Skånskan > Nyheter

Thursday, 18 April, 19:13

Skånskan - 28 mar 19 kl. 17:07

Solcellsdrivna bänkar framtida sittplatsMalmö Solcellsdrivna bänkar där både mobilen, datorn och kanske även elcykeln kan laddas är att vänta i Malmö. Fastighets- och gatukontoret undersöker förutsättningarna för att kunna sätta ut sådana på torg och andra lämpliga platser.Frågan var uppe på torsdagens möte med tekniska nämnden. Detta med anledning av en motion från Sverigedemokraten Ilvars Hansson.
Han hade föreslagit att tekniska nämnden skulle få i uppdrag att utreda möjligheterna att installera bänkar av det här slaget i Malmö.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Solcellsdrivna, Malmö, Sverigedemokraten Ilvars Hansson, Andréas Schönström, Lund, Malmös, Sandberg

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Solcellsdrivna, bänkar, framtida, sittplats
Skånskan - 17 nov 18 kl. 15:00

Föreslår bänk med solceller

MALMÖ Sverigedemokraten Ilvars Hansson tycker att Malmö stad ska satsa på solcellsdrivna parkbänkar där man kan ladda sin mobiltelefon och elcykel.I en motion föreslår han att tekniska nämnden ska få i uppdrag att utreda möjligheten. Enligt Ilvars Hansson finns den här typen av bänkar redan i Sölvesborg, Uddevalla och Krakow i Polen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Kvinna häktad för koppleri

Malmö Under tisdagseftermiddagen gjorde polisen tillslag i en lägenhet i Malmö. En kvinna har häktats och är på sannolika skäl misstänkt för koppleri. I utredningen framgår att kvinnor har sålt sex i bostaden och betraktas därför som målsägande.

Skånskan - 3 timmar sedan

Känd artist åtalas för grovt rattfylleri

Skåne En känd artist åtalas för grovt rattfylleri vid Ystad tingsrätt. När mannen stoppades vid en bilfärd i sydöstra Skåne i början av april visade hans utandningsprov på 1,5 promille, vilket kan leda till fängelse.Enligt åtalet fick polisen in ett tips om att den kände artisten tänkte köra bil, trots att han hade druckit alkohol.

Skånskan - 3 timmar sedan

Visselblåsare ska vara trygga

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun bör inrätta en visselblåsarfunktion.Det föreslår Torbjörn Lövendahl (S) i en motion till kommunfullmäktige. Flera kommuner har redan en sådan funktion, exempelvis Borås vars modell han menar att Staffanstorp kan kopiera.

Skånskan - 3 timmar sedan

Markförsäljning gav extra klirr i kassan

STAFFANSTORP Försäljning av mark är huvudorsaken till Staffanstorp kommuns stora överskott 2018 på 81 miljoner kronor.
En del av detta ska avsättas i en fond för att kunna användas som buffert vid behov i framtiden.Kommunens årsredovisning för 2018 är klar och låg på bordet när kommunstyrelsen senast möttes.

Skånskan - 3 timmar sedan

Museum med minnen tittar framåt

höör Minnenas museum fyller sina rum med grejer från förr – men blickar samtidigt mot framtiden. När museet nyöppnar i påskhelgen används 250 kvadratmeter ny yta. Och mer ska det bli.

Skånskan - 3 timmar sedan

Alla flic­kor ska ha råd med mens­skydd

Alla skol­e­lever i Stor­bri­tan­ni­en ska kun­na få gra­tis mens­skydd från låg­sta­die­ål­dern och upp­åt. Ti­digare har det gällt från en högre ål­der, men det har visat sig att barn har missat skol­dagar för att de inte haft råd med till­räck­liga mens­skydd för att ta sig ige­nom skol­dagen och fått vara hem­ma.
Barn tvingades an­vända hem­gjorda mens­skydd som toalettpapper och till och med gam­la strum­por, vilket är en hy­gi­en­risk.

Skånskan - 4 timmar sedan

Miljöaktivister limmade fast sig utanför SVT

Webb-TV Miljöaktivister från Extinction Rebellion limmade på torsdagsförmiddagen fast sig och blockerade vägen in och ut från SVT:s lokaler i Malmö.
Aktionen mot SVT i Malmö är en del av den så kallade Rebellion Week, en vecka fylld av klimataktioner från Extinction Rebellion. Bland annat har man lyckats störa tågtrafiken i London genom att limma fast sig på ett tågtak, i Göteborg blockerade man trafiken mitt i eftermiddagsrusningen och nu har man alltså även blockerat SVT i Malmö.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bostadsinbrott i påskveckan

STAFFANSTORP Två bostadsinbrott har polisanmälts i Staffanstorp. Det ena genomfördes på onsdagen mellan klockan 15 och 16.
Ägaren var ute och handlade och då passade tjuven på att bryta sig in genom ett fönster i villan på Sarabandvägen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Stal smycken ur fritidshus

KÄVLINGE Vid ett inbrott i ett fritidshus på Vikhög i Kävlinge kommun stals bland annat örhängen och halsband.
Inbrottet genomfördes någon gång mellan fredag och onsdag i veckan..

Skånskan - 4 timmar sedan

Startar namninsamling för sänkt kioskhyra

SÖVDE Hyran som kommunen i år kräver för Sövde badkiosk är alldeles för hög.
Det tycker Sjöbobon Lina Persson, som nu startat en namninsamling för en rimligare hyressättning.”Oviss framtid för Sövde badkiosk” löd rubriken i onsdagens SkD.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.