YLE > Finland

Sunday, 21 April, 06:11

YLE - 28 mar 19 kl. 17:27

Alla Helkamas elcyklar ska nu tillverkas i HangöCykeltillverkaren Helkama Velox flyttar hem all produktion av elcyklar från utlandet. Nu kommer även de framhjuls- och bakhjulsdrivna cyklarna att tillverkas vid fabriken i Hangö..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helkamas, Hangö, Helkama Velox

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla Helkamas, elcyklarska nu , tillverkasi , Hangö
YLE - 05 jan 15 kl. 04:00

Hangö tänker skapa 90 nya jobb varje år

Hangö stad har ambitiösa mål för framtiden. Staden tänker skapa 90 nya arbetstillfällen per år. Det framkommer i det nya näringslivsprogrammet.

YLE - 28 maj 16 kl. 13:22

Fermion i Hangö växer då hela världen käkar mer mediciner

Läkemedelsföretaget Fermion i Hangö satsar stort inför framtiden. Konsumtionen av mediciner ökar i hela världen. Fermions ägare Orion testar som bäst ett läkemedel mot prostatacancer.

YLE - 12 jan 16 kl. 04:52

Kreativiteten flödar i gamla cykelfabriken i Hangö

I ändan av Hamngatan i Hangö ligger Helkamas gamla fabriksfastighet, ett stort hus i grått tegel. Cykeltillverkningen har flyttat bort, men numera fylls huset i stället av ett annat slag av kreativt arbete. En gång i månaden fylls den ena ändan av huset av människor från olika branscher som vill jobba tillsammans och utbyta idéer.

YLE - 11 sep 15 kl. 14:54

Jopo nummer 400 000 föddes i Hangö

I dag tillverkades Jopo nummer 400 000 i cykelfabriken i Hangö. Det var Seija Kankkunen som fick äran att sätta ihop cykeln inför pressen och inbjudna gäster. Cykeln har en yta av bladguld och kommer att stanna på cykelfabriken Helkama Velox i Hangö.

YLE - 09 mar 16 kl. 04:27

Papper från Lojo via Hangö till Paris och London

Vogue, Elle, Marie Claire, Newsweek, House and Garden, nationella upplagor av National Geographic... Listan på internationella tidskrifter som trycks på papper som har tillverkats i Sappis pappersfabrik i Lojo är lång. Träden som blir papper kommer till fabriken i Lojo från ett område som har en radie på 100 kilometer.

YLE - 14 feb 17 kl. 20:49

Hangö ger inte upp hoppet om en Teslafabrik

Hangös stadsdirektör Denis Strandell tror att Koverharhamnens läge i kombination med de stora landområdena i Koverhar är ett starkt trumfkort i kampen om att locka en etablering av en Teslafabrik. Men nu gäller det först att säkra att Finland får fabriken, säger han. Arbets- och näringsministeriet meddelade i dag (14.

YLE - 09 okt 16 kl. 09:49

Därför klarar sig Hangö hamn

Snabba varuströmmar och en kort sjöresa gör Hangö till en populär transporthamn. Men konkurrensen inom branschen är hård. Hamndirektör Anders Ahlvik har egentligen tre hamnar på sitt bord i Smörmagasinet i Hangö.

YLE - 25 apr 14 kl. 10:16

Hangö tillverkar eget vatten

I industristaden Hangö finns inte tillräckligt mycket bra grundvatten för hushållens och industrins behov. Speciellt torra somrar är det brist på vatten av bra kvalitet. Ett par viktiga vattentäkter är helt stängda främst för att industrin förorenat dem.

Nyteknik - 08 dec 16 kl. 06:00

De rullar ut svenska elcyklar

Cycleurope i Varberg har startat Sveriges första volymproduktion av elcyklar, enligt ett egenutvecklat tekniksystem. Redan nästa år ska det tillverkas 8 000 stycken..

YLE - 02 jul 17 kl. 07:23

Hangö vill vara med då Europa bygger datacentraler

Västnyländska företaget C Fiber Hangö, med bland annat stadsdirektör Denis Strandell i spetsen, besökte Calais i Frankrike för att diskutera en ljusfiberkabel. I Calais träffade en stor del av C-fiber Hangös styrelse och aktieägare både produktions- och planeringsansvariga på företaget Alcatel-Lucents fabrik. - Den digitala businessen och den digitala övergången i samhället är en av de största sakerna som händer under det här århundradet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - 21 timmar sedan

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

YLE - 12 timmar sedan

Sista träningsmatchen före seriepremiären slutade i förlust för Ekenäs IF - tempot och stabiliteten saknas ännu

Ett dåligt genrep ger en god premiär sägs det. Vill man tro det gamla talesättet kommer Ekenäs IF att spela en riktigt fin premiärmatch i fotbollens division 1 på lördag (27.4) då FF Jaro från Jakobstad gästar Ekenäs och Centrumplan..

YLE - 12 timmar sedan

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

En man är misstänkt för dråpförsök efter att ha knuffat ned en annan man på tågspåret och hindrat offret från att ta sig upp, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen..

YLE - 15 timmar sedan

Fortsatt varning för gräsbränder i hela Svenskfinland – På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder i Virmo och Pemar

På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder både i Virmo och Pemar. Risken för gräsbränder är för tillfället stor i landskapen Åland, Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen och Österbotten..

YLE - 16 timmar sedan

Halla-aho vägrar ta avstånd från gamla uttalanden om bland annat våldtäkter och invandrare

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho vägrar alltjämt att ta avstånd från sina gamla bloggskriverier. På Facebook förklarar han att det handlar om många olika citat från en lång tidsperiod och att de enligt honom inte kan behandlas som en enda helhet..

YLE - 20 timmar sedan

"Konkurrenskraften måste bevaras" – Företagare i Egentliga Finland hoppas på en företagarvänlig politik av nästa regering

Regionen Egentliga Finland har de senaste åren haft ett rejält uppsving med flera framgångsrika företag. För att den här trenden ska fortsätta har Egentliga Finlands företagare ett tydligt budskap till den kommande regeringen..

YLE - 22 timmar sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.