Sydsvenskan > IT

Friday, 19 April, 18:35

Sydsvenskan - 12 apr 19 kl. 20:00

När eleverna mår dåligt i matsalen bör man se över recepten på skolmatenLunds kommuns måltidschef svarar på kritik mot skolmaten..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När eleverna, mår, dåligti , matsalen, börman se , över recepten på skolmaten
Expressen - 29 apr 18 kl. 05:00

Det är flumskolans fel att eleverna mår dåligt

Den psykiska ohälsan hos dagens elever måste tas på största allvar. Men vägen framåt stavas inte kravlöshet och läxförbud.Elever mår bra av tydliga krav.

Barometern - 28 mar 14 kl. 20:28

En skopa Hamlet i matsalen

När Kalmar kulturskolas teaterelever skulle välja pjäs att framföra föll valet på Hamlet.
– De har en förkärlek för det tragiska, säger teaterläraren Annelie Skogsberg. Matsalen på Västra Funkaboskolan blev scenen för kungar och drottningar, mördare och vålnader.

HBL - 07 okt 13 kl. 06:39

Eleverna tvingas jobba i korridoren

Klass 4 A kan inte alltid sitta i sitt eget klassrum och jobba. Det är nämligen textilsal samtidigt, så alltid när någon har handarbete tvingas klassen flytta på sig. Det är trångt i Mattliden, alla rum är fulla.

NSD - 17 nov 14 kl. 11:41

Matsalen stängd – eleverna fick skjuta på rasten

Matsalen var stängd när eleverna på Mariaskolan i Gällivare på måndagen fick lunchrast..

Skånskan - 07 mar 17 kl. 05:00

Skolk om eleverna uteblir från skollunch

ESLÖV Sedan läsårets start har Ekenässkolan i Eslöv obligatorisk närvaroplikt i skolmatsalen.
De elever som väljer att utebli från skollunchen rapporteras, föräldrarna varskos och den ogiltiga frånvaron registreras i betyget. ERWP.

HBL - 02 dec 13 kl. 06:23

Klasslöshet fungerar dåligt i gymnasierna

Nästan var sjätte gymnasist tar längre än tre år på sig för att slutföra gymnasiet och få sin examen. Alternativlösheten i gymnasiet är ett problem, säger Leif Berg, verksamhetsledare för Anhörigas stöd för mentalvården.– För en del är det klasslösa gymnasiet ett hopplöst system.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Glöm det sköna studentlivet – varannan mår dåligt

En ny studie, gjord på 5 000 elever från Victoria-universitetet i Nya Zeeland, visar att varannan student mår dåligt. Av dem var det 45 procent som mådde mycket dåligt.  Studentkårens vice ordförande Rick Zwaan säger att resultatet visar att eleverna inte känner sig välkomna.

YLE - 11 maj 15 kl. 15:45

Skolgympan har oförtjänt dåligt rykte

Gympalärarna har för stor makt. Det är för mycket boll- och lagsporter. Och alldeles för mycket fokus på att prestera och på betyg.

YLE - 27 okt 15 kl. 09:20

Brändöföräldrar: Flytten är dåligt planerad

Föräldrarna på Brändö i Helsingfors är oroliga över stadens förslag att flytta in sjätteklassarna i Brändö lågstadieskola med högstadieeleverna i Norsen. Förutom att skolvägen blir längre tror de att undervisningen kommer att lida. Flytten skulle innebära att sexornas skolväg skulle förlängas med drygt en halvtimme.

BT - 27 nov 14 kl. 16:29

Sätilaskolan fortsatt stängd - då skickas eleverna till museum

Takraset på Sätilaskolan är allvarligare än vad man först trott. Högstadiebyggnaden är fortsatt stängd, eventuellt hela nästa vecka, och eleverna får turas om att gå på lektioner, göra museibesök och ha simprov. I dagens artikel om takraset på Sätilaskolan sa skolans rektor Markus Ring att han trodde att skolan skulle vara öppen igen på måndag.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Mustonen vill bli en vinnare: ”Vore grymt”

Pappa blev blåst på en titel för knappt en vecka sedan – nu ska i stället sonen fixa guldglans över familjen. – Det vore grymt. Vi vill inte ha en till finalförlust, säger Frölundaforwarden Joel Mustonen, 26 år, inför SM-finalserien mot Djurgården.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dahlin tackar nej till VM

Rasmus Dahlin tackar nej till spel för Tre Kronor vid VM i Slovakien i maj, meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Hasselborg går utanför sin ”comfort zone”

OS-guldskippern Anna Hasselborg lämnar sitt lag för att spela VM i mixeddubbel. Men det är ingen ny OS-satsning på gång. – Vi gör det här för att bli bättre curlingspelare, säger hon.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Brynäs guldduo återförenas i Leksand

Roger Melin och Gunnar Persson förde Brynäs till SM-guld 1999. Nu blir Persson Melins assisterande när Leksand är tillbaka i SHL. Persson, som senast var huvudtränare i Borås, har skrivit på för ett år.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Person befaras ha brunnit inne i villabrand

En villa i Frötuna utanför Norrtälje i Stockholms län totalförstördes efter en brand under skärtorsdagen. En person som är skriven på adressen saknas fortfarande. – Vi är oroliga för att en man i 50-årsåldern kan ha brunnit inne, säger Ingela Claesson v.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Festivalspelningar för The Magnettes

Pajaladuon The Magnettes packar väskorna i sommar och ger sig ut på festivalspelningar i Sverige och Europa. De svenska datumen är Borås Pride den 28 juni, Kalix och Sommarfesten den 20 juli samt Live at Heart i Örebro den 4–7 september. The Magnettes,.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Fortsatt kris en månad efter cyklonen

En månad efter cyklonkatastrofen är hjälpbehovet i sydöstra Afrika fortfarande stort. Nu ökar Sverige stödet med tiotals biståndsmiljoner. Sven-Olov Sjöqvist från MSB var bland de första svenskarna på plats i hårt drabbade staden Beira.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Föreningsrepresentanter prisades för sina insatser

Stipendierna delas ut av för att visa uppskattning till de som bidrar till föreningslivet..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

En fluga som gör bär förnär

Den så kallade suzukiflugans utbredning oroar alltfler bärodlare, rapporterar P4 Sörmland. Skadeinsekten har tidigare setts i Skåne men har nu tagit sig så långt norr ut som till Mälardalen. Flugan lägger ägg i bär och frukt, vilket leder till ett mylle.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Pekka skrev hockeyhistoria: ”Jag var 30 år för tidig”

Jobbar på fabrik utanför Piteå – en av huvudpersonerna i SVT:s serie om hockeyns historia..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.