekordmånga kvinnor har valts som ordförande i kommunfullmäktige, meddelar Finlands kommunförbund. Av ordförandena är nu 39 procent kvinnor, vilket är 11 procentenheter mer än under den förra mandatperioden. - Kvinnornas andel av ordförandena har ökat oavbrutet sedan år 1993.

SVT - 19 jun 17 kl. 02:36

Rekordmånga kvinnor tar plats i parlamentet

Frankrike har röstat in rekordmånga kvinnor i parlamentet. Främst sker det tack vare president Emmanuel Macrons beslut om hälften kvinnor bland kandidaterna från La république en marche (LREM)..

DN - 07 nov 18 kl. 08:07

Rekordmånga kvinnor tar plats i representanthuset

Det ser ut som om rekordmånga kvinnor tar plats i representanthuset. Med internationella mått mätt blir andelen dock fortfarande inte särskilt imponerande. Även i andra delar av USA:s mellanårsval gör kvinnor inbrytningar..

DI - 07 nov 18 kl. 08:23

Rekordmånga kvinnor i nya kongressen

Det blir rekordmånga kvinnor i den nya kongressen efter tisdagens val. Det konstaterar sajten Politico. .

SVT - 26 jan 19 kl. 16:51

Rekordmånga kvinnor vill utmana Trump

Är USA redo för en kvinnlig president? Det är i alla fall rekordmånga kvinnor som ställer upp i racet för att bli Demokraternas kandidat i presidentvalet 2020. Här är några av dem..

YLE - 07 jul 14 kl. 15:59

Rekordmånga kvinnor rycker in

Nästan trettontusen beväringar inleder sin militärtjänst i dag. I år är mängden kvinnor större än någonsin tidigare. Trots det väljer få kvinnor att göra karriär inom det militära.

YLE - 11 maj 17 kl. 04:45

Rekordmånga kvinnor i börsbolagens styrelser

Det finns nu fler kvinnor än någonsin tidigare i de finländska börsbolagens styrelser, uppger Centralhandelskammaren. I vår stiger andelen kvinnliga styrelsemedlemmar från 25 till 27 procent när det gäller alla finländska börsbolag, och till 33 procent om man bara räknar de största börsbolagen. Det har gått framåt en hel del under de senaste tio åren för år 2008 var andelen kvinnor i bolagsstyrelserna bara 12 procent.

SvD - 07 okt 15 kl. 22:24

SCB: Rekordmånga kvinnor utvandrar

Aldrig förr har så många kvinnor flyttat från Sverige som under 2014. Historiskt ligger utvandringen på fortsatt hög nivå, visar färska siffror från SCB..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Danskarna som dog i Sri Lanka barn till känd företagare

De tre danska medborgare som dog i sprängdåden mot hotell och kyrkor i Sri Lanka på söndagen var syskon, och barn till den danske miljardären och företagaren Anders Holch Povlsen och hans hustru Anne Holch Povlsen..

DN - 7 timmar sedan

Resor till Sri Lanka får bokas om

De svenska resebolagen har haft kontakt med alla sina svenska resenärer på Sri Lanka. Och de som har inbokade resor till landet med Ving den närmaste tiden har fått möjlighet att boka om sina resor..

DN - I förrgår: 18:23

Nya rökförbudet delar krogbranschen

I december förra året tog riksdagen ett beslut som har väckt starka känslor i restaurangvärlden. En ny tobakslag träder i kraft vilket innebär att det blir förbjudet att röka på flera allmänna platser. Bland annat idrottsplatser, lekplatser, perronger samt uteserveringar.

DN - 19 apr 19 kl. 11:33

Polisen tar till ”full styrka” för att hindra klimatprotest på Heathrow

Klimataktivister planerar att blockera flygtrafiken på Londons jätteflygplats Heathrow på långfredagen. Inrikesministern fördömer alla demonstranter som ”går utanför lagen” och ger polisen rätt att använda sin ”fulla styrka”..

DN - 17 apr 19 kl. 07:43

Slopad vinstdelning till personalen lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

DN - 16 apr 19 kl. 10:28

Oro hos Swedbanks kunder efter penningtvättsskandalen

Turbulensen kring penningtvättsskandalen har skapat oro hos Swedbanks kunder. Nu har banken skickat ut ett meddelande till kunderna.  – Vi har sett att frågorna från kunder har ökat i alla kanaler under de senaste veckorna, säger Swedbanks presschef Unni Jerndal..

DN - 15 apr 19 kl. 05:00

Kina planerar att skicka ut tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden

Kina planerar att skicka ut mer än tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden, enligt ett dokument från det styrande Kommunistpartiet. Studenter kommer att kallas för att resa i väg och bo i byar under sina sommarlov, men hur de ska övertalas att ställa upp frivilligt är oklart.  Metoden liknar den som folkrepublikens grundare Mao Zedong använde under kulturrevolutionen för 50 år sedan..

DN - 14 apr 19 kl. 14:00

Kundstorm mot Postnord: ”Paket tog 77 dagar”

Försenade leveranser, returnerade paket och oskäliga avgifter. Hos Konsumentverket och ARN ökade anmälningarna mot Postnord kraftigt i fjol. – Det är såklart inte en positiv trend, säger Emma Riblom, kommunikationschef för krisföretaget vars vd i veckan byttes ut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.