Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 21 April, 07:04

Cornucopia - 13 apr 19 kl. 09:05

Så lite påverkas Spiltan Högräntefond av en konkurs i Oscar PropertiesSpiltan Fonder har accepterat en förlängning av Oscar Properties (OP) obligationslån. Hur mycket skulle en konkurs i OP påverka fonden Spiltan Högräntefond påverkas av det?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Spiltan Högräntefond, Oscar Properties, Fonder, OP, Spiltan Fonder, Tornen, Norra Tornet, Stockholms, Konkurser, Utöver, Spiltan, Mangold, Lars Lönnquist, Lönnquist, Högräntefond, Gasklockan, LönnqvistOm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , lite, påverkas, Spiltan, Högräntefondav en , konkursi , Oscar Properties
DN - 18 nov 18 kl. 14:19

Så mycket – och lite – påverkas priserna under Black Friday

Julen är e-handelns viktigaste tid. Men julklappsköpens fällor är många och en del produkter blir snarare dyrare än vanligt under rean. – Det har blivit viktigare för kunderna att vara noggranna och göra sin research, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på jämförelsesajten Prisjakt.

YLE - 21 jan 15 kl. 16:45

Rapport: Grundvattnet påverkas mest av Rudus planer i Joddböle i Ingå

Miljökonsekvensbeskrivningen för företaget Rudus planer på att utvidga sin bergsbrytning i Joddböle i Ingå är nu klar. I det stora hela visar bedömingen på rätt liten miljöinverkan, men till vissa delar kan grundvattennivån påverkas betydligt. Det är konsultföretaget Pöyry som har undersökt hur en utvidgning av bergsbrytningen påverkar miljön.

YLE - 11 jan 16 kl. 05:23

Med skarven som granne - hur påverkas befolkningen?

Fiskare gillar dem inte, villaborna gillar dem inte och lokalbefolkningen gillar dem inte. Skarvarna som häckar på Majsagrundet i Kantlax är just nu föremål för ett forskningsprojekt. I projektet tar man fasta på hur befolkningen påverkas av att ha skarven så nära inpå.

YLE - 22 dec 15 kl. 13:43

DN: Svenska sillburkar innehåller för lite sill

Samtliga svenska sillburkar innehåller för lite sill, och senapssillen är för sladdrig och liten. Det här visar Dagens Nyheters stickprov på svenska sillmärken inför julen. Dagens Nyheter har gjort stickprov på burkar med olika sorters inlagd sill av olika tillverkare.

UNT - 05 apr 12 kl. 17:34

Påsken firas i spiltan

Huvud, hjärta, hand och hälsa. Det är ledorden för de barn som firar påsklov på Årsta 4H-klubb. Men för vissa låter mantrat lite annorlunda..

Kristianstadsbladet - 19 maj 14 kl. 22:57

Mårts oroad över att domare påverkas

Förbundskapten Pär Mårts ser fram emot en eventuell kvartsfinal mot hemmanationen Vitryssland i ishockey-VM.Men han oroas lite över att domarna ska påverkas av hemmapubliken.
- De är människor de också, säger Mårts efter Sveriges 5-1-seger mot Italien i sista gruppspelsmatchen.

Trelleborgs Allehanda - 19 maj 14 kl. 22:57

Mårts oroad över att domare påverkas

Förbundskapten Pär Mårts ser fram emot en eventuell kvartsfinal mot hemmanationen Vitryssland i ishockey-VM.Men han oroas lite över att domarna ska påverkas av hemmapubliken.
- De är människor de också, säger Mårts efter Sveriges 5-1-seger mot Italien i sista gruppspelsmatchen.

Dagensanalys.se - 26 maj 16 kl. 17:21

Så här påverkas du av Googles senaste ändringar

Googles värld står inte stilla och på sin årliga konferens ”Google Performance Summit for AdWords” lanserade Google flera nyheter.  I den här artikeln får du som köpare av Adwords veta hur ändringarna direkt påverkar ditt arbete. Samtidigt som Google introducerade annonser i kartsök ändrades även en hel del i AdWords som att det nu är 50 % större annonsutrymmet för varje AdWords-annons.

YA - 29 sep 13 kl. 19:46

"Lite bredare?och lite mer för varje år"

Foto: Matz Jönsson
Gratis korv, agility och traktorer. Årets Sjöbodagar bjöd på aktivteter för både stora och små besökare. ?

BT - 26 apr 13 kl. 08:10

Äldrevården kan påverkas av strejken

Även äldreomsorgen i Borås kan påverkas av Kommunals strejk. I varslet ingår en nyanställningsblockad. ?

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Ryssland överväger skrota sitt hangarfartyg - finns ingen torrdocka

Kreml-godkända Isvestija rapporterar att Ryssland nu överväger att skrota sitt skadade hangarfartyg Amiral Kuznetsov, som skadades när den enda ryska torrdockan i Murmansk som kunde ta skeppet och de stora robotslagkryssarna i Orlan-klassen totalhavererade i höstas. Fartyget saknar bland annat propellrar, som inte kan monteras tillbaka utan en enorm torrdocka.
Robotslagkryssaren RFS Peter den Store och kärnvapenubåten RFS Dimitrij Donskoj på redden vid Kronstadt utanför S:t Petersburg i Leningrads militärområde.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Uppföljning ränteplaceringar - stora skillnader mellan förvaltare och fonder

Dags för en kort uppföljning av tidigare ränteplaceringar av likvider för att diversifiera bort från kronan. Ska man summera så känns det anekdotiskt som utfallet skiljer mer mellan förvaltare och fonder inom ränteplaceringar än inom aktier.
Aktuellt läge.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Risk för torka i år igen? Hur klarar jordbruket ett år till?

Anekdotiskt är det redan torrare ute i markerna i år än det var förra året. Här i Sveriges regnigaste område har det inte kommit en droppe sedan 27:e mars, och inget riktigt regn sedan den 17:e mars. Dock menar SMHI att nulägesbilden för vatten per 15:e april är normal, men det råder risk för gräs- och skogsbrand.

Cornucopia - Igår: 15:16

Fredagsmys: Game of Whisky

Dags för lite fredagsmys. Och nu när Game of Thrones-hysterin har kopplat sitt grepp om västvärlden, så blir det ju extra müsigt med Game of Whisky så här på fredagseftermiddagen.
A Game of Whisky.

Cornucopia - Igår: 12:47

Prepping: "Värt sin vikt i guld" - hygienprepping

"Det enda som är värt sin viktig i guld, är guld." - FerfalSå vad är det som kommer skilja armageddon från civilisationen, när den där totala samhällskollapsen (som aldrig) inträffar slår till. Är det alla vapenägare, som står i vartenda gatuhörn och försöker växla till sig något av värde mot sina tonvis med ammunition de preppat?

Cornucopia - Igår: 09:09

När infördes alla dessa lov i skolan?

Just nu är det den kristna högtiden påsk och därför är det påsklov denna eller nästa vecka i skolorna runt om i landet. Men när infördes alla dessa lov man numera har i skolan?
Universitetet i Wien från vinterns föreläsning får väl illustrera detta.

Cornucopia - I förrgår: 15:39

Bostadspriserna svagt upp i mars

"Nu vänder det!"Mars månads bostadsprisstatistik från Valueguard visar på svagt stigande priser säsongsmässigt. Mars har historiskt varit en stark månad för bostadspriserna, men även om de steg var det under medel, och således svagt.

Cornucopia - I förrgår: 11:04

Nytt börsrekord för totalavkastningsindex

Stockholmsbörsens totalavkastningsindex SIXPRX, dvs med återinvesterade utdelningar, har slagit börsrekord igår och idag.
Dagschart OMXSPI. Jag har ingen feed med SIXPRX eller SIXRX.

Cornucopia - I förrgår: 07:57

Fossilgaskraftverk i Malmö stängs - elbrist hotar

På grund av regeringens skattehöjningar på fossilkraftverk har E.On beslutat att stänga fossilgaskraftveärmeverket Heleneholmsverket i Malmö. Detta kan leda till elbrist i Malmö och Skåne vintertid, och sannolikt även elnätkapacitetsbrist när Malmö måste ha mer elkraft utifrån.

Cornucopia - 17 apr 19 kl. 20:35

USA finansierar fortsatt stöd för glidbomber på Gripen

USA:s försvarsdepartement ("Pentagon") har gett Boeing ett kontrakt på 65 MUSD för att fortsatt stödja glidbomben GBU-39/B åt svenska Försvarsmaktens Gripen-plan. Glidbomben fyller delvis det gap som lämnades när Sverige skrotade den yttäckande Bombkapsel 90.
En glidbomb är ett avståndsvapen, som inte behöver ytterligare stöd från fällande flygförare utan tar sig till sitt mål på egen hand (eng standoff weapon).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.