Sydsvenskan > IT

Friday, 19 April, 18:51

Sydsvenskan - 13 apr 19 kl. 11:00

Hon vill visa upp sparris, äpplen och päror för hela världenHennes jobb är att sätta Skåne på den gastronomiska världskartan..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

79 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon vill visaupp , sparris, äpplenoch , pärorför , hela världen
Helsingborgs Dagblad - 13 apr 19 kl. 11:00

Hon vill visa upp sparris, äpplen och päror för hela världen

Hennes jobb är att sätta Skåne på den gastronomiska världskartan..

DN - 12 apr 18 kl. 09:00

Grillad sparris med grönkålsröra

Jag älskar grillad sparris med gröna röror. Jag gör rörorna på liknande sätt av svartkål, broccoli eller som här med jättenyttig grönkål. Gör inte misstaget att köpa hackad färsk grönkål i påse, det blir otroligt pilligt att repa bort de grova stjälkbitarna.

Skånskan - 21 feb 17 kl. 01:00

Me­lo­di­fes­ti­valen är väl inte ett ter­ror­at­ten­tat?

ERWP.fif(1)Vet Do­nald Trump var Sve­ri­ge ligger? I val­rö­rel­sen lär han ha sagt att han här­stammar från Sve­ri­ge.

DI - 03 sep 14 kl. 09:58

Netflix ror hem historisk deal

Netflix har köpt de exklusiva rättigheterna att visa Warners Bros kommande serie om Batman, Gotham. Det är första gången någonsin som Netflix tecknat ett avtal med en studio om att få rättigheterna till samtliga marknader globalt..

UNT - 07 aug 18 kl. 11:00

Ror för att visa klimatförändringar

Förra året startade äventyrarna Sören Kjellkvist och Glenn Mattsing en havsrodd kring Svalbard..

Kristianstadsbladet - 01 nov 12 kl. 10:32

Ett farväl till barndomen

Cilla Naumann är en av årets fyra Augustnominerade skönlitterära författare. Hon skrev stora delar av romanen ?Springa med åror?

Skånskan - 13 apr 16 kl. 01:00

”Följ pengarna” bra me­tod även mot ter­ro­rism

Opinion Skat­te­ver­ket vill gär­na bi­dra i kampen mot ter­ro­rismen. Kan­ske har myn­dig­heten väl så goda möj­lig­heter som Säpo och po­lisen
Se­dan en tid ar­betar Skat­te­ver­ket med att för­söka spåra pengar som kan miss­tänkas ska komma till an­vändning i ter­ror­sam­man­hang. De granskar sär­skilt per­soner som är miss­tänkta för sam­rö­re med ter­ro­rister.

Skånskan - 11 feb 17 kl. 01:00

En ma­giker och siffertrixare

ERWP.fif(2)Få män­ni­skor har möj­lig­het att för­ändra världen, och ännu fär­re gör det. En av dem som gjorde det är ny­li­gen bort­gång­ne, sörjde och sak­nade Hans Ros­ling.

HBL - 03 maj 14 kl. 07:37

Ny skärgårdskrog i Barösund gamla skola

Utsålt på valborgsaftonen, första maj och mors dag! Bättre start kunde krögarparet i den gamla skolan i Barösund inte ha fått.– Jag tror att båtfolk och sommargäster har saknat ett ställe som Restaurang Scola på vägen mellan Hangö och Helsingfors, säger Linda Hellström-Pasanen.

Skånskan - 22 jun 16 kl. 14:00

Att bomba el­ler inte bomba

Krönika Drygt fem­tio ame­ri­kanska di­plo­mater som har ar­betat med Sy­ri­en­frå­gan har skrivit un­der en pro­test­skri­vel­se i ut­ri­kes­mi­ni­ste­ri­ets ”miss­nö­jes­ka­nal”. Möj­lig­heten att göra in­vänd­ningar utan re­pres­sa­lier el­ler att käl­lan skulle ef­ter­forskas av över­ord­nade kom un­der Vi­et­nam­kri­get. De ifrå­ga­sätter att ad­mi­nist­ra­tionen inte har agerat mer ag­gres­sivt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Urspårat tåg kan rasa ner på hus

Ett timmertåg spårade ur i Ånge vid 17-tiden på fredagen. Nu är området avspärrat eftersom tåget kan rasa ner. – Det är loket som spårat ur.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Mustonen vill bli en vinnare: ”Vore grymt”

Pappa blev blåst på en titel för knappt en vecka sedan – nu ska i stället sonen fixa guldglans över familjen. – Det vore grymt. Vi vill inte ha en till finalförlust, säger Frölundaforwarden Joel Mustonen, 26 år, inför SM-finalserien mot Djurgården.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dahlin tackar nej till VM

Rasmus Dahlin tackar nej till spel för Tre Kronor vid VM i Slovakien i maj, meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Hasselborg går utanför sin ”comfort zone”

OS-guldskippern Anna Hasselborg lämnar sitt lag för att spela VM i mixeddubbel. Men det är ingen ny OS-satsning på gång. – Vi gör det här för att bli bättre curlingspelare, säger hon.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Brynäs guldduo återförenas i Leksand

Roger Melin och Gunnar Persson förde Brynäs till SM-guld 1999. Nu blir Persson Melins assisterande när Leksand är tillbaka i SHL. Persson, som senast var huvudtränare i Borås, har skrivit på för ett år.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Person befaras ha brunnit inne i villabrand

En villa i Frötuna utanför Norrtälje i Stockholms län totalförstördes efter en brand under skärtorsdagen. En person som är skriven på adressen saknas fortfarande. – Vi är oroliga för att en man i 50-årsåldern kan ha brunnit inne, säger Ingela Claesson v.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Festivalspelningar för The Magnettes

Pajaladuon The Magnettes packar väskorna i sommar och ger sig ut på festivalspelningar i Sverige och Europa. De svenska datumen är Borås Pride den 28 juni, Kalix och Sommarfesten den 20 juli samt Live at Heart i Örebro den 4–7 september. The Magnettes,.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Fortsatt kris en månad efter cyklonen

En månad efter cyklonkatastrofen är hjälpbehovet i sydöstra Afrika fortfarande stort. Nu ökar Sverige stödet med tiotals biståndsmiljoner. Sven-Olov Sjöqvist från MSB var bland de första svenskarna på plats i hårt drabbade staden Beira.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Föreningsrepresentanter prisades för sina insatser

Stipendierna delas ut av för att visa uppskattning till de som bidrar till föreningslivet..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

En fluga som gör bär förnär

Den så kallade suzukiflugans utbredning oroar alltfler bärodlare, rapporterar P4 Sörmland. Skadeinsekten har tidigare setts i Skåne men har nu tagit sig så långt norr ut som till Mälardalen. Flugan lägger ägg i bär och frukt, vilket leder till ett mylle.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.