Sydsvenskan > IT

Friday, 19 April, 19:04

Sydsvenskan - 13 apr 19 kl. 08:05

Damberg: Inget stöd till kommuners väktareKostnaden för väktare ökar kraftigt för kommuner och regioner, trots att ansvar för ordning och säkerhet åligger staten. Men någon statlig ersättning är inte aktuell, säger inrikesminister Mikael Damberg (S), som anser att kommuner måste ta eget ansvar.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Mikael Damberg

Dela artikeln

209 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Damberg, Inget, stödtill , kommuners, väktare
Helsingborgs Dagblad - 13 apr 19 kl. 08:05

Damberg: Inget stöd till kommuners väktare

Kostnaden för väktare ökar kraftigt för kommuner och regioner, trots att ansvar för ordning och säkerhet åligger staten. Men någon statlig ersättning är inte aktuell, säger inrikesminister Mikael Damberg (S), som anser att kommuner måste ta eget ansvar.

BT - 13 apr 19 kl. 08:18

Damberg: Inget stöd till kommuners väktare

Kostnaden för väktare ökar kraftigt för kommuner och regioner, trots att ansvar för ordning och säkerhet åligger staten. Men någon statlig ersättning är inte aktuell, säger inrikesminister Mikael Damberg (S), som anser att kommuner måste ta eget ansvar för invånarnas trygghet..

UNT - 13 apr 19 kl. 08:05

Damberg: Inget stöd till kommuners väktare

Kostnaden för väktare ökar kraftigt för kommuner och regioner, trots att ansvar för ordning och säkerhet åligger staten..

GöteborgsPosten - 13 apr 19 kl. 08:05

Damberg: Inget stöd till kommuners väktare

Kostnaden för väktare ökar kraftigt för kommuner och regioner, trots att ansvar för ordning och säkerhet åligger staten..

YLE - 30 sep 16 kl. 04:34

Kommuners turismsatsningar är bortkastade pengar

Kommunerna i Finland borde bygga allmänna toaletter och kanske ett litet kafébord bredvid dem för turister, för de flesta orterna är inget annat än genomfartsorter. Som det nu är slösar kommunerna bara bort skattebetalarnas pengar. Det säger turismforskaren Johan Edelheim från Lapplands universitet, som har undersökt hur kommunerna i Finland marknadsför sig själva på sina webbplatser.

Alliansfritt Sverige - 23 aug 14 kl. 09:20

Moderatstyrda kommuner: Öppna våra hjärtan? Inget för oss

Statsminister Fredrik Reinfeldt har bett det svenska folket att "öppna sina hjärtan" för människor som flyr från krigshärjade områden. Det gjorde han i sitt sommartal förra veckan. Det var fint.

DalaDemokraten - 10 sep 15 kl. 13:17

Inget tvång om flyktingmottagande

Folkparitet Liberalerna i Leksand motsätter sig Lövéns kommuners förslag om tvång för flyktingmottagande. Vi välkomnar däremot att flyktingar kommer till Leksand. Låt de kommuner som inte tar emot flyktingar medfinansiera de kommuner som tar emot.

YLE - 26 nov 17 kl. 12:00

Inget människobajs på grödorna i fortsättningen – avloppsslammet ska bort från många åkrar

Gödsel baserat på slam från avloppsreningsverk har använts på finländska åkrar i årtionden. Som mest, år 2016, användes hela 40 procent av allt slam som kom från kommuners och städers avloppsreningsverk som gödsel..

Sydsvenskan - 05 dec 18 kl. 20:25

Ligga i Lund. Inget måste för alla gymnasieskolor.

Det finns skäl att med gemensamma krafter se till att höja kvaliteten på andra kommuners gymnasieskolor..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 18 kl. 20:25

Ligga i Lund. Inget måste för alla gymnasieskolor.

Det finns skäl att med gemensamma krafter se till att höja kvaliteten på andra kommuners gymnasieskolor..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 minuter sedan

Tänk att så många är ute och tittar på konst samtidigt

Vi gav oss ut i konstrundan där alla missar det mesta..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Urspårat tåg kan rasa ner på hus

Ett timmertåg spårade ur i Ånge vid 17-tiden på fredagen. Nu är området avspärrat eftersom tåget kan rasa ner. – Det är loket som spårat ur.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Mustonen vill bli en vinnare: ”Vore grymt”

Pappa blev blåst på en titel för knappt en vecka sedan – nu ska i stället sonen fixa guldglans över familjen. – Det vore grymt. Vi vill inte ha en till finalförlust, säger Frölundaforwarden Joel Mustonen, 26 år, inför SM-finalserien mot Djurgården.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dahlin tackar nej till VM

Rasmus Dahlin tackar nej till spel för Tre Kronor vid VM i Slovakien i maj, meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Hasselborg går utanför sin ”comfort zone”

OS-guldskippern Anna Hasselborg lämnar sitt lag för att spela VM i mixeddubbel. Men det är ingen ny OS-satsning på gång. – Vi gör det här för att bli bättre curlingspelare, säger hon.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Brynäs guldduo återförenas i Leksand

Roger Melin och Gunnar Persson förde Brynäs till SM-guld 1999. Nu blir Persson Melins assisterande när Leksand är tillbaka i SHL. Persson, som senast var huvudtränare i Borås, har skrivit på för ett år.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Person befaras ha brunnit inne i villabrand

En villa i Frötuna utanför Norrtälje i Stockholms län totalförstördes efter en brand under skärtorsdagen. En person som är skriven på adressen saknas fortfarande. – Vi är oroliga för att en man i 50-årsåldern kan ha brunnit inne, säger Ingela Claesson v.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Festivalspelningar för The Magnettes

Pajaladuon The Magnettes packar väskorna i sommar och ger sig ut på festivalspelningar i Sverige och Europa. De svenska datumen är Borås Pride den 28 juni, Kalix och Sommarfesten den 20 juli samt Live at Heart i Örebro den 4–7 september. The Magnettes,.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Fortsatt kris en månad efter cyklonen

En månad efter cyklonkatastrofen är hjälpbehovet i sydöstra Afrika fortfarande stort. Nu ökar Sverige stödet med tiotals biståndsmiljoner. Sven-Olov Sjöqvist från MSB var bland de första svenskarna på plats i hårt drabbade staden Beira.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Föreningsrepresentanter prisades för sina insatser

Stipendierna delas ut av för att visa uppskattning till de som bidrar till föreningslivet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.