SVT > Ekonomi

Sunday, 19 May, 10:33

SVT - 10 apr 19 kl. 14:24

Dyrare kylskåp och billigare böcker – så påverkas du av vårbudgetenDyrare kylskåp och datorer – men billigare böcker och tidningar. Det är några exempel på hur regeringens vårändringsbudget påverkar din ekonomi. För de allra flesta svenskar kommer däremot budgeten knappt märkas av i plånboken, enligt de privatekonomer som SVT Nyheter har talat med..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyrare, kylskåpoch , billigare, böcker, , påverkasdu av , vårbudgeten
YLE - 23 dec 16 kl. 05:00

Hundratals euro dyrare att försäkra dobermann än tax - kolla prisnivåerna här

Vad kostar det att försäkra hunden? Vi har gjort en djupdykning i försäkringsbolaget Agrias räknare för att öppna upp vad premierna på vårdförsäkringar för hundar bygger på. Friska hundraser är hundratals euro billigare att försäkra än sjukdomsbenägna.

YLE - 16 sep 13 kl. 04:53

Sjundeåborna får dyrare men bättre avloppsrening

Arbetet med att lägga ut avloppsrör från Störsviken i Sjundeå till Strömsby i Kyrkslätt har påbörjats. I december ska 6,5 kilometer rör ligga på havsbottnen i Pickalaviken. Rören som läggs ut är 225 millimeter i diameter och 20 meter långa.

BT - 19 mar 14 kl. 21:11

180 kronor dyrare för månadskort - enkelbiljett billigare än tidigare

På fem år har det blivit dyrare att åka buss mellan Borås och Göteborg. Med kontoladdning och periodkort. Men enkelbiljetterna är billigare än 2009.

Barometern - 27 jun 14 kl. 06:20

Allt dyrare att låna ut e-böcker

Bibliotekens kostnader för e-böcker skenar. I höst införs ett nytt system och då riskerar länsborna att inte få låna populära böcker digitalt längre. Allt fler ­biblioteksbesökare lånar e-böcker och även om de elektroniska alternativen fortfarande bara står för en bråkdel av den totala ut­låningen så är ökningen i många kommuner flera hundra procent på bara två år.

YLE - 09 aug 16 kl. 19:02

Rekordmånga nya skolböcker i höst

Förlaget Schildts & Söderströms ger ut ungefär 130 titlar för grundskolan och kursmaterial för 24 gymnasiekurser. Förlaget satsar just nu mycket på att utveckla elektroniska läromedel. Alla förlagets gymnasieböcker finns i såväl tryckt som digital form.

Kristianstadsbladet - 19 dec 12 kl. 04:06

En kvarting räcker inte

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Kb anser: En liten räntesänkning räddar inte företagsamheten. Det behövs en skattereform ? för jobbens skull.

Kristianstadsbladet - 15 jul 13 kl. 11:00

Avtal för fler blev dyrare

Foto: Scanpix
42?000 fler skåningar har frisktandvårdsavtal i?dag än för tre år, men prishöjningarna för vissa grupper i år väcker reaktioner.

Sydsvenskan - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

YLE - 23 apr 14 kl. 04:08

E-böcker slår igenom i biblioteken

E-böcker kan slå igenom i biblioteken, åtminstone skall tekniken inte vara något hinder. Biblioteken får nya avtal med förlagen till hösten i bästa fall. Under det här året, kanske redan till hösten kommer en genomgripande förändring att ske för e-böckernas del och de allmänna biblioteken.

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 20:49

Skattekonsulten: ”Fler kan flytta till Malta och Frankrike”

I torsdags skrev finansminister Magdalena Andersson (S) på ett nytt avtal med Portugal som sätter stopp för alla svenskar som bosätter sig i landet och tar ut sin tjänstepension skattefritt. – Jag har några kunder som är tveksamma till att fullfölja sina planer att flytta till Portugal, kommenterar skattekonsulten Göran Andersson..

SVT - I förrgår: 20:42

Ny undersökning: Allt fler unga sparar till pensionen

Unga sparar allt mer och lägger ett stort ansvar på sig själva vad gäller pensionen, visar en ny undersökning. – Vi ser att fler och fler unga sparar till pensionen, för att de känner att de behöver spara själva, säger Ulrik Hoffman, vd på Ungdomsbarometern som gjort undersökningen på uppdrag av Alecta..

SVT - 14 maj 19 kl. 08:20

Spionprogram upptäckt i Whatsapp

Användare av applikationen Whatsapp som gör det möjligt att ringa och skicka meddelanden kan ha blivit övervakade via ett spionprogram, skriver Financial Times..

SVT - 13 maj 19 kl. 18:11

Pristak för mobilsamtal mellan EU-länder

Från och med onsdag den 15 maj gäller ett nytt pristak för internationella samtal och sms inom EU. Taket ligger på högst 19 eurocent (2:05 kronor) per minut för samtal och 6 eurocent (0:65 kronor) per sms, skriver EU-kommissionen i ett pressmeddelande. Pristaket gäller avgiften exklusive moms..

SVT - 12 maj 19 kl. 14:23

Experternas spartips till unga

Vad ska unga tänka på när de ska börja spara? Tre experter ger sina bästa råd: Börja i tid, sätt upp ett mål och välj rätt sparform för att nå dit..

SVT - 12 maj 19 kl. 10:49

Börja spara i tid och bli rik – Alexander Norén förklarar ”snöbollseffekten”

Vad har mångmiljardären Warren Buffett och vetenskapsmannen Albert Einstein gemensamt? En förkärlek till ränta-på-ränta-effekten, eller ”snöbollseffekten” som den också kallas. Men hur funkar det?

SVT - 12 maj 19 kl. 10:47

Allt fler unga sparar till pensionen

Flera undersökningar visar på samma trend: Unga känner ett behov av att själva spara till pension och andra längre sparmål som att köpa egen bostad. Men många sparar på fel sätt, varnar experter..

SVT - 10 maj 19 kl. 22:31

Experterna: Så påverkas du av handelskriget

​Handelskriget mellan USA och Kina har redan sänkt Stockholmsbörsen och försvagat kronan. Om konflikten eskalerar hotas även jobb och tillväxt. Dessutom kommer många varor bli dyrare.

SVT - 10 maj 19 kl. 09:03

Stockholmsbörsen steg svagt vid öppnandet

När Stockholmsbörsen öppnade under fredagsmorgonen skedde det med en liten rörelse uppåt..

SVT - 09 maj 19 kl. 14:00

Svenska kronan fortsätter dala

Den svenska kronan fortsätter att sjunka jämfört med euron och dollarn. Det är tio år sedan kronan var så här svag mot euron..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.