Sydsvenskan > Sport

Monday, 22 April, 14:03

Sydsvenskan - 08 apr 19 kl. 05:00

”Vad skulle hända om samhället satsade dubbelt så mycket på kultur?”Jesper Larsson, konserthuschef och vd för Malmö Live..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Larsson, Malmö Live

Dela artikeln

5190 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad skulle händaom , samhället, satsade, dubbelt, , mycket på kultur
Helsingborgs Dagblad - 08 apr 19 kl. 05:00

”Vad skulle hända om samhället satsade dubbelt så mycket på kultur?”

Jesper Larsson, konserthuschef och vd för Malmö Live..

Vimmerby Tidning - 17 jan 13 kl. 08:11

”Bergs är ryggraden i samhället”

Bergs Timber är Mörlundas i särklass största företag med sina 74 anställda. ”Ryggraden i samhället” är den samlade åsikten bland invånarna. Och det är verkligen så att varselbeskedet berört djupt.

YLE - 14 aug 13 kl. 14:39

Arbetslösa vill ha mera förståelse från samhället

Nyheter om företag som säger upp personal har duggat tätt på sistone. Närmare 220 000 personer är nu utan jobb, och det i allt längre perioder. Reporter Niklas Fagerström träffade några arbetslösa som berättade hur de ser på sin egen situation och sina möjligheter.

YLE - 01 mar 16 kl. 05:55

Invandrare ska få information om samhället på eget språk

I Närpes syr man som bäst ihop ett utbildningspaket för hälso- och samhällskommunikatörer för invandrare. Deras uppgift ska bli att ge nyanlända invandrare en dos samhällskunskap på det egna modersmålet genast då de kommer till Finland. Det betyder att de som kan utbilda sig ska vara invandrare själva, men ha god kännedom om den finländska kulturen och samhället.

YLE - 27 dec 15 kl. 09:00

Ole Norrback: ”Fokus på egennytta förstör samhället”

När egennyttan tar över förlorar alla, säger minister Ole Norrback. Snäva gruppintressen borde varken tillåtas dominera inrikespolitiken eller den interna diskussionen i Svenskfinland, säger veteranpolitikern till Svenska Yle. Enligt Norrback har de senaste åren i finländsk politik präglats av en politisk dragkamp, som lett till att de stora samhällsutmaningarna hamnat i skymundan: - I den förra regeringen var det Samlingspartiet och SDP som gjorde varandra till huvudmotståndare och glömde att de hade som uppdrag att se till att folket får det bättre.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

YLE - 06 mar 14 kl. 18:51

Sjuka arbetstagare kostar samhället miljarder

Sjukfrånvaron, förtidspensioner och olyckor på arbetsplatserna är ett enormt problem, som kostar samhället miljarder. Orsaken är att företagen bryr sig för lite om arbetshälsa. Genom att minska på kvartalstänkandet och satsa mer på långsiktig arbetshälsovård kan företagen spara stora pengar.

Sydsvenskan - 07 maj 15 kl. 20:00

Jag som själv flytt ser hur mottagandet i det svenska samhället har förändrats

Jag kan fortfarande skratta högt när jag tänker på ett av mina tidigaste barndomsminnen. Vi står ett gäng nyanlända flyktingar från Chile tätt packade, barn och vuxna, i en liten lanthandel i den småländska skogen. Pato flaxar för fullt med armarna, ett mörkt ”Pio!

Cornucopia - 20 mar 16 kl. 13:50

Svenska samhället skakade av sig misslyckad IT-attack

Gårdagens IT-attack mot svensk media kan ses som en teknisk framgång, men ett totalt misslyckande i att störa det svenska samhället. Tvärt om visar attacken att man inte klarar av att som en vanlig script kiddie med inhyrt botnet av övertagna datorer orsaka någon skada på ett robust svenskt samhälle. Det mest allvarliga var att diverse personer i media skrek som stuckna grisar, men livet gick vidare utanför den lilla mediaklicken.

Cornucopia - 28 nov 18 kl. 10:36

Hur vill ni att ex-fångar ska återintegreras i samhället?

Med rätta har sociala medier i dagarna översvämmats av kritik kring Malmös 70-miljoners skattepengfest för fd fängelseklienter. Det är enkelt att hoppa på det populistiska raseriet, och Malmö ska med rätta kritiseras för bristande kontroll på alla plan. Men frågan är långt ifrån svart-vit, och ni som nu rasar bör ställa er frågan hur man ska hantera de som släpps ut ur våra fängelser - utan bostad, utan jobb, med skulder - så att de inte faller tillbaka till gamla vanor.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Mittbackslöfte till Torn: ”En satsande klubb”

Michel ”Dado” Termanini är klar för spel med division 1-laget Torn..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sårbart digitalt samhälle under lupp

Stängda butiker, stillastående trafik och butiker som plundras. En krasch av digitala betalningssystem kan få stora konsekvenser. Myndigheter och andra aktörer övar nu för att stärka samhällets beredskap.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Årets ledare lämnade eliten för gemenskapen i Svedala IF

Årets ungdomsledare hoppade av elitsatsningen för gemenskapen i Svedala IF..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Sex flyttar senare har familjen fått ett eget hem

Arbete är avgörande för att nyanlända ska lyckas slå sig in på bostadsmarknaden..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Lunds barnteaternestor om sagor: ”Det finns en djup moral – korrumperade kungar åker dit”

I 32 år har Margareta Larson varit konstnärlig ledare för Teater Sagohuset..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Solen fortsätter lysa över landet

Påsken slutar som den började, med att solen skiner över stora delar av Sverige – Det blir 20 grader upp till i alla fall södra Svealand. Norrut blir det runt 15 grader, säger Malva Lindborg, meteorolog vid SMHI, och lockar med uppemot 22 grader lokalt.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

”Ett alternativ kan vara att resenärer kan förbeställa eller prenumerera på turer.”

Anna Grönlund, Sveriges bussföretag, och Mikael Nilsson, Skånes bussbranschförening..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Expert: Attacken slår mot turismen

Sri Lankas turism har varit på kraftig frammarsch sedan inbördeskriget tog slut 2009. Nu riskerar påskdagens attacker att slå hårt mot den viktiga sektorn. – När du har tre större hotell som måltavlor, bland annat Shangri-La, som är ett globalt märke, s.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Valspurta. Det är inte så svårt.

Det svåraste att svara på borde vara varför man inte skulle rösta..

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Ukraina: Inget kunde stoppa tv-komikern

Helt väntat heter Ukrainas näste president Volodymyr Zelenskyj. – Det är ett nytt ansikte, en ny person, en kandidat väljarna inte är trötta på helt enkelt, säger FOI-experten Jakob Hedenskog till TT. I den första vallokalsundersökningen fick Zelenskyj.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.