Skånskan > Opinion

Friday, 28 February, 18:49

Skånskan - 04 apr 19 kl. 19:20

Klart för nyanlända på Brunnshöglund I Svenska studenthus nya flerbostadshus på Brunnshög öronmärks 24 lägenheter åt nyanlända.
Kommunstyrelsen, som godkänt att kommunen förhyr bostäderna, menar att lägenheterna kan passa ypperligt för personer som tvingats att avbryta akademiska utbildningar i sina hemländer.– Det rör sig om 24 lägenheter av 120. Kommunen kommer att hyra dem under två år. Det är viktigt att vi sprider nyanlända i olika områden i kommunen, även till Brunnshög, säger Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Brunnshög, Svenska, Philip Sandberg, Sandberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart för nyanlända, Brunnshög
Skånskan - 22 aug 16 kl. 09:51

Skolpolitiker: Rättvisare att räkna utan de nyanlända

ESLÖV Barn- och familjenämndens ordförande David Westlund (S) vill betona de resultatförbättringar som Eslövs grundskoleelever gjort om man räknar bort de nyanlända eleverna.
Han ser inget konstigt i att räkna bort de nyanlända från statistiken.– Generellt ser resultaten bättre ut.

Skånskan - 13 mar 18 kl. 14:00

Refugees welcome ska hjälpa nyanlända

Sjöbo Refugees welcome housing ska hjälpa nyanlända i Sjöbo att hitta en egen bostad.
På onsdag gästar organisationen mötesplatsen på Flora dit nyanlända och bostadsuthyrare är välkomna för mer information. ERWP.

BT - 04 jun 14 kl. 11:36

Insatser för nyanlända brister

Det finns en risk att nyanlända inte får rätt insatser i tid, enligt Riksrevisionen, som har granskat Arbetsförmedlingens, regeringens och länsstyrelsernas insatser. Bland annat behöver insatser för att tillvarata nyanländas kompetens bli mer individuella och erbjudas snabbare, samtidigt som resurserna skulle kunna göra större nytta om de omfördelades."I dag har ungefär en fjärdedel av de nyanlända fått ett arbete eller börjat en utbildning 90 dagar efter sin etableringsperiod", skriver Riksrevisionen i ett pressmeddelande.

Skånskan - 07 jan 17 kl. 06:00

Nyanlända flyttar in på Toftaängen

SVEDALA Hälften av de 16 nya lägenheterna på Toftaängens äldreboende kommer att användas som boende för nyanlända.
Lägenheterna är på 35 kvadratmeter med egen toalett. ERWP.

Skånskan - 18 okt 18 kl. 05:00

Nya bostäder för nyanlända

LUND Ett hundratal nya bostäder för nyanlända står klara i dagarna i Lund respektive Dalby och Veberöd.
De fyra boendena är försenade och behovet av tillfälliga bostäder har funnits i kommunen i flera år.– Det är positivt för Lund att så många bostäder för nyanlända blir klara samtidigt i höst.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 19:59

Bostäder för nyanlända

GENARP Inom kort lanserar Lunds kommun en markanvisningstävling i Genarp.
Målet är att snabbt börja bygga nya bostäder till nyanlända Lundabor.
– Det finns plats till cirka 20–40 på den aktuella marken norr om kyrkan i Genarp, berättar Simon Isaksson, projektanställd på Lunds kommun.

Kristianstadsbladet - 24 sep 14 kl. 06:30

Extra satsning på nyanlända skolelever

Utökning av Slussen och en ny samordningstjänst för integrationsfrågor. Det är några av de åtgärder som föreslås efter Skolinspektionens kritik om brister i särskilt stöd.
Rätten till särskilt stöd och arbetet med nyanlända elever.

BT - 26 dec 14 kl. 11:25

Faddrar ska hjälpa nyanlända

Nästa år drar sex kommuner i Sjuhärad igång fadderverksamhet för nyanlända. Syftet är att nyanlända snabbt ska komma in i samhället och att svenskar ska lära sig om en annan kultur. Det är Boråsregionens Etableringscenter som startar projektet där familjer eller personer anmäler sig för att man vill bli matchade med varandra.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 08:30

Villaköp för nyanlända kan bli boendelösning

HÖÖR Att köpa in villor kan bli lösningen när kommunen måste hitta bostäder åt nyanlända familjer som fått permanent uppehållstillstånd.
Kommunens fastighetsbolag har fått i uppdrag att skaka fram sju bostäder men i nuläget finns inga lediga hyreslägenheter.
Att köpa in villor för att ge husrum åt de familjer som förväntas komma kan därför bli en lösning.

Skånskan - 24 feb 16 kl. 14:00

Fick uppdrag om två villaköp för nyanlända

HÖÖR Maximalt två villor med en prislapp på vardera 1,5 miljoner kronor ska köpas in för de nyanlända familjer som Höör ska ta emot i år.
Men i första hand lyder uppdraget till HFAB att skaka fram fem lägenheter ur det egna beståndet.Uppdraget står nu klar för det kommunala bostadsbolaget HFAB när det gäller uppgiften att skaka fram sju boenden åt de 53 nyanlända personer som Höör ska ta emot i år.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Frias för knivskärning i ansiktet

eslöv En man i 50-årsåldern som stod åtalad för att ha knivskurit sin före detta flickvän i ansiktet frias av domstol.Åklagaren hävdade att mannen gjort sig skyldig till grov misshandel genom att skära ett fem centimeter långt jack i kvinnans ansikte i samband med ett bråk på en adress i Eslöv i januari. Mannen visade särskild hänsynslöshet och råhet, ansåg åklagaren.

Skånskan - 2 timmar sedan

Oro smittar också

Flera fall av coronaviruset covid19 har nu bekräftats i Sverige. Virusspridningen riskerar utvecklas till en fullskalig pandemi. När oron sprider sig gör sig de bevingade orden påminda: det enda vi behöver vara rädda för är rädslan själv.

Skånskan - 1 timme sedan

Sopbil klippte band till omlastningscentralen

sjöbo Nu har nya omlastningscentralen för hushållssopor invigts i vederbörlig ordning.
Tal av Jörgen Jönsson (C) och bandklippning av Ohlssons renhållningsbil stod på agendan.Vid tvåtiden på fredagseftermiddagen var det dags att inviga kommunens nya omlastningscentral för hushållens avfall.

Skånskan - 1 timme sedan

Etikpris till undersköterska

SJÖBO Undersköterska Git Allansson Persson äger ett brinnande engagemang för äldres psykiska hälsa.
Vilket nu uppmärksammats av Omvårdnadsinstitutet som arbetar just för att lyfta fram och förebygga äldres psykiska hälsa. Därför har Git Allansson Persson utsetts till årets vinnare av Omvårdnadsinstitutets etikpris.

Skånskan - 2 timmar sedan

Antalet nya Lundabor ökar kraftigt

lund Folkmängden i Lunds kommun ökade med nästan 2 000 personer under 2019. Med undantag för 2017 är det den största tillväxten på tio år.Lund är landets tolfte största kommun sett till invånarantal.

Skånskan - 2 timmar sedan

Debatt om klotter på minnen från Baltiskan

MALMÖ Både paviljongen och urnan i Pildammsparken som är minnen från Baltiska utställningen kommer att underhållas under våren.Det blev beskedet när Andréas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för teknik och service, besvarade en enkel fråga från John Roslund (M) på torsdagens möte med kommunfullmäktige.
På urnan finns klotter och den är dessutom sprucken.

Skånskan - 2 timmar sedan

Få beslut hann fattas

lund Trots att kommunfullmäktige har förlängt sammanträdet två gånger, lyckades inte församlingen klara av de ärenden som stod på listan. När ordförande avslutade mötet återstod ungefär en tredjedel av ärendena.– Det är en pratglad församling, säger Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hat mot SD i fokus

ESLÖV Den 5 mars anordnar Herbert Felixinstitutet ett seminarium med Anders Hellström, docent i statsvetenskap och lektor vid institutionen Globala politiska studier, Malmö universitet, och verksam vid migrationsforskarinstitutet (MIM) på samma universitet. Rubriken är ”Varför vi älskar att hata Sverigedemokraterna”. Tid och plats: Medborgarhuset, Eslöv, klockan 17.

Skånskan - 3 timmar sedan

Man ska ha kört bil påverkad

ESLÖV En 28-årig Eslövsbo har åtalats för en rad olika knarkbrott och trafikbrott.
Mannen åtalas för rattfylleri och ska enligt åtalet ha kört bil i Eslöv när han var påverkad av både alkohol och cannabis. Det ska ha hänt i december förra året.

Skånskan - 5 timmar sedan

Torsk fastnade i polisens nät

Malmö Polisen är på torskfiske och spanar på olika adresser där det misstänks förekomma prostitution.
En man i 25-årsåldern fastnade i polisens nät och sitter, efter ett tillslag mot en lägenhetsbordell på Professorsgatan, anhållen för köp av sexuell tjänst.
Sedan i torsdags är ytterligare två män misstänkta för köp av sexuell tjänst tvåa andra lägenhetsbordeller..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.