DI > Ekonomi

Sunday, 29 November, 15:15

DI - 03 apr 19 kl. 11:08

Professor: Storägarnas försäljningar i Swedbank kan vara insiderbrottStorägares aktieförsäljningar i Swedbank i samband med avslöjanden om misstänkt penningtvätt kan vara insiderbrott, enligt Daniel Stattin, professor i juridik på Uppsala universitet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbank, Daniel Stattin, Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professor, Storägarnas, försäljningari , Swedbankkan vara , insiderbrott
SVT - 28 mar 19 kl. 09:04

Swedbank sjunker på börsen efter storägarnas besked

Swedbanks aktie sjunker på Stockholmsbörsen efter storägarnas besked om att rösta nej till ansvarsfrihet..

Affärsvärlden - 30 mar 17 kl. 11:55

Storägarnas plan för ordförandebyte i Swedbank

Storägarna i Swedbank har redan en plan för hur styrelsen ska stöpas om och se ut vid nästa årsstämma, våren 2018. I den styrelsen sitter inte nuvarande ordförande Lars Idermark. Det uppger källor för SvD Näringsliv..

DI - 22 mar 19 kl. 08:22

Swedbank duckar storägarnas krav

Inte heller i fas två av Forensic Risk Alliance granskning av penningtvättsanklagelserna mot Swedbank kommer revisionsfirman att göra en bredare skärskådning bortom de initiala uppgifterna om 50 suspekta kunder..

Dagens PS - 11 mar 19 kl. 08:51

Di totalsågar Swedbanks storägare

”Deras agerande i storbanken är en skamfläck”, skriver tidningens Anders Hägerstrand. Enligt kommentaren bär Sparbanksgruppen, livbolaget Folksam och pensionsbjässen Alecta det yttersta ansvaret för Swedbanks haveri. ”Om nomineringsarbetet till Swedbanks styrelse hade haft högre kvalitet – och handlat mindre om att skydda sittande styrelseledamöter som uppenbart misskött sina uppdrag – hade den misstänkta penningtvättshärvan troligen blivit mindre problematisk för banken”, menar Anders Hägerstrand, som tycker att de tre storägarna visar hur ett bolag inte ska styras, det är ”en skamfläck”, dundrar han och fortsätter längre ner i texten: ”Det är inget annat än hyckleri att institutioner som Folksam och Alecta å ena sidan har en så hög svansföring i

SmålandsPosten - 05 jul 14 kl. 09:13

Swedbank villig att skriva av vissa lån

Företagsrekonstruktionen för Alvesta Golfklubb har förlängts till den 13 september. Dessutom har Växjö tingsrätt på begäran av kredit­givaren Swedbank utsett en borgenärskommitté för att stärka fordringsägarnas inflytande. Besluten fattades under borgenärssammanträdet och kommittén består av företrädare för Swedbank och Skatteverket.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 16:07

Slut på förtroendet

Ekobrottsmyndigheten har inlett förundersökning mot Swedbank och har under onsdagen 27/3 genomfört ett razzia på dess huvudkontor i bevissäkringssyfte.
Två dagar innan pengatvättskandalen briserade efter Uppdrag Gransknings avslöjanden ska Swedbank ha hållit ett möte med sina storägare om vad som skulle komma. Om EBM kan styrka det handlar det om insiderbrott.

YLE - 31 dec 13 kl. 04:27

Muurainen stämmer Fiskars styrelse?

Pojoföretagaren Olli Muurainen planerar att stämma affärsbolaget Fiskars styrelse. I ett brev till Fiskars aktieägare skriver han att en grupp som tillsammans har 10 procent av aktierna kan stämma styrelsen. Muurainen anser att Fiskars inte arbetar för ägarnas bästa.

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 13:00

Så hittar du bästa bilförsäkringen

Byråns försäkringsexperter har djupanalyserat i stort sett alla försäkringar på marknaden och publicerat resultatet på sajten konsumenternas.se. – Vi råder bilägarna att inte bara jämföra kostnaden för en bilförsäkring, utan även vad den ersätter.

Sydsvenskan - 26 maj 13 kl. 06:30

Fler säljer med hjälp av mäklare

Andelen villaaffärer som genomförts med hjälp av mäklare har ökat under 2000-talet. 2001 anlitades mäklare i 77 procent av villaaffärerna. 2012 hade andelen ökat till 91 procent.

Cornucopia - 09 nov 17 kl. 11:35

Nu sållas agnarna från vetet i bostadsbubblefrågan

"Two men says they're Jesus, one of them must be wrong" - Dire Straits, Industrial DiseaseMed anledning av de fallande lägenhetspriserna i Stockholm träder nu experter fram från alla håll och antingen varnar för effekter av fallande bostadspriser, eller förnekar att priserna alls faller eller att det oavsett får några konsekvenser. Kort sagt är det dags för positionering i frågan om vem som får rätt och vem som kan bortses från framöver.

Swedbanks chefsekonom Anna Breman varnar för att prisfall på 15 - 20% (vilket är vad vi faktiskt ser i Stockholmsområdet just nu) får negativ påverkan på svensk ekonomi, med lägre tillväxt och högre arbetslöshet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.